Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Devrimin Ülkesi Küba – Varadero Gezi Rehberi

Devrimin Ülkesi Küba – Varadero Gezi Rehberi

 

Varadero Gezi Rehberi ve Varadero’da Gezilecek Yerler

Varadero hakkında güzel şeyler söylemek isterdik ama size dürüst olacağız. Varadero, Küba’nın tamamen ek gelir elde etmek için dönüştürdüğü yapay bir şehir. Her tarafı bakımsız ve pahalı otellerle dolu olan bu şehre bir de havaalanı açılmasıyla, şehir Dünyanın dört bir yanından gelen turistlerle dolmuş ve düşünün bu insanların çoğu doğrudan Varadero’ya gelip Küba’nın kalan hiç bir yerini gezmiyor ve 1 haftayı tatil köyünde geçirip geri dönüyor. Yani kısaca, Varadero’nun Küba’yla, Küba’nın da Varadero’yla hiç bir bağı yok sanki. Hatta Varadero’da Küba’lı bile yok. Size Varadero’la ilgili daha güzel şeyler söylemek isterdik ama, eldeki belli yani 🙂

Varadero Gezi Notları

Bazen Lastiğimiz de Patlar! Patladığında Panik Yapmayız!
Lastik Patlayınca Erkekler!
Lastik Patlayınca Kadınlar!
Lastik Patlayınca Kadınlar!

Varadero’ya gidişimiz bile bildiğiniz olaylı oldu. Yolda, tuttuğumuz kolektif taksinin lastiği patlayınca, güneşin altında uzun sure beklemek, lastiği değiştirmek, değişen lastik de kabak çıkınca araba değiştirmek zorunda kaldık. Şöför de bir acaipti açıkçası, yolda karnı acıkınca durup ağaçlardan meyve koparıyor, çişi gelince inip sokağın ortasına yapıyordu falan. Neyse!

Varadero’daki otelimizi galahotels.com’dan ayarladık ve gitmeden önce parasını ödedik. Neyse ki otele girişte bir sıkıntı çıkmadı. Sağ salim otele geldik derken, farkettik ki otel pislikten geçilmiyor! Düşünün ki otel odamız, bizden önce çıkanların pisliğiyle doluydu ve kimse temizlemek için kılını bile kıpırdatmamıştı. Börtü böcek kısmını zaten geçiyorum fakat oteli havuzuna elinde sigarayla girenler mi ararsınız, havuzun içinde yüzen bilumum pislik mi ararsınız, hepsi bu otelde mevcuttu! Otelin parasını da önden ödediğimiz için, 3 günü burada geçirmek zorunda kaldık.

Club Kawama Plaj'ı
Club Kawama Plaj’ı

Otelin sahilini kullanıp denize girmek istediğimizde de, afedersiniz ‘kol’ kadar deniz analarını görüp Varadero’dan komple umudumuzu kestik ve 3 günü etrafta boş boş gezinerek geçirdik. Bu ‘müthiş 5 yıldızlı’ otelin adı ‘Club Kawama’idi ve Varadero’daki diğer otellerinde buradan farklı olduğunu düşünmüyoruz açıkçası.

Hep dediğimiz gibi, bu anlattıklarımız bizim yolculuğumuz sırasında yaşadıklarımız ve güzel bir otele gidip de, animasyonlardan ve güneşlenmekten gerçekten zevk alıp, Varadero’dan memnun bir şekilde ayrılanlar elbetteki olmuştur. Bu yüzden size asla ‘Varadero’ya giderseniz yandınız, görürsünüz!’ tarzı bir düşünce oluşturmak istemiyoruz. Belki de biz şanssız tercihler yapmışızdır.

Çok mu gömdük ne… Neyse canım arada güzel yemek yediğimiz yerleri oldu tabi. ‘Kiki’s Pizza’ bunlardan biriydi ve eğer Küba mutfağında aradığınızı bulamadıysanız,  bu mekanda İtalyan mutfağıyla neşelenebiliyorsunuz. Gayet güzel pizzaları var.

‘La Vicaria’ da sahil şeridinde çok güzel bir restoran ve fiyatları uygun. Hem Küba mutfağından hem de vejeteryan tercihler yapabileceğiniz bir menüsü var. Garsonları da güleryüzlü. Daha ne olsun dimi. Listeye yazabilirsiniz.

‘La Gruta’ da Varadero’nun ünlü şarap evi. Küba’da muhtemelen başka yerde bulamayacağınız (adamlar Şarap içmiyor!) bütün şarapları burada bulabilirsiniz.

cuba-2346

Size biraz da Varadero’nun gece hayatından bahsetmek isterdik ama maalesef öyle bir hayat, bizim gördüğümüz kadarıyla yok. İnsanlar genellikle akşamları otelde takılıyorlar ve bol bol animasyon izliyorlar. Küba’nın her şehrinde aşırı eğlenceli olan ‘Casa de la Musica’nın bile Varadero’da olanı aşırı tatsız. İçeriye giriş 10 Cuc civarı ve saçma sapan şovlar gösteriyorlar. Onun yerine ‘The Beatles Bar’ a gidip müzik dinleyebilirsiniz mesela.

Eğer gece geç saate kadar eğlenmek isterseniz ‘La Rumba’ ve ‘Mambo Club’u deneyebilirsiniz. Ama biz gittiğimizde in-cin top oynuyordu, onu da söyleyelim.

Varadero maceramız genel olarak böyleydi. Otelimizden ve şehirden memnun kalmamış olsak da, gitmeseydik kesinlikle içimizde kalacaktı ve gittiğimiz için pişman olmadık. Küba bize hep en güzel yerlerini gösterecek değildi ya! Arada karşılaştırma yapabilmemiz için, cacık yerlerini de gösterdi diye düşünüyoruz.

Sevgiler!!

Instagram’da da varız ve Bekleriz 🙂

https://www.instagram.com/yoldabiblog/

cuba-27

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close