Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Londra Yeme-İçme Rehberi

Londra Yeme-İçme Rehberi

 

Londra Yeme-İçme Rehberi!
Boğazına-düşkün-blog gururla sunar,

Adettendir, kahvaltıyla başlayalım (Türküz ya)! Malum, İngilizlerin ‘British Breakfast’ı meşhur, biz de baktık bakındık, Umut’un arkadaşlarına sorduk derken Soho civarındaki ‘Bar Bruno’yu denedik. Hem ucuz, hem kalabalık değil hem de içeride kimse sizi kazıklamaya çalışmıyor. Diyeceğimiz o ki, eğer Soho yakınlarındaysanız burayı deneyebilirsiniz.

Bi Türk Kahvaltısı Değil Ama - The Muffin Man Tea Shop
Bi Türk Kahvaltısı Değil Ama – The Muffin Man Tea Shop

Eğer kahvaltıya çok para ödemek istemiyorsanız ya da aceleniz varsa, Londra’nın her yerinde, özellikle tube’larında karşınıza çıkacak ‘Pret a Manger’ler hayat kurtarıyor. Hatta sadece kahvaltı olarak düşünmeyin, sandviçler, öğle zamanı çorbalar, meyveler, vegan seçenekler hepsi var ve fiyatları da gayet uygun. Burayı kenara not edebilirsiniz.

Muffin Man, Kensington civarında bir kahveci. Kensington’a yolunuz düşerse burayı kaçırmayın. Kahveleri çok güzel. Bir diğer kahveci önerimiz ise Londra’da birkaç yerde şubesi bulunan ‘Kaffeine’. Burasının da kahvelerini ve yanına söylenen atıştırmalıkları sevdik.

Bir diğer İngiliz geleneği ise ‘Fish and Chips’. Biz balık kokusundan pek hoşlanmadığımız için ‘fish and chips’e de ısınamadık fakat en azından denemezseniz içinizde kalabilir. Biz Baker Street yakınlarındaki ‘The Golden Hint’i denedik. Yemeğin tadını bir kenara bırakırsak, restoranın hem fiyatları makul hem de servis hızlı. Burayı da listenize yazabilirsiniz. Buranın tam karşısında ‘Le Relais de Venise’ diye bir Fransız Restoranı var. Eğer paraya biraz kıyıp güzel yemek yemek istiyorsanız (ya da şirket ödüyorsa falan!) burayı deneyebilirsiniz, biz gitmedik fakat önereni çok.

Doğru Yeri Bulursanız, Asya Mutfağı da Gayet Lezzetli
Doğru Yeri Bulursanız, Asya Mutfağı da Gayet Lezzetli – Bintang London

Geldik Camden bölgesine. Açıkçası Camden’da çok fazla sokak yemeği yeme şansımız olduğu için ve sokak yemeklerini genelde restoran yemeklerine tercih ettiğimiz için hep sokak yemeği yedik. Ama bir yerde oturmak ister-iseniz de Camden’da iki favorimiz var. İlki ‘Bintang Restoran’ ikincisi ise ‘Mr Piadina’ isimli ufak bir İtalyan restoranı. İkisi de ucuz, güzel ve aşırı turistik değil, daha ne olsun.

Notting Hill’deki favorimiz ise ‘The Hummingbird Bakery’ oldu. Londra’da birkaç yerde şubesi bulunan bu cupcake’ci tam bir tatlış. Türlü türlü cupcake’leri görünce insanın gözü dönüyor. Tanesi 3 Pound civarı.

 

Sherlock Holmes Pub: İzninizle ‘Sherlock’cuları buraya alıyoruz. Trafalgar Meydanı civarında bu pub, tamamen Sherlock konseptiyle dizayn edilmiş ve dizi yahut filmini yakın zamanda izlediyseniz ve o gazla giderseniz, sizi memnun edeceği kesin! Fiyatları makul, akşam gitmek isterseniz ise rezervasyon gerekiyor.
Chiquito: Londra Dünya mutfağının şehri demiştik. O zaman bir meksika restoranı önermezsek olmaz. Chiquito’nun hem yemekleri çok başarılı hem de fiyatları uygun. Yeri ise Leicester Meydanı civarında. Bizden tam puan aldığını söylememize gerek yok sanırım. Ayrıca burada yer yoksa ya da gitmeye üşendiyseniz, her bulduğunuz ‘Chipotle’ye dalabilirsiniz.

‘Ye Olde Metre’ ise Londra’nın çok meşhur ve bir o kadar küçük 500 yıllık barı. Genelde çok kalabalık oluyor fakat erken saatte giderseniz yer bulma şansınız yüksek. Eğer burada yer bulamazsanız hemen yakınındaki ‘Ye Olde Cheshire Cheese’i de deneyebilirsiniz. Bu bar da aynı şekilde 1660’lardan beri duruyor ve ortamı gayet güzel. Bizim favorimiz ise Covent Garden’daki ‘The Cross Keys’. En kalabalık olduğu anlarda bile biranızı iki dakika içinde getiriyorlar ve yeri de gayet merkezi (mesela biz çoğunlukla yürürken burada bir bira molası verip devam ettik.)

The Hummingbird Bakery
The Hummingbird Bakery

‘Byron’ Londra’nın en meşhur hamburgerci zinciri. Herkes çok önerse de biz çok beğenemedik. Onun yerine Londra’nın birkaç yerinde şubesi olan ‘Honest Burger’i ya da Bond Street civarındaki ‘Patty&Bun’u deneyebilirsiniz. İkisi de denendi ve obur-bi-blog tarafından onaylandı. İki kişi hesap ortalama 25 Pound civarı geliyor.

Noodle hem tadını sevdiğimiz için hem de ucuz olduğu için bizim bir numaralı öğlen yemeğimiz. Her yerde bulabileceğiniz ‘Wok to Walk Noodle’ öğle yemeğini geçiştirmek istiyorsanız ideal, istediğinizi seçiyorsunuz hemen yapıp veriyorlar, isterseniz yürürken yiyin, isterseniz bi parka oturun falan. Seni seviyoruz Wok to Walk. Ay neredeyse unutuyorduk, bir de ‘Wok to Walk’un kardeşi ‘Wasabi’ var. Burası da self servis bir uzak doğu restoranı ve 3 Pound’a dahi doyabilirsiniz.

Londra’da çok meşhur olan zincirlerden birisi de Nando’s. Bildiğiniz tavukçu fakat zor zamanda hayat kurtarıcı olabiliyor. Nerede yesek diye dolanırken karşınıza Nando’s çıkarsa duraksamadan dalabilirsiniz. Pizza zinciri olan ‘Pizza Express’i ise sevmedik, ayrıca ucuz da değil.

Tavukçulara-doyamayan-blog olarak bir tane daha önerelim. Piccadilly civarındaki ‘Clockjack’a bayıldık. Niye bu kadar övdüğümüzü fotoğraftan anlayabilirsiniz.

Erkeğin Kalbine Giden Yol :)
Erkeğin Kalbine Giden Yol 🙂

Borough Market: Burası önceden gastronomi peşindeki Londralılardan oluşan, çeşit çeşit peynir, et ve meyve alabileceğiniz bir yerken şimdilerde en turistik yeme-içme pazarı olmuş. Düzinelerce tezgah var ve kimisi peynir, kimisi jambon kimisi kahve çekirdeği satıyor. Merakımızdan gittiysek de fiyatları görünce gözlerimizi belerte belerte çıktık! Bizim mis gibi Tesco’muz varken……

Bu kadar şeyi 5 günlük gezide mi yediler diye düşünmeyin! Londra Gezi Yazısı’nda bahsettiğimiz gibi, burada yazdığımız öneriler, Umut’un Londra’da yaşarken etrafındakilerden aldığı önerilerle denediğimiz ve aslında zamana yayılmış yemeler(!).

Bir de önerilerimiz arasında ‘cozy’ herhangi bir restoran yok farkındayız, fakat pahalı ve şık bir restorana hiç gitmedik ve haliyle gitmediğimiz yerleri yazmıyoruz.

Umuyoruz bu rehber tıka basa yemenize(!) yardımcı olur.

Sevgiler!

Borough Market
Borough Market

 

Instagram’da da varız. Tanısanız Seversiniz!! ?

https://www.instagram.com/yoldabiblog/

5 comments

  1. Muhteşem bir yazı olmuş. Favorilerime ekliyorum 🙂

    1. Cok tesekkur ederiz, boyle yorumlar almak bizi mutlu ve motive ediyor:)

  2. Yemek için tavsiye ettiğiniz yerlerde domuz eti var mı ?

    1. Merhabalar,

      Onerdigimiz bazi restoranlarin menulerinde domuz etli secenekler de var, ama sadece domuz eti servis eden yer yok. Yani hangisine giderseniz gidin icinde domuz eti olmayan bir siparis vermek mumkun:)

      Sevgiler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close