Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Acentasız Birleşik Krallık Vizesi Alma Rehberi

Acentasız Birleşik Krallık Vizesi Alma Rehberi

Acentasız Birleşik Krallık Vizesi Nasıl Alınır?

Birleşik Krallık Vizesi Başvuru Rehberi

Vize acentalarına oldum olası uyuzuz. Türk vatandaşı olarak çoğu ülkeden vize almamız gerektiği gibi bir de ‘ha çıktı çıkmadı’ stresi yaşıyoruz. Vize acentaları da arada keyif sürüyor mis gibi.

Yok biz sevmiyoruz biz bu acentaların bu kadar kolay para kazanmasını. O yüzden İngiltere Vizesi ‘acentasız’ nasıl bal gibi de alınır onu anlatalım dedik. Şunu ekleyelim, İngiltere Vizesi’nin de ‘Kısa Süreli Ziyaretçi Vizesi’, ‘Uzun Süreli Ziyaretçi Vizesi’, ‘Öğrenci Vizesi’ gibi kategorileri var tabii ki ve biz bu yazıda Birleşik Krallık’a turist amaçlı gidenlerin aldığı, 6 ay sureli geçerli olan ‘Kısa Süreli Ziyaretçi Vizesi’ yani ‘Short-Term Standart Visitor Visa’ dan bahsedeceğiz. 2 ya da 5 Yıllık Turist Vizesine başvurmak isteyenler için de prosedür aynı fakat, yine de başka kaynaklardan mutlaka kontrol edin.

İngiltere vize başvurusu ve randevusu hep internet üzerinden yapılırdı, ama yakın zamanda İngiltere ‘kısa sureli ziyaret vizesi’nin internetten başvuru adresini değiştirdi ve prosedürü biraz kolaylaştırdı. Önceden iki farklı internet sitesinden işlem yapılırken artık her şeyi tek internet sitesinden hallediyorsunuz. Kafanız karışmasın aman!

Şöyle diyelim, biz ‘acentasız’ nasıl İngiltere Vizesi aldık onu anlatacağız. İngiltere Vize başvurusu, doğru belgelerle ve hesabınızda yeterli parayla başvurduğunuzda genelde olumlu sonuçlanıyor da olsa, sonuçta Birleşik Krallık bu, işi belli olmaz. 🙂 O yüzden burada dediklerinizi yapsanız bile yüzde yüz çıkacağına bir garanti vermemiz mümkün değil. Şunu bilin yeter, acentalara dökülen onca paraya rağmen, vizeye acentayla başvurmak vize çıkma şansını yükseltmiyor. O yüzden madem vizenin çıkma şansı aynı, acentalara para kaptırmaya hiç gerek yok dimi!

Bildiğiniz üzere Birleşik Krallık yani İngiltere Vizesi, Schengen Vize’sinden farklı ve Schengen Vizesi’yle İngiltereye, İngiltere Vizesi’yle de diğer Schengen ülkelerine giremiyorsunuz. Ve bu zalım Birleşik Krallık, Yeşil Pasaport ve Diplomatik Pasaportlulardan bile vize almasını istiyor. Yeşil pasaportlular da yırtamıyor anlayacağınız Birleşik Krallık Vizesi işinden.

Peki Birleşik Krallık Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?

Bu ucu açık bir soru aslında. Çünkü siz işlemlerinizi yapıp belgelerinizi teslim ettikten sonra, vizeniz 3 günde de çıkabiliyor; 2 Haftada da. Bu biraz o dönemki başvuru yoğunluğuna, biraz da evraklarınızla ilgilenen görevliye bağlı. Mesela Eylül ayı İngiltere için vize başvurularının yoğun olduğu bir ay ve süreç 2 haftaya kadar uzayabiliyor. O yüzden siz vizenizin 3 ile 30 iş günü arasında sonuçlanacağını hesaplayıp ona göre başvurun. Hatta ne kadar erken başvurursanız o kadar iyi.

Bir de şu var, belgelerinizi götürüp teslim etmek için randevu almanız gerekiyor ve bu randevuyu da hemen sonraki haftaya alamayabiliyorsunuz. Bunu unutmayın. Mesela bugün internetten randevu almak istediniz, en erken 2 hafta sonraya yer bulma ihtimaliniz yüksek. Bir de bunun üzerine vizeyi bekleme süresini ilave edersek, 45 gün önceden harekete geçmekte fayda var diyebiliriz! 🙂

Birleşik Krallık Vize Ücretleri

Daha önce Schengen vizesine başvurmuş olanlar biliyordur, Schengen Vizesi’nin sabit bir ücreti var ve size ne kadar sürelik Schengen vizesi çıkacağı hiç belli olmuyor. Bazen 3 aylık, bazen 6 aylık bazen de 10 günlük çıkıyor. Ama İngiltere vizesi öyle değil. 6 Aylık, 2 Yıllık, 5 Yıllık veya 10 Yıllık ücret seçenekleri var ve hangisinin ücretini öderseniz o kadar çıkıyor. En azından parayı öderken elinize ne kadarlık vize geçeceğini biliyorsunuz (bu da bişeydir dimi) 🙂 Yazının başında da belirttiğimiz gibi 2 yıl, 5 yıl ve 10 yıllık ziyaretçi vizelerinin başvuru formu farklı olabilir, bilmediğimiz konularda yazmaktan kaçındığımız için, siz bizim burada 6 aylık olandan bahsettiğimizi unutmayın.

Ücretler ise 2017 Ocak itibariyle şöyle;

6 Aylık vize ücreti : 110 Usd

2 Yıllık vize ücreti: 419 Usd

5 Yıllık vize ücreti: 762 Usd

10 Yıllık vize ücreti: 955 Usd

Bu arada kaç yıllık başvurursanız farketmiyor, Birleşik Krallık’ta bu vizelerle geçirebileceğiniz süre maksimum 6 ay oluyor. Yani 6 Aylık vizeyle de 6 ay, 10 yıllık vizeyle de ülkede 6 ay kalabiliyorsunuz. Bu 6 ayı isterseniz gidip 6 ay hiç Türkiye’ye dönmeden geçirebilirsiniz, ya da çoklu kere gidip gelebilirsiniz. Orası size kalmış.

Yalnız ufak iki ekleme yapalım, vizeye 5 yıllık da başvursanız, vizeniz 6 aylık çıkabiliyor ve aradaki ücret farkı geri ödenmiyor. Bir de 6 aylık vizeyle gidip, bir gerekçeniz olmadan ve hiç dönmeden 6 ay kalırsanız, ikinci başvurduğunuzda vize çıkmayabilir :))

Vize ücreti, vize başvurusu için randevu alırken internet sitesinden ödeniyor. O kısma aşağıda tekrar değineceğiz.

Birleşik Krallık Vizesi Başvuru Faslı

İngiltere vize başvurusu ve randevusu hep internet üzerinden yapılırdı, ama yakın zamanda İngiltere ‘kısa sureli ziyaret vizesi’nin internetten başvuru adresini değiştirdi ve prosedürü biraz kolaylaştırdı. Önceden iki farklı internet sitesinden işlem yapılırken artık her şeyi tek internet sitesinden hallediyorsunuz.

Kafanızı karıştırmak istemediğimiz için adım adım gideceğiz. O zaman şöyle yapalım; ilk önce vize formunu doldurmak için tıklamanız gereken siteden başlayalım. Gereklı evrak kısımlarına sonradan geleceğiz.

 

1-) Şu siteye gidiyorsunuz; https://www.gov.uk/standard-visitor-visa

2-) Buradan ‘Apply’a tıklayıp açıklamaları okuduktan sonra, ‘Apply From Outside the UK Online’ seçeneğinin altındaki ‘Fill in The Visa Application Form Online’ı tıklıyorsunuz (Bu seçeneğin, vizeye Birleşik Krallık dışından başvuranlar için olduğunu unutmayın, yani mesela Türkiye’den başvuruyorsanız geçerli. Eğer hali hazırda Birleşik Krallık’taysanız ve vizenizi uzatmak için tıklayacaksanız yanlış yerdesiniz. 🙂 )

3-) Bir sonraki adım olarak üstteki ‘apply using the new service’ linkini tıklamanız gerekiyor. Sonra açılan sayfada ilerliyorsunuz ve ‘Standart Visitor Visa’yı seçiyorsunuz. Burada başvuru formunu hangi dilde doldurmak istediğinizi soruyor. Biz İngilizceye tıklamıştık, o yüzden burada paylaşacağımız görsellerde form ingilizce, ama siz Türkçeyi seçebilirsiniz tabii ki.

Dili de seçtikten sonra yine ilerliyorsunuz ve karşınıza fotoğraftaki sayfa gelince ‘start now’ a tıklıyorsunuz. Önünüze çıkan sayfada sizden üyelik oluşturmanızı isteyecek. Buradan üyelik oluşturup, verdiğiniz e-maile gelen linki açtıktan sonra artık karşınıza başvuru sayfası çıkıyor.

4-) Önceden 7 sayfa bir başvuru formu indiriyordunuz ve kendi başınıza doldurmanız gerekiyordu. Artık işleri kolaylaştırmışlar. Başvuru formundaki sorular karşınıza sayfada ilerledikçe teker teker geliyor. İsterseniz sayfada geriye dönüp verdiğiniz cevapları düzeltebiliyorsunuz. Yani şu an önünüzdeki sayfa, aslında başvuru formunun kendisi. 🙂

5-) Artık önünüzde açılan sayfada soruları cevaplayarak başvuru formunu doldurmaya başladınız. İlk açılan sayfada gördüğünüz üzere adresiniz isteniyor, ikinci sayfada ise telefon numaranız, üçüncü sayfada pasaport bilgileriniz derken doldura doldura ilerleyeceksiniz. Sizinle ilgili incik cincik her türlü detayı soruyorlar, siz de cevap vere vere geçeceksiniz. Gördüğünüz üzere bu kısmı acentalara doldurtup boşuna masraf yapmanıza gerek yok(dimi dimi).

Dikkat etmeniz gereken bir durumdan bahsedelim. Daha önce Birleşik Krallık vizesi aldıysanız, sistemlerinde mutlaka ilk başvuru formunuz kayıtlıdır ve yeni başvuru formunuzu doldururken, eskisiyle tutarlı olması çok önemli.

Yukarıdaki görseldeki soruda ‘Birleşik Krallık’ta nerede konaklayacağınızı ayarlayıp ayarlamadığınızı’ soruyor. Bizce bu soruya evet deyip rezervasyon yaptırdığınız otelin adresini, ya da arkadaşınızda kalacaksanız onun adresini vermeniz önemli. Böylece turistik amaçlı gittiğinizden emin olabilirler.

Burada bir parantez açıp, konaklama bilgilerinizle ilgili bir detay yazacağız. Biliyorsunuzdur, Schengen’e ya da İngiltere Vizesi’ne başvururken, ‘booking.com’ ya da ‘hotels.com’ gibi sitelerden geçici ücretsiz rezervasyon yaptırıp, vize başvurusunda bu rezervasyonun bilgilerini verip, sonradan iptal edenler çok (aa teessüf ederiz biz hiç yapmadık öyle). Ama bu yöntemi biz biliyorsak, vize görevlileri de aynı şekilde biliyor. 🙂 Ve eğer otel rezervasyonunuz ‘fake(sahte) duruyorsa’ sırf bu sebepten başvurunuzu reddedebiliyorlar. Nasıl mı? Şöyle ki; bir arkadaşımız İngiltere Vizesi’ne başvururken booking.com’dan ‘nasılsa sonra iptal ederim, daha ucuz bir yer bulup kalırım’ diye düşünerek, odası gecelik 150 Euro olan bir otele 9 günlük ücretsiz rezervasyon yapmış. Ee adamlar British, yer mi? Yemez! Öğrenci adam bu kadar otel parasını ödeyemez diye anında kıllanmışlar. Arkadaşımızı vize merkezinden arayıp ‘rezervasyon yaptırdığı otelin ücretini ödemesini ve faturasını getirmesini’ istediler. Bizimkinin ‘aa ee-şey o zaman ben daha ucuz bir otel bulup onu ödesem’ talebini de kabul etmediler! Oteli ödeyemediği için de vize başvurusu reddedildi. Siz mesajı aldınız deyip devam ediyoruz(yapın yine yapın ama hobi olarak yapın. Tutarlı otel olsun).

Bir şeye daha değinelim, bu bölümde karşınıza çıkan sorularda ‘daha önce İngiltere’ye ya da bir başka yabancı ülkeye gidip gitmediğinizi, gittiyseniz detayları’ sordukları sorular var. Burada üşenmeden önceki yabancı ülke gezilerinizin tarihlerini ve bilgilerinizi pasaportunuzdakilerle eşleşecek şekilde doldurmanız önemli, dikkat! 🙂

Neyse, böyle böyle sayfada ilerliyorsunuz ve karşınıza fotoğraftaki sayfa geliyor. Pasaport adınızı onaylayıp ‘save and continue’ye tıkladığınızda da karşınıza vize başvurunuzda teslim etmeniz gereken belgelerin bir listesi çıkıyor.

6-) Fotoğraftaki ‘declaration’ sayfasını da onaylayınca artık ödeme sayfasına geçiyorsunuz. Ödemeyi de yaptıktan sonra başvuru formunuzu bilgisayara kaydedip çıktısını alabilirsiniz. Başvuru formunuz ve ödeme kısmınız tamam. Çıktısını alıp vize evraklarınızın arasına koyabilirsiniz. Vize başvurusunun en sıkıcı kısmını hallettiniz sayılır!

Sıra geldi Vize Başvuru Merkezi’nden vize evraklarınızı teslim etmek için randevu alma kısmına.

7-) İngiltere’nın Vize Başvuru Merkezi, Birleşik Krallık Vize ve Göçmen Dairesi adına faaliyet gösteren bir şirket olan Teleperformance tarafından işletiliyor. Bu şirketin vize değerlendirme sürecinde bir etkisi yok, belgelerinizi teslim ettiğiniz bir aracı kurum olarak düşünebilirsiniz. İstanbul şubesi’nin yeri Mecidiyeköy Profilo AVM’nin üst katında.

😎 Eğer İstanbul’da oturuyorusanız, Teleperformance’nin Istanbul şubesi websitesi https://uk.tlscontact.com/tr/IST/index.php şuraya girip üye oluyorsunuz ve randevu alıyorsunuz. Bir önceki etapta başvuru formunuzu online tamamlayıp, vize ücretinizi ödedikten sonra size özel bir ‘GWF Number’ vermiş olmaları gerekiyor. Teleperformance, sitesine üye olurken de bu numarayı soracak unutmayın. Eğer İstanbul’da oturmuyorsanız şu linkten https://www.gov.uk/find-a-visa-application-centre hangi vize başvuru merkezinin size en yakın olduğunu ve web sitesini bulabilirsiniz. Dediğimiz gibi biz İstanbul’dan başvurduğumuz için, diğer şubelerle ilgili bilgi vermekten kaçınıyoruz.

Randevu gününüzde belgelerle birlikte buraya gidiyorsunuz ve içeride parmak izinizi alıp, fotoğrafınızı çekip belgelerinizi teslim alıyorlar. Size verdikleri takip numarasıyla yine Teleperformance’nin sitesinden başvurunuzu takip edebilirsiniz.

9-) Neyse, diyelim ki mis gibi randevunuzu da aldınız. Sıra geldi randevu gününüzü beklerken belgelerinizi toplamaya;

Buyrun belgeler;

Evet, belge toplamanın sinir bozucu olduğunun farkındayız. İnsan ‘bir Evropalı olarak doğmak varmış’ diyor. Ama ne yapalım, kolları sıvayıp belgeleri topluyoruz mecburen.

Fotoğrafta göreceğiniz üzere, İngiltere size tek zorunlu başvuru belgesi olarak ‘Pasaport’ gösteriyor. Diğer evraklardan ise ‘suggested documents’ olarak bahsediyor. Aslında sizden istedikleri şu; ülkelerine güzelce gidip döneceğinizi ve orada gezmek için yeterli paranız olduğunu kanıtlamanız.

Türkçe olan evrakları çevirtip çevirtmemeniz gerektiğine açıkçası emin değiliz. Sitede evrakların ingilizce olması gerektiği yazıyor ama biz çevirtmedik. Onun yerine türkçe belgelerdeki önemli yerleri sarı fosforlu kalemle çizdik. Ama siz işinizi garantiye almak için belgelerinizi çevirttirebilirsiniz. Bunun için şu siteyi deneyebilirsiniz. Ayrıca acil durumlarda da 7/24 hizmet sunuyorlar.

Belgelerinizle ilgili dikkat etmeniz gereken bir diğer şey de, karışık belge sunmamak. Mesala verdiğiniz banka hesap dökümünde maaş girişleriniz araya kaynamışsa, bunların üzerini sarı fosforlu kalemle çizebilirsiniz.

Size götürmeniz ‘şiddetle önerilen’ belgeleri listelersek;
  • Pasaport ( en az 6 ay geçerli olmalı, ve varsa eski pasaportlarınızı da yanınızda götürebilirsiniz)
  • Pasaportunuzda varsa önceki vizelerinizin basılı olduğu sayfaların fotokopileri ve diğer damgalı sayfaların fotokopileri.
  • Başvuru formunuzun çıktısı.
  • Randevu aldığınızı ve vizenin ücretini ödediğinizi gösteren belgeniz.
  • Nüfus Müdürlüğünden alacağınız vukuatlı nüfus dökümü ve nüfus cüzdanınızın fotokopisi.
  • E-devletten alacağınız sicil kaydınız.
  • E-devletten SGK dökümünüz.
  • Seyahat sağlık sigortası. (Biz AXA Sigorta’dan yaptık. İnternet üzerinden yapabilirsiniz, poliçeniz türkçe ve ingilizce olarak anında e-mailinize geliyor.)
  • Bankanızdan alınan son 6 aylık hesap dökümünüz. Hesap dökümünüzün imzalı ve kaşeli olması gerekiyor ve imza sirkülerini de ekletiyorsunuz. Bankadakiler bu işlere alışık oldukları için hemen hallediyorlar.
  • Ayrıca banka hesabınızda İngiltere’de kalacağınız sure boyunca masraflarınızı karşılayacak para (Burada da şu önemli, mesela hesap dökümünüzde son 3 aydır hiç girdi çıktı gözükmüyor fakat vize başvurusundan önce ne hikmetse hesabınıza bir anda 2000 Euro girmiş(!) Böyle durumlardan sanıyoruz ki hiç hoşlanmıyorlar. Çünkü çok fazla insan gitmeden önce bir tanıdığından borç alıp hesabına yollatıyor ki hesabında daha çok para gözüksün, vizesi daha kolay çıksın diye. Ama bize sorarsanız, daha az ama tutarlı bir hesap dökümü vermek daha mantıklı. Böylece British abileri de şüphelendirmemiş oluyorsunuz.)
  • Eğer masraflarınızı başkası karşılayacaksa, o kişiye ait hesap dökümü, maaş bordrosu ve varsa üzerine kayıtlı olan tapuların fotokopileri.
  • Eğer çalışansanız, şirketinizden 3 aylık imzalı maaş bordronuz, şirketin ticari sicil gazetesi fotokopisi, vergi levhası, SGK işe giriş bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü, bir yetkilinizin şirketteki pozisyonunuzu-maaşınızı ve kadar süredir orada çalıştığınızı yazdığı dilekçe(google’da örnek çok, şirketin antetli kağıdına yazılmış olmalı) ve şirket faaliyet belgesi almanız gerekiyor. Eğer şirketinizin faaliyet belgesi çok eskiyse, ITO’nun sitesinden hemen elektronik imzalı faaliyet belgesi alabilirsiniz. Hemen e-mail ile gönderiyorlar. Eğer şirket sahibiyseniz, bu belgelere şirketin mali durumunu gösteren belgeleri de eklemeniz gerekiyor.)
  • Eğer öğrenciyseniz, öğrenci belgeniz yeterli.
  • Kalmayı planladığınız yeri gösterir bir belge (otel rezervasyonu ile ilgili yukarıda anlattığımız olaya dikkat dikkat) 🙂
  • Ve son olarak gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonlarınız.

**** YoldabiBlog olarak sonradan bize küfretmeyesiniz diye tekrar söyleyelim, bunlar bizim sadece vize tecrübelerimiz ve sizin durumunuza göre ek belge götürmeniz ya da değişik belgeler götürmeniz gerekiyor olabilir. Siz, kendinize gerekli olan belgeleri mutlaka başka kaynaklardan da kontrol edin. Sonra bize küsmeyin.

10-) Evet belgeleri hazırladınız, randevu günü gidip Teleperformance’a teslim ettiniz. Başarılar, bitti! Artık tek yapmanız gereken Teleperformance’dan haber beklemek. Sizi e-mail yoluyla, vize başvurunuz işleme girdiğinde ve başvuru sonuçlandığında hemen bilgilendiriyorlar. Yazının başında dediğimiz gibi 3 günde de sonuçlanabiliyor; 3 haftada da. O yüzden belli bir zaman dilimi söyleyemiyoruz.

Vize başvurunuz sonuçlandı, pasaportunuzu alabilirsiniz e-maili geldiğinde de, e-mailde söylenen saatlerde gidip pasaportunuzu alıyorsunuz.

İşte bu kadar!

Gördüğünüz gibi, aracı acentaya gerek olmadan rahatlıkla alabileceğiniz bir vize aslında Birleşik Krallık vizesi. Başvuruyu doğru evraklarla ve doğru zamanda yapın yeter.

Herkese şimdiden iyi başvurular!

Sevgiler.

Biz Instagram’da ve Facebook’ta da varız ve bekleriz.

https://www.instagram.com/yoldabiblog/

https://www.facebook.com/yoldabiblog/

22 comments

  1. merhaba, çok faydalı bir yazı olmuş.Teşekkür ederim.Öğrenci belgesi e-devlet çıktısı olabiliyor mu? yoksa okuldan mı istiyorlar?

    1. Merhabalar, teşekkür ederiz:)

      Emin değiliz ama garanti olsun diye okuldan ve ingilizcesini almakta fayda var:) Yine de okuldan almak sizi zorlayacaksa teleperformance’a mail atıp sorabilirsiniz.

      Sevgiler

  2. merhaba aa canlar, cuma günü evrakları teslim edeceğim. hemen hemen her şeyim hazır. fakat kafam biraz karıştı.randevuyu Teleperformancedan almadım. vize ücretini ödedikten sonra vize günü ve saatini seçtim. acaba otomatik mi yönlendirildim bilmiyorum. mailime vize randevusunun onayı geldi, fakat ekstra çıktı alabileceğim bir sekme falan yok.

    1. yoldabiblog says:

      Merhabalar,

      Gelen maildeki evrak teslim adresine bakin isterseniz en kolayi olur, bulundugunuz sehirdeki teleperformance’in adresiyle ayniysa sorun yok:)

      Sevgiler

  3. Merhaba biz ilk defa yurt dışına cıkıcaz ve hediye olan uçak biletleri için ingiltereye gidiyoruz ama cevremizdeki herkes ilk kez yurt dışına cıkıyorsanız vize cıkma ihtimaliniz cok düşük diye sizin bu konu hakkında bir fikriniz varmı yardımcı olursanız cok sevinirim

    1. yoldabiblog says:

      Merhaba Ece, hani uzmani degiliz tabii ki ama bizce eger vize evraklarinizi tam ve eksiksiz verirseniz, ozellikle banka ile evraklar eksiksiz olursa yani sizin veya ailenizin banka hesabinda gezi boyunca yetecek kadar para olursa, vize cikmamasi icin hic bir sebep yok.

      Onemli olan sizin evraklarinizi incelerken, her seyin istediklerine uygun olmasi ve gezi sonunda Turkiye’ye doneceginize emin olmalari. Belgelerin arasina, ogrenciyseniz ogrenci belgenizi ya da calisansaniz maas bordronuzu koymak gibi. Onun disinda vize vermemeleri icin hic bir sebep yok bizce 🙂

      Dünyada 60 ülke gezip de, eksik belge verdiği için İngiltere’den vize alamayanlar var. Fakat daha önce hiç yurtdışına çıkmamış olup da ilk başvurusunda vize alanlar da var. O yüzden kesinlikle denemeye değer.

      Sevgiler

  4. Merhaba. Öncelikle teşekkürler çok açıklayıcı ve yardımcı bir yazı olmuş.

    gov.uk/standard-visitor-visa adresinde ki adımları izlerken şöyle bir yazı mevcut,

    This service is not available for diplomatic, service or public affairs passport holders. You can apply using the Visa4UK service

    yeşil pasaportum var ve yeşil pasaport bu kategorilere mi giriyor bilmiyorum. Yani Visa4UK tarafından mı başvurumu gerçekleştirmeliyim?

    Bir de banka hesabı olarak babamın hesap özetini vereceğim ve bu sadece yeterli mi? Yoksa ek olarak başka belgeye de gerek var mı?

    1. Merhaba Ahmet, yeşil pasaport için telefon edip ya da e-maille sorman gerekiyor sanirim, biz de emin olamadik. Fakat banka hesabi icin babanin hesap ozeti yeter diye dusunuyoruz, tabi bir de senin masraflarini karsilayacagina dair dilekce yazmasi lazim. Simdiden kolay gelsin, Sevgiler:)

  5. Merhabalar,

    Bilgilendirici yazınız için teşekkür ederiz. Londra’dan sonra Edinburgh’a uğramayı planladık ve bu yönde dönüş biletini aldık. Seyahatimizi 7 gün olarak bildirdik ve üç günü İskoçya’da olacak. Vize açısından sıkıntı olur mu? İskoçya’da Birleşik Krallık ülkesi ve aynı vize bildiğim kadarıyla… Malesef net bir cevaba bir türlü ulaşamadım.

    1. yoldabiblog says:

      Merhaba Ali, İskoçya’da Birleşik Krallık’a dahil ve vizesi aynı:) O yüzden endişelenmenize gerek yok, vize açısından bize sorarsanız bir sıkıntı olmayacaktır 🙂

  6. Merhaba

    Esimin annesi Ingiltereye ziyarete gelecek. Formu doldururken su soru aklima takildi.

    Do you have another passport or travel document?

    Bundan kasitlari varsa eski pasaprt fln mi yoksa bizim bilmedigimiz teknik baska bir belgeden mi bahsediyorlar?

    Son olarak masraflari biz karsilicaz ama ne kadar harcayacaksin sorusuna nasil cevap verilmeli? tum masraflari karsilamak vize alma konusunda problem olusturur mu? Kendisinin bir ev disinda birikimi yok.. Bankada parasi yok.

    Tesekkurler

    1. yoldabiblog says:

      merhabalar, iki ulke vatandasi olanlarin iki pasaportu oluyor ya onu demisler galiba. Masraflar konusunda en mantiklisi esinizin annesinin hesabina para yollayip masraflari kendisi karsilayacakmis gibi gostermek olabilir sanki… bu konuda emin olamadik 🙂 simdiden birlikte guzel gezmeler

  7. Hasan Beytullah Sukas says:

    Merhaba Öğrenciyim ve sponsorum ailem olacak lakin kontrol listesinde söyle bir soru var “seyahatiniz sırasında ailenizin Anavatan’da kalacağının kanıtı” ne yapmalıyım onların imzalayacağı bir dilekçemi yazmalıyım

    1. Merhabalar, umariz randevun iyi gecmistir 🙂 hala tarihi gelmediyse ailene bununla ilgili bir dilekce yazdirabilirsin 🙂

  8. Merhaba adimlari uyguladım ve randevu günümüde aldım şu an belgeleri topluyorum. Bir kaç sorum var ve cevaplayacak kimseyi bulamadım 🙁
    Orada arkadaşımın evinde kalacağım
    Kalacağim yerin beyanını nasıl yapacağım?
    Bir de vize ücretini ödedim ve sitedede ödedim görünüyor ama kartımdan eksilme olmamış ne yapabilirim?

    1. Merhabalar, arkadasiniz davetiye yollayabilirdi aslinda ama o saniyoruz ki zaman aliyor, belki booking.com’dan sonradan iptal edebileceginiz bir basvuru yapabilirsiniz 🙂 Vize ucreti konusunda hic bilmiyoruz gercekten sanirim once bankadan teyit edip sonra sebebini arastirmak en mantiklisi 🙂 simdiden guzel geziler

  9. kardeşim siz kralsınız kaç haftadır tek aradığım yazı buydu. ne yazarsan yaz karşına şirket çıkıyordu kafayı yiyecektim.çok güzel olmuş emeğinize sağlık.vize şirketlerine selam burdan o yavş……

    1. yoldabiblog says:

      tesekkur ederiz :))

  10. Merhaba. Eşim ve kısımla turistik amaçlı Londra’ya gideceğiz. Vize başvuruları ayrı ayrı mı yapmamız gerekiyor? Öyle ise aynı saate nasıl randevu alabileceğiz? teşekkürler.

    1. yoldabiblog says:

      Merhabalar, birlikte tek bir basvuru yapabilirsiniz bildigimiz kadariyla, onu konsolosluga sormak en dogrusu olur. Simdiden kolay gelsin! Sevgiler

  11. MERHABA KOLAY GELSSİN BEN AÇIK DAN OKUYORUM ACIK LİSE ÖGRENCİ BELGESİ GECERLİ OLURMU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close