Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Meksika Gezi Rehberi – Cancun Gezi Rehberi ve Daha Fazlası

Meksika Gezi Rehberi – Cancun Gezi Rehberi ve Daha Fazlası

Meksika Gezi Rehberi – Cancun Gezi Rehberi ve Daha Fazlası

Gitmeden Önce

 

Cancun – Playa Del Carmen ve Tulum gezimizi Eylül ayı ortasına gelecek şekilde ve 5 günlük planladık. Gitmeden once okuduğumuz blogların çoğunda Eylülün Karayipler’de kasırga mevsimi olduğu ve ayın genel olarak bol yağmurlu ve kasırgalı olduğu yazıyordu. Karayipler’e yolunuz Eylül ayında düşerse hiç korkmayın, hırpalanmayın! Hava bir deniz tatili için idealdi ve yağmur sadece akşam saatinde olmak üzere 2 kez yağdı. Konaklama ve tur fiyatları da eylülde Karayipler’den kaçanlar sağolsun yüksek sezonlara gore çok daha uygundu.

Fiyatlar

Cancun ve çevresi artık eskisi kadar ucuz olmasa da lokaller gibi takılarak hala tatili ucuza getirebilirsiniz. Hostel tercih ederseniz kişi başı günlük 10 Usd’ye düzgün bir hostelde kalabilirsiniz. Hotel Zone’daki zincir oteller ise oda başı gecelik 120 Usd’den başlıyor. Yine lokallerin yediği Taco mekanlarında meksika usulü bir akşam yemeğini kişi başı içkisi dahil 8-10 Usd’ye çok rahat çıkartabilirsiniz. Ama Hotel Zone bölgesinde bir ‘Steak’ yemek isterseniz 40 Usd’yi gözden çıkartın. Evet, içki bir Güney Amerika klasiği olarak sudan ucuz.(!) Bira mekanlarda 1-2 Usd civarı, tekila shotlar ise bedavadan az pahalı. Markette şişesi 3-4 Usd’ye çok rahat tekila bulabilirsiniz. Merak etmeyin şişesi 4 Usd’ye aldığımız tekilayı içtik ve ölmedik, sorun yok.

Vize

Meksika e-vizesi şuradan ücretsiz olarak 30 günlük alınabiliyor ve yanınıza çıktısını almanız yeterli. (Linki sürekli değiştiriyorlar, bu güncel olan ama değişebilir.) Geçerli bir Amerika vizeniz varsa e-vize almanıza gerek yok. Meksika’nın geçerli bir Schengen Vizesi olandan da vize istemediğine dair bilgiler mevcut fakat inanmayın. Biz Almanya’dan oturum iznimiz olmasına rağmen havaalanında e-vize almak zorunda kaldık, sadece Amerikan vizesini tanıyorlar. Ha bir de, Meksika’ya uçacağınız havayolunun SAE sistemine kayıtlı bir havayolu olduğuna emin olun, yoksa havayolu sizin e-vizenizi tanımadığı gibi uçağa da bindirmezler ve siz de bin bir küfür ederek yeni uçak bileti almak zorunda kalırsınız. Biz Havana’dan Cancun’a uçak biletimizi İnterjet uçak firmasıyla aldık ve SAE sistemine üye olmadıklarını son anda öğrendik. Havaalanında kavga dövüş ve bilimum ikna yöntemlerini kullanarak uçağa binebildik ki, havaalanına erkenden gitmemiş olsaydık uçağı çoktan kaçırmıştık!

 

Yucatan bölgesinde ziyaret ettiğimiz bir Maya ailesi
Yucatan bölgesinde ziyaret ettiğimiz bir Maya ailesi
Yucatan bölgesinde ziyaret ettiğimiz bir maya evi
Yucatan bölgesinde ziyaret ettiğimiz bir maya evi

Bir sürü Cancun – Playa Del Carmen – Tulum gezi yazısı okuduysanız, uçak biletlerinizi ve e-vizenizi alıp uzuun bir uçuştan sonra Cancun’a indiyseniz artık gezmeye hazırsınız, bravo! Havaalanından taksinize binip otele geçebilirsiniz! Evet Cancun bu konuda tam bir tekel oluşturmuş ve taksi dışında şehre inme seçeceği yok! Üzücü.

Cancun’da konaklama bölgesi ikiye ayrılıyor. ‘’Hotel Zone’’ olarak geçen oteller bölgesinde daha çok 4 – 5 yıldızlı ve lüks oteller, Cancun merkezde ise hostel ve konukevleri var. Biz sırf Küba’da çok konforsuz bir tatil yaptığımız ve sonrasında biraz dinlenmek istediğimiz için Hotel Zone’da ‘Beachscape Kin Ha Suites Otel’de kaldık. Ama oteli hiç sevmedik ve önermiyoruz o yüzden detay vermiyoruz. Siz kendinize başka otel bulun, eminim çok daha uygununu ve güzelini bulursunuz. 🙂

Cancun bölgesine geldiyseniz ve gezecek bir 5 gününüz varsa önünüzde onlarca gezilecek seçenek var. Biz kendimize göre gezmek için Chichen Itza, iki tane cenote, günübirlik Tulum, Playa Del Carmen ve Yucatan’daki Maya bölgesi’ni seçtik. Isle Mujeres’e ise zamansızlıktan gidememiş olmak çok içimize oturdu. Cancun’a yolunuz düşerse siz mutlaka gidin bize anlatın :/

Neyse, gel gelelim Cancun’da ilk günümüz hiçbir şey yapmadan yatarak geçti. Karayipler’in kumu ve denizi fotoğrafta gördüğünüz gibi gerçekten de çok güzel. Bize bir kokteyl ve bir şezlong verirlerse saatlerce sahilde yatabiliriz, sorun yok…

 

meksika-cancun

İkinci gün Cancun downtown kısmına gittik ve gitmek istediğimiz yerleri kapsayan iki günlük bir tur satın aldık. Kaldığınız otelin tur hizmeti olabilir ve tur satıyor olabilir. Eminiz ki merkezde satın alacağınız aynı turu en az 3 katına satıyordur, kanmayın, inin merkeze ve tur acentalarıyla pazarlık yapın, çok daha uyguna bulursunuz biz öyle yaptık.

Cancun’da gece hayatı oteller bölgesinde toplanmış. Dünyaca ünlü grupların konserlerini birebir canlandıran Coco Bongo Show’a imkanınız olursa mutlaka gidin. Biletler 70 Usd olduğu için biz gidemedik, ama çok insandan duyduk. Yine aynı oteller bölgesinde Taco Factory isimli taco mekanında onlarca değişik taco deneyebilir, kişi başı 7-8 Usd’ye çıkabilirsiniz. Yediğimiz en güzel meksika yemekleri için ise ‘’El Granero Grill & Drinks ‘’ favorimiz ve fiyatlar da son derece uygun. Tekila shotlar 1 Usd, hamburgerler 4 usd civarı. Bonus olarak mekanda gecenin sonunda sizinle birlikte tekila içip sarhoş olan garsonları bulabilirsiniz. Casa Tequila da çok güzel bir mekan fakat Meksika standartlarına göre pahalı.

 

Cenote X'Keken
Cenote X’Keken

Yucatan yarımadaları Cenote’leriyle ünlü. Cenote dedikleri Meksika’nın ünlü doğal yüzme havuzları. Bu tamamen doğal kuyular, çoğunlukla mağaraların çökmesi sonucu oluşmuşlar ve zamanla Yucatan bölgesinin en turistik olayı haline gelmişler ve gerçekten de fotoğraftaki kadar güzeller! 5 Usd civarı giriş ücretleri var. Turistler çoğunlukla turla gidiyor, biz de öyle yaptık. En ünlüsü Cenote Ik Kil. Tur satın alırken hangi Cenote’lerin ziyaret edileceğini mutlaka sorun. Çok dandik cenoteler de var, sonra burası neresi hani cenoteler doğal güzellikti falan olursunuz aman! Buralarda derinlik 8 metre ile 150 metre arasında değişiyor ve su buz (!!) gibi. Yani donmaya hazır olun!

 

 

meksika-cenote-2

Dünyanın en büyük su altı müzesi burada. Zamanınız olursa ve bu tip şeylere ilgiliyseniz mutlaka gidin. Snorkel ile 40 Usd’ye dalış yapabilirsiniz. Tüple dalmak isterseniz de fiyat 80 Usd’ye çıkıyor. Ama değer mi? kesinlikle!

Chichen Itza
Chichen Itza

Chichen Itza’ya gitmek için rahatlıkla tur bulabilirsiniz. Bir cenote, Chichen Itza ve hediyelik eşya satılan günübirlik turları 40 Usd’ye alabilirsiniz. Herkes Chichen Itza’dan Maya piramiti diye bahsetse de, tur rehberimizin 50 defa uyardığına gore Amerika kıtasında ‘’ Piramit ‘’ bulunmuyormuş ve Chichen Itza piramit şeklinde bir tapınakmış. Bu akustiği hala çözülemeyen tapınak tamamen Mayaların gönüllü işçiliği sonucu oluşmuş. Eğer Chichen Itza’yı ziyaret ettiğimiz gün hava 40 derece olmasaydı (kafamıza harbi harbi güneş geçti, çift görmeye başladık.) ve etrafında, ellerindeki tuhaf aletlerden jaguar sesi çıkartan seyyar satıcılar olmasaydı çok daha fazla keyif alabilirdik diye düşünüyoruz.

Playa Del Carmen, Cancun’un ufak ve biraz salaş versiyonu gibi. Denizi çok güzel değil fakat Cenotelere çok yakın olduğu için eğer burada kalırsanız her gün farklı bir cenoteye gidebilirsiniz. Fiyatları Cancun’a yakın. Günübirlik gezdiğimiz ve akşam olmadan döndüğümüz için gece hayatını Cancun’la kıyaslayamiciiz fakat Meksika Tekila’nın başkenti olduğuna gore, Playa Del Carmen’in de gece hayatının hakkını verdiğini düşünüyoruz. Unutmadan söyleyelim Cozumel Adasına da her yarım saat başı Playa Del Carmen’den feribot kalkıyor.

meksika-tulum

Tulum, gezdiğimiz sahiller arasında en ‘’Chill’’ olanıydı. Playa Del Carmen ve Cancun’daki gece klüpleri burada yok ve herkes kendisini denize kuma, tatilin akışına bırakmış durumda. Fiyatlar da çeşitli, bungalovlar 30 Usd’ye de var 150 Usd’ye de var. Bugüne kadar gezdiğimiz en iyi balayı mekanı olabilir, tak sevgilini koluna tut bungalovunu oh mis! Ayrıca Tulum, bu bahsettiğimiz cenotelere ve maya bölgelerine de çok yakın. Bu yönüyle de bir artı daha alıyor.

Cancun bölgesi güvenli mi? Evet. Ama yine de geceleri belli bir saatten sonra sokakta tank tepesinde tüfekle gezen polisleri görüp burası Meksika diyorsunuz. Yanınıza harcayacağınız kadar para alıp, kalanını otel odalarındaki kasalara koymakta fayda var. Küba’da tanıştığımız arkadaş İbo, Cancun’da 3 kez gaspa uğradığını söylemişti. 🙂

Meksika coğrafyası çok büyük ve aslında gezilecek, görülecek daha çok yeri var. Biz Meksika’da 5 güne bunları sığdırdık. Dolu dolu dinlendik, dolu dolu gezdik, bol bol acılı meksika yemeklerinden tüketip karın ağrısı çektik ve çok mutlu eve döndük. Gezemediğimiz yerler için başka bahara-imiş diyoruz.

Yakında Meksika’ya yahut dünyanın herhangi bir yerine seyahat planlayan herkese şimdiden iyi yolculuklar, sevgiler!

Instagram‘dan da görmek isterseniz tık tık!! 🙂

29 comments

  1. Selamlar, havana üzerinden Cancun’a gideceğiz biz de ancak şu sae sistemi kafamı karıştırdı bizim abd vizemiz var zaten, e-vize almayacağız ama en ucuz interjet olduğu için onunla gitmeyi planlıyorduk. İnternette de çok bir şey bulamadım bilginiz var mıdır acaba riske etmeyelim.
    Teşekkürler.

    Şahane bir blog ayrıca çok faydalandık =)

    1. Merhabalar, teşekkür ederiz beğendiğinize sevindik, biz de cok severek gezmistik :)ABD vizeniz varsa başka bir vize almanıza gerek yok. Birlikte gittiğimiz arkadaşlarımız e-vizeye başvurmadan ABD vizeleri ile hiç bir sıkıntı yaşamadan Meksika’ya girdiler. Biz de Interjet ile gitmiştik ve gayet güzel bir yolculuktu zaten 45 dk sürüyor. Sevgiler, iyi yolculuklar?

      1. Cevap için çok teşekkürler, İnterjetin sae sistemine kayitli olmadigindan yasadiginiz sıkıntı neyden kaynaklanıyordu? abd vizesiyle interjette bir sıkıntı olmayacak mı doğru mu anladım acaba=)

        1. Merhabalar tekrar, sorun şuydu; Havana-Cancun biletlerimizi aldıktan sonra Interjet’le iletişime geçtik ve internetten alınan Meksika e-vizesini kabul edip etmediklerini sorduk. Onlar da bize SAE sistemine üye olmadıkları için e-vizeyi kabul etmediklerini fakat geçerli bir Amerikan vizemiz ya da Schengen vizemiz varsa zaten e-vizeye dahi ihtiyacımızın olmadığını söylediler. Biz de 4 kişiydik ve 2 arkadaşımızda Amerikan vizesi bizde de Almanya Oturum İzni vardı, o yüzden daha fazla sorgulamadık ve E-vize almadık.

          Uçuş günü havaalanına gittiğimizde Interjet görevlisi, Amerika vizesi olan iki arkadaşımızın check-inlerini yaptı fakat bizim Almanya oturum iznimizi kabul etmedi. Sebebi de şuymuş, yönetmeliklerinde geçerli Schengen Vizesi’si diyormuş, Avrupa oturma izni değil! Yani Almanya oturma izni = Schengen vizesi olarak düşünmüyorlar. Havaalanında bununla ilgili yaklaşık 1 saat kavga verdikten sonra en son görevli pes edip, tamam internet bulup meksika e-vize formunu doldurun geçirelim dedi! Yani havayolu normalde SAE sistemine üye bile olmamasına rağmen, o anda gorevlinin keyfi öyle istediği için formu doldurup gecebildik.

          Sizin açınızdan bir sorun yok yani, hatta Interjet gorevlisi ısrarla bizim arkadaşların ABD vizesini gosterip ‘this is the best’ falan yapmıstı. 🙂 İçiniz rahat olsun.

          1. Ne güzel insanlarsınız gerçekten çok teşekkür ederim. Bol bol gezin bize de anlatın=)

          2. Tekrar tesekkur ederiz, boyle yorumlar almak bizi cok mutlu ediyor:) size de simdiden iyi yolculuklar:)

  2. Merhaba,

    SAE sisteminin açılımı nedir? Bilgi verebilir misiniz? Interjet ile bağlantıya geçtim. What do you mean? diyorlar :))))
    Bir sorun yaşanmıyor diyorlar ama işimi sağlama almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler…

    1. yoldabiblog says:

      Merhaba Murat,

      SAE sisteminin ne oldugunu biz de tam olarak cozemedik, saniyoruz ki havayollarinin, internet uzerinden yapilan vize islemlerini tanimasi ile ilgili bir sistem. Biz de baglantiya gectigimizde, musteri temsilcisine derdimizi anlatamamistik 🙂 Meksika Konsoloslugunun sitesinde de şöyle bir bilgi var; ‘

      ‘NOT: Online başvurunun geçerli olması için seyahat için seçilen Havayolu şirketinin SAE sistemine kayıtlı olduğundan emin olmalısınız.

      Meksika vize başvuru sahibinin, pasaportunda geçerli ABD vizesi ve Japonya, İngiltere, Kanada ya da Schengen ikamet izni bulunması halinde Meksika vizesine gerek duymadan, Meksika ülkesine giriş yapılmaktadır. Bu haktan yararlanabilmek için; adı geçen ülkelere ait vize taşıyan pasaportların, Meksika’ya planlanan seyahatin bitiş tarihinden sonra da en az 6 ay geçerlilik süresi taşıdığından emin olmalısınız. Ayrıca bu ülkelere ait oturum izni sahipleri de vizeye ihtiyaçları olmadan Meksika’ya giriş yapmaları mümkündür. ”

      Anladigimiz kadariyla Interjet yakin zamanda SAE’ye uye olmus biz sorunsuz gectigimize gore:)

      En mantiklisi e-vizeyi alip, havaalaninda da hic soru sormadan gecmek galiba:)

      Sevgiler!

  3. Merhabalar,

    yani hiç sesini çıkarmadan git bin uçağa diyorsunuz. 🙂
    size sıkıntı yarattılar sanıyorum ama değil mi?

    1. yoldabiblog says:

      Merhabalar tekrar, kusura bakmayin simdi gorduk.

      Bize Havana’da havaalaninda sorun cikardilar ama sorun sundan cikti, biz interjet SAE sistemine uye olmadigi icin, internetten alacagimiz e-meksika vizesi gecerli olmayacak diye dusunduk ve vizeyi internetten almadik. Interjet’le konustugumuzda da bize ”e-vize’yi biz tanimiyoruz, eger gecerli bir schengeniniz yada abd vizeniz yoksa, kagit vize alin’ demislerdi. Biz de Almanya’dan oturma iznimiz var, sorun yok diye dusunduk. Fakat havaalanina gittigimizde, yetkili bize ”sizinki schengen degil, Almanya oturum izni, bu sayilmaz!’ dedi. Sacmaligi siz dusunun:)) Sonra da ne yapsa etse dusundu tasindi, telefonundan internete baglanip, bizim icin meksika e-vize formunu doldurdu ve gecin dedi…Meksika’ya vardigizda da, yetkili e-vize ye bakmadi, tam tersine pasaportumuzdaki Almanya oturum iznine bakti.

      Anlayacaginiz, nasil gectigimizi biz de anlamadik…Umarim daha fazla kafanizi karistirmamisizdir, ama olan tam olarak buydu:)

      Sevgiler

  4. Bitirdiniz bizi ne haliniz varsa görün ?

    1. yoldabiblog says:

      yoa iste o yuzden en iyisi hic ses etmeden gecmek sanirim :)))

  5. Merhaba,

    Tam interjetten biletlerimizi alip hem de Beachscape Kin Ha Villas & Suites den yer ayirtiyorduk ki yaziniza rastladim. Iyi ki de rastlamisim. Faydali bilgiler icin cok tesekkurler. Sadece otelle ilgili bir sorum olacak. Kalacak yere karar vermek cok zor. Beachscape in puanlari yuksek gorunuyor. Begenmeme nedeniniz neydi acaba?

    1. yoldabiblog says:

      Merhabalar:) Biz de kalacak yere cok zor karar vermistik.

      Oteli begenmedik demeyelim de, fiyat-performans olarak begenmedik diyebiliriz. Cunku siz de arastirmissinizdir, Cancun civarindaki otellerin fiyatlari cok yuksek ve biz de fiyatlari gorunce otelden beklentimizi yuksek tuttuk herhalde.

      Ilk once otelde fiyati oderken yuzde 20 vergi koydular bir sinirlendik. Booking.com’da kenara ufacik yazmislar vergi dahil degildir diye ama ozellikle dikkat etmezseniz gozden kaciyor. Bir de havuzu cok temiz degildi. Aslinda ‘kotu’ bir otel degildi ama fiyat-performans olarak dusuk geldi bize:) Biz o fiyata ayakta karsilaniriz diye dusunmustuk:)))

      Sevgiler

  6. Merhaba,

    öncelikle bilgilendirme için teşekkürler çok faydalı oldu, havanadan meksico city e veya cancuna geçmek istiyoruz, araştırdım ama cevap bulamadım e vize ücretsiz mi ? biz e vize ile gitmek istiyoruz.

    Teşekkürler şimdiden

    1. Merhabalar, evet e-vize ücretsiz 🙂 Şimdiden iyi tatiller!

      1. teşekkürler tekrar, bir aracı kurumla görüştüm benden 150 dolar istedi 🙂

        1. yook hic gerek yok internet sitesinden 5 dakikada halledebilirsiniiz

  7. Burcu Ramazanoglu says:

    Merhabalar,

    Tesadufen ve iyiki yaziniza denk geldim. 🙂 Hollanda’da yasiyorum ve cok yakin bir arkadasimla 2 hafta sonra Cancun’a gidiyoruz. Kafamdaki cogu soru isareti yanitini buldu. Fakat birkac sorum var izninizle 🙂 dolar ile mi yoksa peso ile gitmek mi daha mantikli Cancun ve Tulum cevresine? Onun disinda bir suru yazi okudum eksi sozlukte dahil olmak uzere yilanlar bolgesi, timsah cikabilir bilmem ne yaziyor ? Boyle birsey ile karsilastiniz mi cok merak ettik acikcasi. Ve pansiyonlar genellikle guvenli midir? Bir bilginiz var mi? Cok tesekkur ederiz, sevgiler 🙂

  8. Merhaba, Meksika elektronik vizesiyle iç hatlar uçuşlarında kullanılacak havayolunun SAE üyesi olması aranır mı? Istanbul’dan Airfrance/KLM havayollarını kullanarak (bunların SAE scheme’ye dahil olduğu söyleniyor) Mexico City’ye oradan da havayoluyla Monterrey’e geçmek istiyorum. Mexico City’den Monterrey’e uçan Interjet, Volaris, VivaAerobus, Aeromexico gibi havayolu şirketleri mevcut. Interjet Sae sheme’ye dahil değil, AeroMexico dahil diyr yazılmış bir yerde, diğerleri hakkında bilgim yok. Ne tavsiye edersiniz?

    1. Merhabalar, yok saniyoruz ki bir kere Meksika’ya girdikten sonra ic hatlarda hic sorun olmaz. Istediginiz havayolunu secebilirsiniz 🙂

  9. Merhabalar 10 ocakda havanadan cancuna geçicez interjet ile yada aeromexico ile geçen biri varmı bu sae durumu kafamı karıştırdı yakın zamanda geçen biri varsa sorun olup olmadıgını yazabilir mi

  10. Merhabalar, e-vize başvurusu ile Izmir Sabiha Amsterdam Mexico
    Ya da Izmir Sabiha Frankfurt Mexico şeklinde bir uçuş yapacağım. Fakat simdi öğrendiğim kadarı ile SAE sistemine kayıtlı bir havayolu şirketine ihtiyacım var. Şirketin bu sisteme kayıtlı olduğunu nasıl öğrenebilirim ? Yardımlariniz için şimdiden teşekkür ederim.

    1. yoldabiblog says:

      merhaba Elif, galiba bilet almaya karar verdigin havayolunu arayip sorman gerekiyor, baska bir yol biz de bulamamistik 🙂 simdiden guzel geziler

  11. Merhaba, 2 hafta sonra biz de Cancun’a gidiyoruz ve otelimizi de çok önceden ayarlamıştık. Şimdi yazınızı okuyunca sizinle aynı otelde kalacağımızı fark ettim. Otelden neden hoşnut kalmadınız, ne kadar kötüydü, çok mu kötüydü? gibi sorularım var 🙁 vereceğiniz yanıtlara göre kendimi hazırlayayım..
    çok teşekkürler,

    1. yoldabiblog says:

      Merhabalar :)) otel çok kötü değil ancak diğer otellere kıyaslayınca biraz kötü kalıyor ve diğerlerini düşününce de fiyat performansı düşük bir oteldi

  12. merhabalar ben FMM formuyla alakali sormak istiyorum acaba e vize haricinde baska bir belge doldurmaniz gerekti mi? cunku bircok sitede gerektigi yaziyor :/ kisa sure icinde hollandadan gecis yapmayi planliyorum mexico city’e fakat henuz tatmin edici bir bilgi elde edemedim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close