Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Karayipler’deki En Renkli Festivaller

Karayipler’deki En Renkli Festivaller

 

Karayipler’deki En Renkli Festivaller

Tropik ve egzotik bir tatil deyince nedense hemen herkesin aklına Maldivler turu gelir. Ancak tropikal bir tatil için en iyi adreslerden biri de Karayipler’dir. Bu yaz Uzakdoğu turları ile gezmek yerine Karayipler turuna çıkın ve birbirinden eğlenceli festivallerde unutulmaz zamanlar geçirin.

Karayip festivalleri

Karayip Adaları’nda her yıl yüzlerce karnaval, festival ve kültürel etkinlikler düzenleniyor. Bu da demek oluyor ki, bu rehberimizi okuduktan sonra katılacağınız Karayipler turunuzda, klasik bir balayı tatilinden ya da deniz, kum, güneşten başka bir şeyin olmadığını düşündüğünüz adalara farklı bir gözle bakmaya başlayacaksınız. Bu nedenle Karayipler bölgesinde hangi ülkeyi ziyaret ederseniz edin, her zaman heyecan verici, farklı, keyifli ve ücretsiz katılabileceğiniz bir festival bulabilirsiniz. Fark ettiyseniz eğer hangi zaman gideceğinizi sormuyoruz bile; öyle ki her ay her gün bir festivale denk gelmek mümkün. Şöyle dolu dolu geçen Karayip adaları turunda denk gelebileceğiniz birkaç şeyden bahsetmek gerekirse, karnavallar, dans ve müzik gösterileri, sergiler ve kültürel ve yerel şenlikler, hem gece hem gündüz gerçekleşen plaj ve ada partileri, spor müsabakaları ve kristal berraklığında huzur veren suların beyaz kumsallarla dansı. Gerçek bir Karayipler deneyimi yaşamak istiyorsanız, bu yazımızı sakın kaçırmayın!

Trinidad Karnavalı
Karnaval, Trinidad ve Tobago

Karayipler’in gözdesi Trinidad ve Tobago’nun en coşkulu geçen etkinliği şüphesiz Karnaval adındaki gösterişli şubat festivali. Latin Amerika, Güney Amerika ve Karayipler’deki birçok bölgede her yıl düzenleniyor. Karayipler’deki en büyük Karnaval kutlaması Trinidad’da yapılıyor. Dans gösterileri için yerlilerin eşleriyle önceden yaptığı provalar, Karayipler mutfağına özgü envai çeşit yemeğin pişirilmesi ve sokakların özene bezene süslenmesi gibiyılda sadece bir kez düzenlenen bu festival için oldukça zaman alan büyük bir hazırlık yapıyorlar. Kutlamalar başladıktan sonra çeşitli geçit törenleri yapılıyor, müzik performansları sergileniyor ve diğer kutlamalarla festival devam ediyor. Kutlamalar sırasında giyilen süslü kostümler ise Karnaval’ın sembolü denilebilir.

Junkanoo Festivali
Junkanoo Festivali, Bahamalar

Bahamalar ve diğer eski Britanya kolonilerinde düzenlenen Junkanoo Festivali, Afrika kültürünün esin kaynağı olduğu her yıl bir kez düzenlenen kutlamalardır. En büyük kutlamalar sponsorların fazla olması nedeniyle Bahamalar’da oluyor. Dolayısıyla olur da bir gün Bahamalar turuna katılırsanız, bu festivali kaçırmamanızı öneriyoruz. Biraz Karnaval’ı andıran bu festivalde birbirinden renkli kutlamalar, sokak gösterileri ve danslar, bakar bakmaz nasıl yani dedirten kıyafetler ve dahası bu festivalde sizleri bekliyor. Jamaika ve Bahamalar’da popüler olan Junkanoo Festivali’nin tarihi de oldukça ilginç: John Canoe adlı bir Afrikalı (bazı kaynaklarda John Konny olarak geçiyor) esasında bir prens ve köle tüccarı. 17. yüzyılda İngilizleri dışladığı söyleniyordu. Sonrasında İngiliz ve Hollandalılar köle ticareti yapanları korkutup kölelerin kahramanı ilan edildiler. Festival boyunca denk geleceğiniz kostümlerdeki parlaklıklar da bu tarihsel figürü onurlandırmak için geliştirildi. Kostümler büyük bir özenle hazırlanarak yaratıcı işlemeler yapılıyor.

Jost Van Dyke
Yılbaşı Gecesi, Jost Van Dyke, İngiliz Virgin Adaları

Dünyadaki en iyi Yılbaşı partilerinden biri nerede diye bir sorunuz varsa aklınızın bir köşesinde kalan, hemen bir kağıt kalem alın ve aynen şöyle yazın: “Önümüzdeki ilk yılbaşında Karayipler’in incisi İngiliz Virgin Adaları’ndayım.” İngiliz Virgin Adaları’nda Jost Van Dyke’de düzenlenen bu eğlenceli partideki deniz üstündeki yan yana dizili barlar sabahın erken saatlerine kadar açık kalıyor. Sadece bu mu? Partide en az 3 dünya starı göreceğinizi garanti ediyoruz.

Montserrat St. Patrick
Aziz Patrick Günü, Montserrat

Birçok İrlandalı göçmenin yaşadığı adada en güzel şekilde kutlanan St. Patrick Günü birbirinden eğlenceli yarışmalar, etkinlikler, müzik performansları, kostümler ve partiyle unutulmaz bir gün haline geliyor. Kutlamalar hafta boyunca devam ediyor. Ek bilgi olarak, Aziz Patrick Günü’nün “milli bir kutlama” olarak tanındığıülkeler yalnızda İrlanda ve Montserrat’tır.

Crop Over Festivali
Crop Over Festival, Barbados

Bir parti en fazla kaç saat sürebilir? Ya da kaç gün diye mi sormalıydık acaba! Bir parti düşünün, 1 haftadan daha uzun sürsün. Partiye katılanlar dans etmekten, yiyip içmekten, şarkı söylemekten yorulmuyor mu hiç diye düşünebilirsiniz. Barbados öyle bir festival düzenliyor ki, gerçekten partileri bile olay oluyor. Her yıl temmuz ayında gerçekleşen Crop Over’ın tarihi de çok eskilere dayanıyor. Bu festival şeker kamışı hasatının hemen ardından 18. yüzyılın sonlarında başladı. Crop Over’i kutlamak için yerel sakinler ve turistler, Trinidad’ın eşsiz halk müziği olan Kalipso (Calypso) ile adeta coşuyor. Sokaklara kurulan alışveriş stantları, geçit törenleri, yerel yemeklerin tadını çıkarın. Calypso gruplarının müzikle nasıla ahenk içerisinde dans ettiklerini izletin. Yarışmalara katılanların ucunda küçük bir ödül de olsa nasıl kıyasıya mücadele ettiklerine şahit olun.

Sevgiler!

Biz Instagram’da ve Facebook’ta da varız ve bekleriz.

https://www.instagram.com/yoldabiblog/

https://www.facebook.com/yoldabiblog/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close