Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

En Ucuz ve Eğlenceli 10 Avrupa Şehri

En Ucuz ve Eğlenceli 10 Avrupa Şehri

En Ucuz ve Eğlenceli 10 Avrupa Şehri

En Ucuz Avrupa Şehirleri

Herkese Merhabalar!

En Güzel Yurtdışı Balayı Rotalarını (şurada) yazdıktan sonra, bir anda dedik ki, ‘En ucuz 10 Avrupa Şehrini‘ yazalım, hepimiz mutlu olalım!

Ucuz yurtdışı seyahati önceden daha kolaydı. Hem Avrupa şehirleri bu kadar pahalanmamıştı, hem de Euro/Dolar bu şekilde yüksek değildi. Yine de moralleri bozmak yok!

Daha önce hiç yurtdışına çıkmadıysanız, belirli bir bütçeniz varsa ve uyguna yurtdışı seyahatı yapmak istiyorsanız, hala ‘görece’ ucuz yurtdışı tatili mümkün! Yeter ki şehrinizi doğru seçin. Hesaplı bir yurtdışı tatili hala mümkün.

Bu yazıyı yazmadan önce, internette biraz ‘En Ucuz Avrupa Şehirleri’ yazılarını okuduk. Bir çoğu belli bir zaman önce yazıldığı için, bahsedilen şehirler çoktan pahalanmış. Biz de kendi tecrübelerimize dayanarak bir ‘En ucuz ve eğlenceli 10 Avrupa Şehri’ listesi hazırlamak istedik. Hemen belirtelim; burada yazdıklarımız tamamen bizim tecrübelerimiz ve bizim gözlemlerimizden oluşuyor.

Buyrunuz, bizce ‘En ucuz ve eğlenceli 10 Avrupa Şehri’ listemize!

En Ucuz ve Eğlenceli Avrupa Şehirleri
Lviv

En Ucuz Avrupa Şehirleri

10. Lviv, Ukrayna (Vizesiz Yurtdışı)

Lviv, vizesiz gezebileceğiniz, hatta kimlikle bile girebileceğiniz bir Avrupa şehri, ve oldukça ucuz. Daha ne olsun!

Lviv bundan 5-6 yıl önce şimdiki kadar bilinmezken daha da ucuzdu, fakat düzgün bir havaalanı olmadığı ve uçuşlar sık olmadığı için gidip gelmek zordu. Şimdi Türkiye’den çok ucuza bilet bulmak ve oldukça uyguna konaklamak mümkün. Lviv küçük bir şehir olduğu için rahatça haftasonuna sığdırabilirsiniz. Kışın giderseniz konsept kafelerinde, yazın giderseniz de parklarda, bahçelerde zaman geçirebilir, eski şehir bölgesini arşınlayabilirsiniz. Kiev’e ne kadar ısınamadıysak, Lviv’i o kadar sevdik. Ayrıca şu an Avrupa’da fiyatları Türkiye’den daha uygun bir şehir olduğunu düşünmek bile gidip görmek için başlı başına bir sebep!

En Ucuz ve Eğlenceli Avrupa Şehirleri
Ohrid

9. Üsküp ve Ohrid, Makedonya (vizesiz yurtdışı)

Avrupa’da vizesiz gidelebilecek ve cebinizi delmeyecek bir diğer ülke Makedonya! Makedonya bizce balkanların en güzel ülkesi ve sadece Üsküp’ten de ibaret değil. Vizesiz olduğu için gitmesi de çok kolay!

Üsküp hem gezmesi çok kolay bir şehir, hem de özellikle ilk yurtdışı tecrübesi için çok uygun bir destinasyon. Yürüyerek şehrin her yerini gezebilirsiniz. Ayrıca Üsküp’te yeme – içme konusunda da hiç sıkıntı çekmezsiniz. Balkan yemekleri bizim yemeklerimizle neredeyse aynı olduğu için Balkan mutfağı kalp biz! 🙂

Yaz zamanı gelirseniz Üsküp’ten otobüsle Ohrid’e geçip, Ohrid Gölü’nde deniz tatili yapabilirsiniz. Ohrid Gölü Avrupa’nın en eski ve en temiz gölü olarak geçiyor, etrafında oldukça güzel bir sahili ve sahilde oldukça ucuz sahil işletmeleri var. Yeme – içme fiyatları da hala Türkiye sahillerine kıyasla yarı yarıya.

Makedonya’ya kadar gitmişken, Üsküp’e 15 dakika mesafedeki Matka Kanyonu’na uğramayı unutmayın.

Makedonya rehberimiz burada.

Üsküp ve Ohrid Gezi Rehberi – Bu Makedonya Bir Başka!

En Ucuz ve Eğlenceli Avrupa Şehirleri
Budapeşte

8. Budapeşte, Macaristan

Her ne kadar Orta Avrupa’nın en güzel ve ucuz şehri olarak çoğu kaynakta Prag geçse de, bizce artık Prag ucuz değil ve üstüne üstlük çok kalabalık!

Budapeşte ise ‘En ucuz ve eğlenceli Orta Avrupa Şehri’ olarak bizim ‘gezgin hafızamızda’ yerini almış durumda.

Bir kere Budapeşte aşırı eğlenceli bir şehir. ‘Yıkık bar(Ruin Bar)’ konseptli mekanları, sabahlara kadar süren gece hayatı ve yoğun genç nüfusuyla, eğlenmek isteyenlere birebir!

Kış zamanı giderseniz, kendinizi serin dondurucu havalarda sıcak sulara bırakabilirsiniz, çünkü Budapeşte’nin en meşhur özelliklerinden birisi de Termal Hamamları. Kışın hava eksi derecelerdeyken, siz termal havuzda 30 derecenin içinde oturuyorsunuz. Çok büyük keyif!

Budapeşte’yi merak edenler için Budapeşte yazımız burada.

https://yoldabiblog.com/budapeste-gezi-rehberi-istanbula-cok-mu-benziyor-ne/

En Ucuz ve Eğlenceli Avrupa Şehirleri
Krakow

7. Krakow, Polonya

Polonya ilk etapta kulağınıza soğuk ve gri bir ülke çağrıştırabilir, lakin Krakow farklı. Gezecek tarihi yerleri çok, Euro kullanmadıkları için görece daha ucuz ve tam bir öğrenci şehri! Budapeşte gibi, hiç durulmuyor.

Özellikle daha önce Orta Avrupa’da bir şehri gezme fırsatınız olmadıysa ve Viyana ve Prag gibi pahalı şehirlere bütçeniz uygun değilse Krakow’u deneyin, çok seveceksiniz!

Ucuza Avrupa'da Gezilecek Yerler
Berlin

6. Berlin, Almanya

Berlin’i yazarken bahsedecek o kadar şey var ki. Sokaklarından kafelerine, müzelerinden son yıllarda yaşadığı inanılmaz dönüşüme kadar her şeyinden bahsetmek istiyoruz. Berlin’i yazmak büyük prodüksiyon yani anlayacağınız(!)

Berlin, son yıllarda aşırı dönüşüme uğrayan bir şehir. Bir zamanın gettosu Kreuzberg bile acaip değişmiş ve üçüncü dalga kahvecilerle dolmuş durumda. Yine de Berlin hala Berlin, hala çok güzel! Ve nereye gideceğinizi bilirseniz hala ucuz!

Berlin diğer Avrupa şehirleri gibi binalarına hayran kalacağınız, ‘vay be adamlar yapmış’ diyeceğiniz bir şehir değil, tam aksine savaşlarda güzel binalarının birçoğunu kaybetmiş ve kendini toparlamaya çalışan bir şehir. Ama bütün bu görece ‘çirkinliğini’ unutturan, kendine özgü bir ruhu var. Ve bizim için, ruhu olan şehirler, tipi güzel olan şehirlerden hep daha önce geliyor.

Berlin’de ise ‘başka’ kültürler komple içiçe geçmiş ve herkes ‘alternatif’ kültürünü istediği gibi yaşatmaya devam ediyor. Anlayacağınız Berlin’de özgürlük var, biz de bu özgür olmak durumunu pek seviyoruz.

Berlin’de ister sırtçantalı gezin, ister daha programlı gezin yapacak şey çok! Müzeleri gezebilir, akşam dışarıya çıkıp otele sabah girebilir, ya da Kreuzberg’de tüm gününüzü geçirebilirsiniz. Berlin’in bizim için yeri başkadır. Berlin’e gideceklere şimdiden bol eğlenceler!

Çok severek hazırladığımız Berlin Gezi Rehberi’miz burada.

Berlin’de Herkese Yer Var! – Berlin Gezi Rehberi

En Ucuz Avrupa Şehirleri
Sevilla

5. Sevilla, İspanya

İspanya deyince birçok gezgin Barselona veya Madrid’i tercih ediyor, adalar deyince de Ibiza ve Mayorka çok popüler, tabii bu bölgelerin popüler olması eşittir pahalı olması!

İspanya’nın güneyindeki Endülüs bölgesi ise çok kültürlü bir tarihin getirisi olarak bizce İspanya’nın en etkileyici bölgesi. Daha lokal, daha çekici ve İspanya’nın kalanından çok daha ucuz!

Granda – Sevilla ve Cordoba’yı aynı seyahate dahil edebilir, günde 10 Euro’ya (!) araba kiralayarak ulaşımı da halledebilirsiniz. Buralara gitmeye karar verirseniz, bizim için de mutlaka bir Flamenko gecesine gidin!

Kotor Gezi Rehberi

4. Budva – Kotor (Vizesiz Yurtdışı)

Zamanında Hırvatistan vizesizken Adriyatik’in vazgeçilmezi Türkiye’den gidecekler için Dubrovnik’ti. Şimdi Dubrovnik o kadar pahalanmış ki yanına yaklaşılmıyor! Üstüne bir de vizeli.

Neyse ki Karadağ hala vizesiz(şimdilik).

Kotor ve Budva Adriyatik kıyısında iki mükemmel şehir. Kotor, surlarla kaplı eski şehri ve sevimli sokaklarıyla meşhur, Budva ise sahilleri ve gece hayatıyla.

“Karadağ ucuz mu?” diye soracak olursanız, Karadağ’da para birimi Euro ama diğer Avrupa şehirlerine kıyasla her şey çok uygun. 10 Euro’ya hostelde, 20 Euro’ya otelde konaklayabilirsiniz. Biz Karadağ’ı günlüğü 12 Euro’ya kiraladığımız araçla gezdik ve üç günde sadece 20 Euro’luk benzin harcamışız.

Kahveler 1 Euro – 3 Euro arası, bira 1,5 Euro – 3 Euro arası ve 2 kişiye yetecek büyüklükte bir pizza 5 -7 Euro arası. Anlayacağınız oldukça uygun.

Bizim Budva’daki en sevdiğimiz iki sahil ‘Petrovac Beach’ ve ‘Jaz Beach’ olmuştu.

Karadağ’ın ucuz yurtdışı balayı için de oldukça mantıklı bir tercih olduğunu ekleyelim.

Kotor ve Budva gezi yazımız burada.:)

Kotor ve Budva Gezi Rehberi: Bir Başka Karadağ

En Ucuz ve Eğlenceli Avrupa Şehirleri
Saraybosna

3. Saraybosna, Bosna –Hersek (Vizesiz Yurtdışı)

Vizesiz yurtdışı turlarına ağırlık vermek için Bosna-Hersek harika bir başlangıç. Hem vizesiz, hem fiyatlar oldukça uygun hem de gezecek görecek çok yeri var.

Saraybosna hala savaşın kalıntılarını taşıdığı için oldukça hüzünlü bir ülke olsa da, insanların samimiyeti ve şehrin eğlenceli kısmı size bunu unuttuyor. Zeljo’da köfte yerken ve Başçarşı‘sında gezerken ‘iyi ki Bosna’ya gelmişiz’ diyeceksiniz. 🙂

Balkanların yemek zevki bize çok benziyor, gidince göreceksiniz ki yemekler hem çok güzel, hem de oldukça uyguna restoranlarda yemek yemek mümkün.

Saraybosna’da 1-2 gün geçirdikten sonra zamanınız kalırsa Mostar’ı da mutlaka görün. Zamanında, kız almak isteyen damatlar, cesaretlerini kanıtlamak için Mostar Köprüsü’nden atlarlarmış. Belki hala köprüden atlayan birilerini görmek mümkündür!

En Ucuz ve Eğlenceli Avrupa Şehirleri
Malta

2. Malta

Avrupa’da uygun fiyata hem deniz tatili hem de tarih-kültür tatili yapacağınız bir destinasyon arıyorsanız, Malta’yı düşünün deriz!

Malta’da her yer birbirine yakın olduğu için hem gezmesi kolay, hem de ulaşıma fazla para harcamanız gerekmiyor. Bir ucundan diğerine 1 saatte gidebiliyorsunuz.

Ortaçağ mimarisi görmek için Mdina’yı, denize girmek için St. Paul’s Bay ve Comino’yu unutmayın. 🙂

Malta’da Temel Reis’in köyü olarak geçen bir ‘Popeye Village’ bile var.

Casinoları da çok ama dikkatli olmak lazım. 🙂

En Ucuz ve Eğlenceli Avrupa Şehirleri
Selanik

Bizim için En Ucuz Avrupa Şehirleri listemizin ve her zaman “onur konuğumuz” olan şehrimiz

1. Selanik, Yunanistan

Tabii ki Yunanistan’la bitiriyoruz. Yunanistan ucuz mu? diye düşünenlere bir iyi bir de kötü haberimiz var. Yunan adaları eskisi kadar ucuz değil. Çünkü hem Euro’nun çok artması, hem de Yunanistan’da devletin vergileri arttırması sonucu yeme – içmenin paralel olarak pahalanması sebebiyle, Yunan adalarında fiyatlar oldukça artmış. Selanik ise Yunan adalarına göre oldukça ucuz, hem de ulaşması oldukça kolay.

Selanik bizim Avrupa’da en sevdiğimiz şehir! Selanik’e otobüsle ya da kısa bir uçak yolculuğuyla ulaşabilirsiniz. Otelinizi önceden oldukça uyguna ayarlayabilir, şehrin her yerini yürüyerek gezebilirsiniz, böylece toplu taşımaya da para vermeniz gerekmez.

Ayrıca iki günlük bir haftasonu kaçamağıyla da keşfedebileceğiniz, mükemmel tatlar deneyebileceğiniz kendi halinde ve aşırı güzel bir Yunan şehri burası. Birincilik o yüzden Selanik’in! Onun yeri ayrı.

Selanik yazımızı çok severek yazmıştık! (burada)

Herkese şimdiden uygun fiyatlı ve geri dönüşte kredi kartı ekstresi üzmeyecek tatiller dileriz!

Selanik Gezi Rehberi: Canım Selanik!

Yolda bi’ Blog’tan sevgiler.

Asya & Umut

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close