Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Amsterdam Yeme-İçme Rehberi: Alternatif Mekanlar Listesi

Amsterdam Yeme-İçme Rehberi: Alternatif Mekanlar Listesi

Amsterdam Yeme-İçme Rehberi: Alternatif Mekanlar Listesi

İş arkadaşlarınızın, okul arkadaşlarınızın, eski sevgililerinizin, takip ettiğiniz blogların ve çevrenizdeki bilimum insanın yurtdışında seyahat ettiği şehirlerin bir incelemesini yapsak, en popüler ve en çok gidileni sizce hangisi? Bizce açık ara Amsterdam!

Amsterdam, herkesin şehri. Mimari sevene mimari, eğlenmek isteyene gece hayatı / red light / coffee shoplar, üçüncü dalga kahveci sevene gırla! Doğa isteyene parklar, küçük köyler gezmek isteyene Zaanse / Edam, müze isteyene Van Gogh ve daha niceleri! Böyle olunca Amsterdam’ın herkesin şehri olmasına ve deliler gibi ziyaret edilmesine şaşırmamak gerek. Şahsen biz de kendisini pek severiz!

Amsterdam’a en son 2015 yılında turistik bir gezi yapmış ve müzeleri, parkları bahçeleri ve kenti karış karış gezmiştik. Lakin bugün yazımızın konusu bu değil… Bu sefer yani 2018 Şubat ayında gitmeden önce, yokluğumuzda açılan yeni yerleri, özellikle Amsterdam’da kahveciler ve alternatif mekanları merak ettiğimiz için kendimize bir liste çıkarttık ve sabah erkenden uçağa atladığımız gibi Amsterdam’daydık! Fakat bir şeyi atlamışız; Amsterdam bu 3 yılda 3 kat pahalanmış ve kalabalıklaşmış! Neyse ki hala çok güzel…

Sonuç olarak listemize aldığımız yerlerin çoğuna kalabalıklardan dolayı gidemedik ve farkettik ki herkes aynı mekanlara gitmeye çalışıyor. Tripadvisor’daki en beğenilen yerler, yerli / yabancı bloglarda yazan yerler ve önerilen yerler hep aynı. Aynı omletçi, aynı hamburgerci aynı kahveci. Belki o kahvecilerin kahvesi çok güzel ama tepenizde 100 kişi sıra beklerken içtiğiniz kahveden, yediğiniz bagel’den mutlu olabilir misiniz? Bizce hayır!

Biz de kendimizce bir Amsterdam’da alternatif mekanlar listesi hazırladık. Liste tamamen sokaklarda gezerken girdiğimiz yerler yahut bize önerilen yerler arasından nadiren kalabalık ve ‘çiğnenmiş’ çıkmayanları.

Buyurun bu blogun Amsterdam listesine! 🙂

Kahvecilerden başlayalım; gitmeden önce listeye aldığımız kahveciler Scandinavian Embassy, CT Coffee and Coconuts, Brazuca Coffee ve Back to Black-idi. Farklı zamanlarda dördünün de önünden geçtik ve yaklaşık 100 kişilik sıra ile karşılaşınca vazgeçtik. Dünyanın en güzel kahvesi de olsa, vakit nakittir. 🙂

TOKI ama bu bildiğiniz yık-yapcı toki değil. Karışmasın!
TOKI

TOKI, tam bir Amsterdam kahvecisi. Bu demek oluyor ki; en fazla 4 masalık bir mekan, üç dört çeşit tatlı ve bol çeşit kahve! Güzel yanı ise Amsterdam’ın çok kalabalık olmayan bir bölgesinde olması ve çalışanlarının güler yüzlü olması.

Bizden tam puan! 🙂

Coffee Bru

Coffee Bru da aynı şekilde küçücük ve oldukça hipster bir kahveci. Tatlıları da oldukça güzel. Son zamanların parlayan yıldızı ‘Banana Bread’i denemek için doğru yer!

Yaz zamanı giderseniz yakınlarındaki Ossterpark’a uğrayıp dönüşte burada kahve molası verebilirsiniz. Amsterdam merkezinden uzakta olduğu için henüz sıra beklemeden oturabiliyorsunuz. İkinci favori kahvecimiz burası oldu.

KoffieHuis De Hoek
KoffieHuis De Hoek

KoffieHuis de Hoek’in yeri çok bahtsız çünkü bugünlerde Amsterdam’ın en popüler mekanı olan Pluk’un tam yanında!

Moda’da Dondurmacı Ali Usta’nın yanına dondurmacı açan Mado muamelesi görse de, tatlılarının özellikle ev yapımı Cheesecake’inin ve kahvelerinin Pluk’tan aşağı kalır yanı yok. Pluk’ta sıra beklemek yerine burada tatlı-kahve keyfi yapabilir, kazandığınız zamanı gezerek geçirebilirsiniz!

Pluk

Önerilen ve gidemediğimiz bir başka kahveci ise Winkel 43 oldu. Muhtemelen gitseydik de yer olmayacaktı, fakat siz zamanınız olursa deneyebilirsiniz.

Alternatif Kahvaltılar ve Kahvaltıcılar

Malum, Amsterdam’da ekmek ve pasta yiyemeyenler bagel yemekle meşgül. Biz de yine çok önerilen kahvaltıcı Omelegg’de yer bulamayınca soluğu bagel mekanlarında aldık.

Bu arada bir diğer şişirilen kahvaltıcı ‘The Avacado Show’un da önünden geçtik ve kalabalığı ne siz sorun, ne biz söyleyelim.

Bagel & Beans
Bagel & Beans

Bagel bizim için hiçbir şekilde kaşarlı simidin yerine geçemez..Fakat iyi bagel hazırlayan bir yer olursa da tanesinin 400 kalori olduğunu umursamadan mideye indiriveririz!

Bagel & Beans öneri listesinde olup da, gidip yer bulabildiğimiz ve beğendiğimiz nadir yerlerden oldu. Küçücük bir yer olmasına rağmen yer bulabildik,

Füme somon & krem peynirli bir de avakadolu bagel paylaştık ve oldukça iyiydi diyebiliriz. Amsterdam’a kadar gelmişken bagel yemeden olmaz derseniz burada deneyebilirsiniz.

Village Bagels

Burası da (artık yazmamıza gerek var mı!) 6 masadan oluşan oldukça sempatik bir bagelci. Hollandalılar buraya simit sarayı muamelesi yapsalar da turistler oldukça seviyor.

Tek kusuru ise oldukça pahalı olması. Füme somon ve krem peynirli bagel 7 Euro, portakal suyu 4,5 Euro idi. Neredeyse 12 Euro’ya simit & çay yemiş gibi hissettik. 5 ile çarpmadan yerseniz sorun yok! 🙂

Toastable Niuwendijk
Toastable Niuwendijk

Burasının olayı belli, tostçu!

Vegan tost, ızgara peynirli tost, californication tost gibi bir sürü tost seçeneği var. Tost fiyatları da 5-7 Euro arası değişiyor.

Tost tabağı + kahve isterseniz de 9-10 Euroluk menülerden söyleyebiliyorsunuz. Bagel yemek istemezseniz ve merkez tren istasyonu yakınlarında kahvaltı yapmak istiyorsanız burası güzel bir seçenek olabilir.

Çift Hollanda kaşarlı tostu bile var 🙂

Bunların dışında gözümüze kestirip de gidemediğimiz kahvaltıcı ise ‘Staring at Jacob’. Yukarıdakiler size göre değilse burayı deneyebilirsiniz.

vegan junkfood bar
Çılgın kalabalıktan uzak ama bir o kadar hipster seçenekler
Vegan Junk Food Bar

Yine gitmeden önce listeye aldığımız The Butcher ve Lombardo’s’a malum sebeplerden gidemeyince öğle yemeği için Vegan Junk Food Bar’a gittik. Fiyatları oldukça pahalıydı ama şu ana kadar yediğimiz en güzel Vegan Burger’i yedik, o yüzden pişman değiliz! İki kişi hamburger (ya da wrap) + bira 30 Euro civarı tutuyor. Tek kötü yanı bu.

Burada yer bulamazsanız Burger Bar’ı da deneyebilirsiniz. Bizim zamanımız olmadığı için atlamak zorunda kaldık. Hızlıca atıştırmak isterseniz de Amsterdam’ın çeşitli yerlerinde olan FEBO’lara uğrayabilirsiniz. FEBO’lar bildiğiniz ‘fast-food’ otomatlarından oluşan küçücük mekanlar ve para atarak hamburger, patates veya hot dog alabiliyorsunuz. Atıştır-geç için çok ideal.

Önünden geçtiğimiz ama tok olduğumuz için girmediğimiz bir diğer yer de ‘The Original California Burrito Company’ oldu. Amsterdam’da en sevdiğimiz sokak da bu Burritocunun olduğu sokak.

Dünya mutfağı denemeyi seviyorsanız ‘Indonesian Kitchen’ı deneyebilirsiniz. Çok çeşit bira denemek isteyenler için ‘Bierfabriek’ isimli bir mekan var ama biz Münih’te yaşadığımız için hiç yanaşmadık, sebebi malum!

Foodhallen

Foodhallen ne yemek istediğine asla karar veremeyenler için bir numara! Gezerken çoğu zaman ne yemek istediğimize karar veremiyoruz ve o sırada zaman geçtiği için daha çok acıkıp ilk bulduğumuz yere oturuyoruz. Foodhallen bizce bizim gibi insanlar için yaratılmış. Hamburgerci, tostçu, kokteylci, pankekci her şey bir arada!

Foodhallen’de onlarca mekan bir arada olduğu için, iki kişi farklı yerlerden alıp ortak yemek yerlerinde yiyebiliyorsunuz, güzel tarafı da bu. Mekanların çoğu, biraz ortalamanın üstünde olduğunu söylemeye gerek yok. 🙂

eee şimdi bu kumpir değil de nedir?
Jacketz Global:

Geldik Amsterdam’da en ayıla bayıla yediğimiz şeye, kumpir!

Tamam original adı bu değil, adamlar kumpir yerine Jacketz diyor fakat bu bildiğiniz kumpir.

Önce patatesinizi neli istediğinizi seçiyorsunuz; örneğin etli, sebzeli veya tavuklu. Üzerine peynir, fındık, nane gibi zevkinize uygun tatları ekletiyorsunuz ve en sonda sosu seçiyorsunuz. Şimdi bu kumpir değil de nedir…

Devasa boyda bir kumpir, yanında içecekle ortalama 12-13 Euroya geliyor.

Şimdi ailenizin yeşilaycı blogu olarak size ‘bir arkadaşımızdan’ duydugumuz birkaç coffee shop önerisini yazmak istedik. Siz gitmeyiniz efenim, hiç hoş değil……..

En popüler coffeeshopslardan birisi Dampkring. Amsterdam’a gelen 18 – 21 yaş arası gençlerin yüzde 99’u burada..Biraz daha lokaller ve Amsterdam’a 4434.kez gelenler Singel bölgesindeki coffeeshopslara gidiyor, özellikle Grey Area CoffeeShop ve Amnesia. Biz öyle duyduk…

Dom bölgesi yakınlarındaki ‘Abraxas’ da lokallerin ve ‘Amsterdam master’ların gittiği bir başka Coffeeshop-imiş.

Tüm bunlar dışında heyecan ve eğlence arıyorsanız bakmanız gereken yerler ‘Smartshop’lar. Anladınız siz onu….

Bu yiyecek-içecek (2 türlüsü de) listesi uzar gider. Amsterdam’da mekandan bol bir şey gerçekten yok. Fakat bizim için önemli olan birebir gidip denediğimiz yerleri yazmak. O yüzden listeyi daha fazla uzatmak istemedik.

Kamu spotu: 112 tüm Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli acil durum numarasıdır!

Bol kalorili geziler!

Sevgiler!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close