Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Phuket ve Krabi Gezi Rehberi

Phuket ve Krabi Gezi Rehberi

Krabi ve Phuket Gezi Notları
Krabi Gezi Notları ve Krabi’de Gezilecek Yerler 

Tayland seyahatimizin son ayağı Krabi ve Phuket oldu. İkisi de ayrı ayrı güzellikte oldukları için seçemedik ve 3 gün Krabi’de 2 gün Phuket’te kaldık.

Bangkok Krabi uçuşumuzu Thai Lion Airlines’dan tek yön 30 Usd’ye aldık.

Krabi gezisinin bütün güzelliklerini ve detaylarını anlatmadan önce korkunç uçak yolculuğumuzu anlatalım 🙂

Genelde uçak biletlerimizi alırken bilmediğimiz bir şirketse TripAdvisor’dan yorumları okumaya dikkat ediyoruz. Bu sefer biraz aceleye geldiği için bu kısmı atlamışız, ve nereden estiyse Bangkok’ta terminalde beklerken bu nasıl bir uçak şirketi acaba diyerek yorumları okuma gafletinde bulunduk! Diğer havayollarına kıyasla 17 kat daha fazla kaza oranı olması mı sorarsınız, dünyanın diğer birçok ülkesinde yasaklanmış olmasını mı ne arasanız var! Ve bunun üzerine biz ne yaptık? Tabii ki uçağın kalkmasına 15 dakika olması ve alternatif biletlerin çok pahalı olması yüzünden kös kös uçağa bindik. 1 saatlik uçuş boyunca sayısız türbülansa girmemizi, pilotun bir bulut öbeğinin içinden geçerken uçağı bayır aşağı bırakması ve uçağın 2 saniye boyunca aşağı düşüp sonradan toparlamasını saymıyoruz bile! Neyse, ölmeden Krabi’ye vardık ve gezi başladı. Tavsiyemiz, siz bu rotada Air Asia’yı falan seçin.

Krabi Havaalanından şehir merkezine ve oteller bölgesine havaalanı servisi gidiyor ve çoğu otelin önünden geçiyor. Size hangi otelde kalacağınızı sorup otelin önünde ya da yakınında indiriyorlar. Yani taksiye fazla para vermenize gerek yok.

Krabi Resort
Krabi Resort

Krabi’de nerede konaklasak?

Krabi’nin her yeri sizi hayran bırakacak cinsten. O yüzden hangi bölgesinde kalacağımızı seçerken biraz zorlandık. Daha sakin bir deniz tatili isteyenler genelde Koh Phi Phi, Koh Samed ve Koh Chang adalarına geçmeyi tercih ediyor. Hepsinin eşsiz sahilleri ve çok sakin huzurlu bir ortamı var. Tayland aşırı turistik bir yer haline gelmiş olmasına ragmen, adaları korumayı başarmışlar. Siz de huzur ve sakinlik arıyorsanız bu adaları değerlendirebilirsiniz.

Gel gelelim biz hem deniz tatili istediğimiz hem de gece eğlencesi olsun dilediğimiz için Krabi’nin Ao Nang bölgesinde kaldık. Ve yaptığımız tercihten son derece memnun kaldık. Krabi’de geçireceğimiz 3 gün kendimizi şımartmak istediğimiz için konaklamak için Krabi Resort’u seçtik. Odaları, sahili, yemyeşil açık alanı ve otel kampüsünde maymunları kısacası her şeyi çok güzeldi. Açık büfe kahvaltı dahil oda başı günlük 120 Usd ödedik. Bu fiyat Krabi ortalamasına göre biraz yüksek olsa da değdi 🙂 Krabi Resort’a kefiliz yani anlayacağınız!

Krabi’nin en güzel zamanları Kasım-Şubat arası diyorlar, biz Nisan sonu gittik ve hava gayet güzeldi. Bize sorarsanız Krabi’ye yılın her dönemi gidilir.

Bir Krabi Klasiği Tekne Turları

Krabi’ye kadar gelmişken etraftaki meşhur adaları görmeden olmaz. Adalara turlar iki çeşit botla yapılıyor. Ucuz olanı ‘long tail’ dedikleri uzun kuyrulu botlar, pahalı olanlar ise bildiğimiz tur tekneleri. Biz Tayland’a özgü olduğu, daha salaş olduğu ve tabii daha ucuz olduğu için ‘long tail’ botları seçtik. Tur teknelerinin çoğu Ao Nang Plajı’ndan kalkıyor.

Tayland tam bir ada cenneti olduğu için ada turları sayısız! Kafanızı karıştırmak istemediğimiz için önce kendi seçtiklerimizden başlayalım. Biz hem snorkel yapmak hem de çok sayıda adayı görebilmek için 12 saat süren bir 7 Adalar Turu aldık. Sabah 9 da başladı ve akşam 9 gibi bitti 🙂 Buna 7 tane adayı ziyaret, öğlen ve akşam yemeği ve gece denizde snorkel sefası da dahildi. ‘Phra Nang Cave Beach’ten başlayıp Chicken Island’da bitiyor ve dönüş yolunda da snorkel yapıyorsunuz. Turun orjinal adı ‘7-Island Sunset Tour’. Öneriyor muyuz? Kesinlikle! Sanıyoruz ki Krabi’de yaptığımız en güzel şey bu oldu.

Bu turun dışında dediğimiz gibi çok fazla ada turu var. Bunların arasında en iyi snorkel sefasının ‘4 Adalar Turu’nda olduğunu söylüyorlar. Bu 4 nokta sırasıyla Raleigh Beach, Chicken Island, ismini hatırlayamadığımız üçüncü ada ve son durak olarak Kod Poda. Biz diğer tura katıldığımız için bu tura gitmedik. Eğer 12 saatlik tur bizim için fazla biz 4 ada gezelim ve snorkel yapalım derseniz, bu turu seçebilirsiniz 🙂

whatsapp-image-2016-10-24-at-23-54-45
Adanın Adı Bizde Bir Yerde Saklı(hatırlayamadık)

Krabi Gece Hayatı

Krabi’nin gece hayatı Bangkok kadar hareketli olmasa da her sokakta kokteyl barlar, masaj salonları ve ladyboylar yerini almış durumda. Phuket’te gece hayatında her yere yayılmış Gogo Bar’lar burada pek yok. Krabi henüz Phuket kadar turistik olmadığı için gece hayatı aşırı kalabalık değil ve bu bizi mutlu etti. Kalabalığı sevmediğimizden değil ama Bangkok ve Pattaya’dan sonra bir nefes almaya ihtiyacımız vardı!

Gece eğlencesi Krabi’nin Ao Nang Sahili boyunca devam ediyor. Yemek fiyatları aşırı ucuz olmasa da içkiler ucuz. Bizim en sevdiğimiz özelliği her mekanda mutlaka olan promosyon içki+promosyon yemek oldu. Şöyle anlatalım, her mekan her gün değişik bir yemek ve içki seçiyor ve bir alana bir bedava yapıyor. Pizza alana ikinci pizza, margarita alana ikinci margarita bedava. Yani iki kişiyseniz işin ‘Bug’ını bulup gece hayatını yarı fiyatına yaşayabilirsiniz.:))

Krabi’de üç gün kaldık ve biz Krabi’yi çok sevdik. Hatta açık söylemek gerekirse Krabi’den sonra gittiğimiz Phuket bize Krabi kadar tat vermedi. Kalabalık olmayan ve doğal plajlar arıyorsanız Krabi tam size göre 🙂 Biz de burada üç gün boyunca yüzdük, kitap okuduk, dinlendik kısacası tatil gibi bir tatil yaptık ve gezimize Phuket’ten devam etmek üzere yola çıktık 🙂

Krabi’den Phuket’e hızlı feribotlar kalkıyor ve 2 buçuk saatte Phuket’e varıyorsunuz.

whatsapp-image-2016-10-24-at-23-54-44
Orada Bir Yerde Bizi Götürecek Tekne Olmalıydı.
Phuket Gezi Notları

Phuket’te Konaklama

Phuket’in merkezi Patong Beach ve gece pazarları, gece eğlenceleri ve barlar çoğunlukla burada. Biz Krabi’de bol bol kafa dinlediğimiz için Phuket’te konaklamızı merkez Patong Beach’te yapmakta sakınca görmedik 🙂 İyi ki de öyle yapmışız, ‘Burasari Phuket Resort’ta kaldık ve çok memnun kaldık. Plajı biraz kalabalıktı ama hem merkezde olması hem de daha az kalabalık plajlara yakın olması işimize geldi. Otele gecelik oda başı 90 Usd ödedik. Biz otele yatmadan yatmaya gideceğiz derseniz 15 Usd’ye de odalar mevcut 🙂

Patong, Karan ve Kata Plajları Phuket’in en iyi plajları olarak geçiyor ve Phuket’in kalanına göre daha temiz. Konaklamanızı bu yakınlarda da seçebilirsiniz.

Phuket Gece Hayatı

Tabii ki Phuket deyince gece hayatından bahsetmeden geçemeyeceğiz! Phuket’in gece hayatı Krabi’yle ters ve Pattaya’yla doğru orantılı(Pattaya yazımız için buradan buyrun). Pattaya’daki ‘Walking Street’ten bir adet de burada var ve Bang La Road isimli caddesi tam bu amaç (!) için dizayn edilmiş. GoGo Bar’lar ve Ladyboy’lar her yerde. Söylemeliyiz ki her yerin GoGo Bar dolu olması bu caddeyi kesinlikle kötü bir yer yapmıyor ve biraz gezerseniz sokağa alışıp mutlaka keyfinize göre bir bar buluyorsunuz. Biz öyle yaptık 🙂 Bu sokağın en meşhur yeri Tiger isimli gece klübü.

Phuket aynı zamanda ‘Night Show’larıyla ünlü. Şovlar arasında en popüler olanı ‘Kamala Beach’teki ‘Fantasea Show’. Phuket’teki ilk gecemizi Bang La Road’da geçirdiğimiz için son gece olan ikinci gecemizi bu şova ayırdık. Filler, illuzyonlar, danslar kısacası her şey var şovda! Biz ikinci gecemizi buraya ayırdığımız için pişman olmadık. Kişi başı açık büfe yemek dahil 60 Usd ödedik. Bileti internetten almak isterseniz buraya bakabilirsiniz.

14807863_10154025178887023_2095012580_o
Phuket Merkez Patlıyor Herkes

Phuket’te Masaj

Phuket masajsız olur mu? Tabii ki olmaz. Daha önce de bahsettiğimiz gibi masaj Tayland’da her yerde. Dilerseniz ayak masajı, dilerseniz yağlı masaj, dileyene balıklı masaj, dileyene başka türlü masaj! 8 Usd’ye tam vücut masajı yaptırmak mümkün, ve gerçekten de bu işte iyiler. Biz Krabi’de tam vücut masajı yaptırıp hayran olduk ve Phuket’teki son günümüzde de yaptırmak istedik fakat tekne turunda güneş yanığı olduğumuz için kös kös son kez masaj yaptıramadan geri döndük! Yani tekne turlarında güneş yanığı olmamaya dikkat.

Ve son olarak, tabii ki sonu mutlu sonla biten bir sürü masaj salonu var. Girerken bunlardan biri olmadığına dikkat edin. Tabii eğer bunlardan birisine gitmek istemiyorsanız! 🙂

Ve tabii ki Phuket tekne turları

Krabi’nin merkezi Patong’un sahili denize girmek için çok uygun değil. Hem biraz dalgalı, bulanık hem de çok kalabalık. Bu yüzden turistler genelde tur satın alıp çevre adalara gidiyorlar.

Biz Krabi’deyken çok adalı bir tura katıldığımız için burada tercihimizi Maya Beach’den yana kullandık. Maya Beach hangisi derseniz, Leonardo Di Caprio’nun oynadığı ‘Beach’ filminin çekildiği ada oluyor kendisi ve bir hayli turistik! etmeyin, turistik olduğu kadar da güzel 🙂

Ayrıca bu turun daha gelişmiş bir versiyonu olan çoklu ada turunu alırsanız ( Phi Phi Islands olarak geçiyor adı) tekne yolda Loh Samay Bay, Pileh Lagoon, Vicking Cave ve Mosquito Adalarında mola veriyor. Bu molalarda bol bol yüzüp snorkel yapabilirsiniz. Dediğimiz gibi biz Krabi’de adalardan hevesimizi aldığımız için bu turu seçmedik.

Maya Beach
Maya Beach

Bir diğer alternatif de ‘James Bond Island’ yani diğer adıyla ‘Phanang Nga Bay’. Bu tur da en az ilki kadar popüler. Bu tura ‘long tail’lerle çıkarsanız ‘Panyee Koyu’na uğrayan bir turu seçebilirsiniz. James Bond filmlerinden ‘The Man With the Golden Gun’ burada çekilmiş, adanın adı da sonra James Bond Adası olarak kalmış. 🙂

Bu bahsettiğimiz turların çoğu ‘long tail’ olarak anlattığımız kuyruklu sürat tekneleriyle yapılıyor. Eğer yanınızda yaşlı aile bireyleriniz ya da çocuk varsa büyük teknelerle yapılanına gidebilirsiniz. Tabii ki bu size biraz daha pahalıya patlıyor ve daha yavaş olduğu için daha az ada geziyorsunuz. Sürat tekneleriyle yapılan turlar kişi başı 10 Usd ile 30 Usd arası değişiyor. Büyük teknelerle yapılanlar ise 20 Usd ile 60 Usd arası. ( Pazarlık yapmayı unutmayın!)

Bu bahsettiğimiz turların çoğuna öğle ve akşam yemeği dahil fakat yemeklerden beklentiniz çok yüksek olmasın, biz sırf karnımız doysun diye yedik 🙂

Dilerseniz Phuket’te Fil Safarisi turuna katılabilirsiniz. Biz Bangkok’ta(Bangkok yazımızı merak ederseniz buradan buyrun lütfen efem!!)fillere nasıl davranıldığını görüp böyle bir tura katıldığımız için pişman olduğumuzdan, Phuket’te fil ve safari adını duyup uzaklaştık ve önermiyoruz. Fakat tabii ki sizin takdiriniz.

Yemek konusuna burada değişmiştik ama zor anda bizi kurtaran Patong Beach kısmındaki ‘The Pizza Company’ isimli mekandan bahsetmeden geçemeyeceğiz. Eğer Thai Food hoşunuza gitmiyorsa veya baharatlı yemek yemekten yorulduysanız burada harika italyan yemeklerini deneyebilirsiniz!

Phuket ve Krabi hakkında söyleyeceklerimiz şimdilik bu kadar 🙂 Bazı ülkeleri bir kere görürsünüz yeter, bazı ülkelere ise tekrar gitmek daha fazlasını görmek istersiniz. Tayland bizim için tam da böyle bir ülke oldu. Umarız ki Tayland bu güzel sahillerini ve doğal güzelliklerini korumaya her daim devam eder.

Sevgiler!! Mutlu Kalın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close