Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Tegernsee Gezi Rehberi: Bavyera’da Günübirlik Bir Rota

Tegernsee Gezi Rehberi: Bavyera’da Günübirlik Bir Rota

Bavyera’da günübirlikçilik! – Tegernsee Gezi Notları

2017 Ocak ayı itibariyle tam üç aydır dağlara kaçmadığımızı farkettik ve Münih’ten günübirlik bir ‘dağlar çağırdı’ gezisi yapmaya karar verdik ve bu sefer Bavyera göllerinden Tegernsee’ye geldik.

Yaşadığımız şehir olan Münih’in yakınlarında günübirlik kaçılacak ve Bayern biletle gidebileceğimiz neresi var diye düşünürken (fazla düşünmemize de gerek kalmadı), hemen Tegernsee’yi görmek istediğimize karar verdik.

Tegernsee, Münih’ten trenle sadece bir saat, iş stresinden uzaklaşıp dağlara kaçmak ise pahabiçilemez…

Diyelim ki Münih’e uçak biletiniz var ve sadece Münih’i görmek değil, biraz çevresini de keşfetmek istiyorsunuz; o zaman Tegernsee’yi rahatlıkla planlarınıza dahil edebilirsiniz.

Tegernsee, kimisine göre Almanların emekli kasabası olsa da, trenle yaklaşık 45 dakikada ulaşılabildiği ve çok güzel trekking yolları olduğu için, haftasonları doğaseverler de akın ediyor. Trekking yapmak istemeseniz bile Tegernsee göl kenarında yürüyüş yapabilir, sonrasında da yine göl kenarında akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Bavyera’yı niye keşfedelim şimdi durduk yere diye düşünüyorsanız, şurada Bavyera’dan bahsettiğimiz bir yazımız var, ona göz gezdirebilirsiniz.

Tegernsee ile başlayıp Bad Wiessee ile bitereceğiz! 🙂
Tegernsee’ye Nasıl Ulaşılır?

Tegernsee bölgesine, Münih’ten trenle yaklaşık 40 dakikada ulaşılıyor. Şu siteden tren saatlerini kontrol edebiliyorsunuz. Bu tren biletlerini ucuza getirmenin yolu ise Bayern Bilet kullanmak, o da şöyle;

Bavyera’da ucuza gezmek için ise en güzel yöntem ‘Bayern Ticket’ denilen tren bileti. Sadece Bavyera bölgesinde geçerli olan Bavyera tren biletini, Münih veya herhangi bir diğer Bavyera şehrindeki bilet makinalarından ya da şu siteden gezmeye gideceğiniz gün geçerli olacak şekilde alıyorsunuz ve tüm gün (gece 3’e kadar) Bavyera sınırlarında her tür toplu taşımada sınırsız bir şekilde kullanıyorsunuz.

Bilet kişi başı 25 Euro ve her ilave kişi (5 kişiye kadar) 6 Euro. Diyelim ki 5 kişisiniz, toplamda 49 Euro’ya o günlük sınırsız toplu taşıma hakkınız oluyor ve en hızlı ICE denilen trenler hariç neredeyse tüm trenlere binebiliyorsunuz. Bu mantıkla düşünün ki, Sabah 5 kişi Münih’ten çıkıp Tegernsee’ye gidip tüm gün dolaşıp akşam Münih’e geri dönebilir ve bunun için kişi başı 10 Euro ödersiniz. Ayrıca çocuklu aileler için 15 yaş altı çocuklar ücretsiz.

Tegernsee’ye Bayern biletle ulaştıktan sonra Tegernsee bölgesinde bir noktadan diğerine geçmek için ise en kolay yol belediye otobüsleri. Bu otobüsler Tegernsee gölü etrafında ‘ring’ yapıyor ve siz gözünüze kestirdiğiniz yerde inebiliyorsunuz. Otobüs saatlerine şu siteden ve haliyle Tegernsee’de tüm otobüs duraklarında asılı tabelalardan ulaşabilirsiniz.

Bad Wiessee
Tegernsee’de Nerede Konaklanır?

Biz Tegernsee’ye günübirlik geldiğimiz için konaklamadık ama siz doğa tatili için ya da kayak yapmak için geliyorsanız 2-3 gün kalmayı düşünebilirsiniz. Yazın gelirseniz de gölde yüzebiliyorsunuz. Siz giderken valize bir bikini atıverin… 🙂

Biz, Bad Wiessee bölgesini; Tegernsee çevresinden daha çok sevdik ama konaklamanın, merkezi olması açısından Tegernsee tren istasyonuna yakın bir yer seçebilirsiniz.

Tegernsee’de Neler Yapılır?

Wall Dağı’nın zirversine yürüyüş yapmak ya da Wallbergbahn denen teleferik ile dağın zirvesine çıkmak Tegernsee’deki en güzel şeylerden birisi olabilir.

Eğer arabasız geldiyseniz, Tegernsee Tren İstasyonu’ndan bu teleferiğin kalktığı noktaya gitmek için en kolay yol RVO denen otobüsler. Şuradan otobüs saatlerine bakabilirsiniz.

Tegernsee’de ring yapan ve gölün çevresinde tur atan otobüsün numarası 9559, bu teleferiğe giden otobüsün numarası ise 9556. Aman karışmasın!

Otobüs benlik değil derseniz, teleferiğe kadar yaklaşık 6km yürümeniz gerekiyor! Arabanız varsa zaten işiniz kolay, arabayı teleferiğin dibindeki ücretsiz otaparka parkedebilirsiniz.

Teleferiğe ulaştıktan sonra da yukarı çıkmak için kişi başı tek yön 10 Euro ödüyorsunuz. Detaylı fiyatlara şu siteden bakabilirsiniz.  Tepeye yürüyerek ulaşmak isterseniz yol yaklaşık 2,5 – 3 saat sürüyor. Tabii ki böyle deyince gözünüz korkmasın, 3 saat bir hiçliğin içinde yürümüyorsunuz, ara noktalarda dinlenebileceğiniz ve ısınabileceğiniz dağ evleri var. Teleferiğe ulaştıktan sonra 10-15 dakikada teleferikle aşağı inebilirsiniz.

Almanlar, soğuğa “über” dayanıklı insanlar oldukları için buralarda sürekli kızak yapıyorlarmış! Biz Akdeniz insanıyız ve çok çabuk üşüyoruz, o yüzden bu kızak aktivitesine cesaret edemedik! İnsanlar o akdeniz ateşini hep heyecan sanıyorlar, bildiğin anksiyete o ayol! Neyse, nitekim biz kızak yapmadık..

Bad Wiesse

Tegernsee burada bitmiyor tabii ki. Diyelim ki, karda yürüyüş sizlik değil, o zaman bizim gibi Tegernsee göl kenarında yürüyüş yapabilir, yorulduğunuzda Kreutzkamm am See’de kahve molası verebilirsiniz.

Bize sorarsanız esas güzellik Bad Wiessee bölgesi! Açıkçası Bad Wiessee’yi görmeden önce Tegernsee’den o kadar etkilenmemiştik ama otobüsle gölün Bad Wiessee tarafına geçtikten sonra fikrimiz bir anda değişti… Burada yürüyüş bizim için kat kat daha keyifliydi ve manzarası çok daha güzeldi. Bad Wiessee büyüktür Tegernsee bizce..!

Bad Wiessee’de akşam yemeği için çok sevdiğimiz Königslinde am See’yi önerebiliriz. Hem fiyatları uygun hem de yemekleri çok güzeldi. Tek eksisi ise içerideki 70 yaş üstü ve çıt çıkarmadan oturan popülasyon…Biz 4 genç (27 yaş genç sayılıyordu dimi?!) konuşmaya utandık o sessizliğin içinde resmen.

Bir de Tegernsee’ye kadar gelmişken Tegernsee birasını denemeyi unutmayın, kendisi Bavyera’da ün salmış ve nam-ı Almanya’nın kuzeyine dahi yayılmış bir biradır.. 🙂 Tabiki bu bira sadece burada satılmıyor. Neredeyse tüm Almanya’da bulabileceğiniz bir bira. Hatta Avusturya’da bile bulabilirsiniz.

Bu da Bad Wiessee 🙂

Tegernsee bölgesi, işte böyle..Çok devasa beklentilerle gelmezseniz çok keyif alacağınız, kışın kayak, yazın göl tatili yapabileceğiniz bir huzur merkezi…

Dostoyevski Suç ve Ceza’da ‘‘Herkesin zor zamanında sırtını dayayabileceği biri ya da bir yer olmalıdır’’ der. Son 6 aydır Bavyera bizim şehrin günlük deviniminden kaçmak istediğimizde sığındığımız dağlar oldu..Eminiz ki siz de çok seveceksiniz..!

Herkese güzel geziler!

Sevgiler!

Instagram’da varız ve bekleriz.

https://www.instagram.com/yoldabiblog/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close