Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Airbnb Nedir? Airbnb Güvenli mi ve Airbnb Nasıl Kullanılır?

Airbnb Nedir? Airbnb Güvenli mi ve Airbnb Nasıl Kullanılır?

Airbnb Nedir? Airbnb Nasıl Kullanılır?

Airbnb nedir ve Airbnb nasıl kullanılır gibi sorular için geldi bu yazı 🙂 Az gittik, uz gittik derken birlikte gezmeye başlayalı 5 seneyi bitirdik ve her yeni gezi dönüşünde kendimize şunu soruyoruz; ‘aynı bütçeyle daha kaliteli bir gezi nasıl yapabilirdik?’. Yine böyle bir geziden sonra düşündük ve Airbnb’yi daha aktif, otelleri ise daha az kullanmaya karar verdik. Hem her Airbnb evi yeni bir tecrübe, hem de çoğu zaman aynı bölgedeki otellere göre daha uygun. 

Airbnb’yi bu kadar sık kullanıp memnun olunca, kendisiyle ilgili bir yazı şart olmuştu. Buyrun gelsin! 

Sahi; 

Airbnb nedir

Airbnb nedir? Airbnb Nasıl Kullanılır?

Airbnb nedir, kısaca özetlersek; Airbnb bir ev kiralama uygulaması diyebiliriz. 

Diyelim ki eviniz de boş bir odanız var, ya da boş duran bir eviniz var ve bunun üzerinden para kazanmak istiyorsunuz; evinizi Airbnb üzerinden kiralayabiliyorsunuz ve güvenli bir şekilde ekstra gelir elde ediyorsunuz. 

Diyelim ki geziyorsunuz, ve gezilerinizde uygun rahat konaklama istiyorsunuz, ya da ev ortamı istiyorsunuz, yahut çocuklu gezginsiniz ve gezilerinizde mutfağı da olan konaklamalara ihtiyacınız oluyor. Böyle durumlarda Airbnb size aradığınız kriterlere uygun seçenekler bulma şansı veriyor. İster tek bir oda, ister tüm ev..isterseniz bir karavan yahut çadır. Neden olmasın? 

Airbnb nedir ve Airbnb nasıl kullanılır
Airbnb nedir, güvenli mi ve nasıl ev kiralanır

Yeri gelmişken Airbnb’nin kurulma hikayesinden de bahsedelim; San Francisco’da yaşayan iki arkadaş evinin kirasını ödeyememeye başlıyor ve evin içine bir adet şişme yatak atıp onu gezginlere kiralamaya başlıyorlar. Sonra bu fikir akıllarına yatıyor ve bugün Airbnb 38 milyar dolarlık bir şirket. ☺ Şansın insanı nerede nasıl bulacağı belli olmuyor deyip konumuza dönüyoruz. 

Airbnb’ye Üye Olmak ve Airbnb’den Kredi Kazanmak

Öncelikle Airbnb’ye üye olmanız gerekiyor. 

İlk defa Airbnb kullanacaksanız ve şuradan Airbnb’ye üye olabiliyorsunuz. Linke tıklayarak üye olup, ilk seyahatinizde de kullanabileceğiniz 130 liralık kredi kazanabiliyorsunuz. Airbnb kullanmaya devam ettikçe Airbnb sizi daha çok sevmeye başlıyor ve birden hesabınıza krediler yükleyebiliyor. 

airbnb
Airbnb nedir, güvenli mi ve nasıl ev kiralanır

Biz bazen durup dururken Airbnb bize kredi verdiği zaman çok sevindirik oluyoruz.

Airbnb Nedir – Neden Airbnb kısmına gelirsek; 

Neden Airbnb?

Airbnb’nin Fiyat / Performansı otellere göre çok daha iyi; 

Eğer bütçeniz limitliyse her zaman bir evin odasını kiralamak her zaman otelden daha uyguna geliyor. Bunun dışında şu ana kadar tecrübe ettiğimiz kadarıyla tüm evi kiraladığınız seçeklerde bile aynı konumda ve büyüklükteki bir otel odasından çok daha uyguna gelebiliyor. 

Tüm bunların dışında eğer bir şehri yoğun zamanında ziyaret ediyorsanız; örneğin İspanya’yı, Portekiz’i, İtalya’yı yazın, Uludağ’ı kışın ziyaret ediyorsanız, tüm otellerin yüzde 99 dolu olduğu zamanlarda bile Airbnb’nin doluluk olanı daha insani oluyor ve zar zor bulduğunuz otel odasına değerinden fazlasını ödemek zorunda kalmıyorsunuz. 

airbnb ev kiralama

Airbnb ile o şehri bilen tanıyan, lokal insanlarla tanışabilirsiniz; 

Bizim için bir şehri gezmek, sadece o şehrin sokaklarını gezmek değil, aynı zamanda insanını ve kültürünü tanımaktan da geçiyor. Eğer bir şehri sadece ikimiz gezdiysek ve kimseyle tanışmadan döndüysek kendimizi bir şeyler eksik kalmış gibi hissediyoruz. Airbnb evinde konakladığımız zamanlarda ise ev sahibiyle tanışmak, onun tavsiyelerini dinlemek, söylediği yerlerde yemek yemek kahve içmek bize çok şey katıyor. Bir anda şehre ısınıveriyoruz. Neden airbnb sorunusun bir yanıtı da bizim için bu. ☺

Buradaki evler çeşit çeşit, renk renk. İster çocuklu olun, ister tek gezgin. Herkese göre bir seçenek var: 

Neden Airbnb” deyince aklımıza gelen bir şey daha bu! Şu ana kadar bu site üzerinden kiraladığımız evlerin yanında, bir kez karavanda, bir kez de çadırda kaldık ve tüm bunları Airbnb’den kiraladık. Bunun dışında şato, çiftlik, saray ve kümes dahi kiralanabiliyor. ☺ Böylece her şehrin gerçekten de ruhuna uygun şekilde kalabiliyorsunuz.

airbnb nedir resimli anlatım

Airbnb Nasıl Kullanılır ve Airbnb’de Nasıl Arama Yapılır?

Öncelikle şu linkten Airbnb’ye üye olabiliyorsunuz demiştik. Üye olurken birkaç basit bilgi veriyorsunuz ve üyeliğiniz tamam! 

Sonra başlıyorsunuz gitmek istediğiniz destinasyondaki Airbnb evlerini aramaya. Gideceğiniz tarihi, kaç kişi olduğunuzu ve istediğiniz fiyat aralığını yazarak aratabilir. Ya da alttaki fotoğraftaki gibi başka filtreler ekleyebilirsiniz. Ekleyebileceğiniz ek filtreler arasında, tasarım ve lüks olması sebebiyle özel seçilmiş ‘Airbnb Plus evleri’, aşırı iyi ev sahipleri olduğu için özel isim verilen ‘super hostları’, gym, havuz, jakuzi gibi filtreler var ve ev kurallarına göre bile filtreleyebiliyorsunuz. Örneğin yanınızda evcil hayvanınızı getiriyorsanız buna izin veren evleri seçebiliyorsunuz.

siteye giriş yaptıktan sonra “arama” bölümünden şehir arayabilirsiniz

Bu şekilde dilediğiniz evi seçtikten sonra, evin özelliklerini kontrol edebilir, fotoğraflarına tek tek bakabilir ve daha önce bu evde kalmış insanların yorumlarını okuyabilirsiniz. Zaten ‘rezervasyon yap’ seçeneğine tıkladığınızda karşınıza çıkan sayfada size tekrar evin kuralları anlatılıyor ve check-in – check out saatleri hatırlatılıyor. 

daha sonra kalacağınız tarihleri seçebilirsiniz

Bu noktadan sonra seçtiğiniz eve göre, ya direkt ödeme sayfasına geçiyorsunuz ya da ödeme bilgilerinizi giriyorsunuz ve ev sahibinin onayı için başka bir sayfaya yönlendiriliyorsunuz. Eğer ev sahibi ‘onay’ ön şartı koştuysa sizi onaylamak için 24 saati oluyor. Ev sahibi onay verdiği anda ödemeniz gerçekleşiyor. 

Burada sizden para çekiliyor fakat henüz ev sahibine verilmiyor. Ev sahibi ücreti sizing seyahat tarihinizden sonra alabiliyor Airbnb’den.

airbnb'de ev kiralama
araba yaptıktan sonra; haritadan veya listeden evinizi seçebilirsiniz

Airbnb Nedir ve Nasıl kullanılır kısmından sonra bir de AirBnb ile ev kiralarken nelere dikkat edebilirsiniz ondan bahsedelim. 

Airbnb Güvenli mi?

Ev Kiralarken Nelere Dikkat Edelim? 

İlk önce ‘Airbnb Güvenli mi?’ soruna dilimiz döndüğünce cevap verelim! ☺ Bizim bu sorunun cevabını düşündüğümüz kadar onlar da düşünüyor ve Airbnb’de evini kiralayanlardan kimlik doğrulamasını istiyor. Aynı zamanda en ufak bir kötü yorumda ev ilanını askıya alıyor. Evlerini kiraya verenin gözünden bakarsanız da burası onlar için bir nevi ‘ekmek kapısı’ ve kimse ekmeğinden olmak istemez. O yüzden ziyaretçilerine göre oldukça dikkatli ve titizler. Yani, bizce Airbnb oldukça güvenli. 

airbnb'de ev kiralama
Airbnb’de evinizi seçerken seçenekleri filtreyebilirsiniz.

Tabii bize düşen de, Airbnb’den ev kiralarken bazı şeylere dikkat etmek. Örneğin;

Konaklayacağınız yeri seçerken mutlaka bir önceki ziyaretçilerin yorumlarını okuyun. Sizin o ana kadar aklına gelmemiş kötü bir özellikten daha öncekiler bahsetmiş olabilir. Belki dünyalar güzeli bir ev ama ev sahibi mendeburun teki, ve öyle bir insanın evinde asla kalmak istemezsiniz gibi..

Konaklayacağınız yeri filtrelerken mutlaka kaç kişi olduğunuzu doğru girin ve ‘tüm ev’ veya ‘oda’ ya da ‘paylaşımlı oda’ seçeneklerini doğru seçtiğinizden emin olun. Sonra tüm ev beklerken karşınıza paylaşımlı oda çıkmasın. ☺

airbnb ev kiralama
kişi sayısına dikkat!

Rezervasyon yapmadan önce karşınıza çıkan kuralları mutlaka iyice okuyun. Burada daha önce aklınıza gelmemiş kurallar olabilir. Örneğin Almanya’da ev kiralarken genelde ‘günde 15 dakika evi havalandırma’ kuralı yazılıyor. Böyle bir şeyi 100 kez düşünsek aklımıza gelmezdi. 

Evin özelliklerine mutlaka tekrar bakın; belki evde evcil hayvan var fakat sizin kedi tüyü alerjiniz var gibi. 

Check-in saatine mutlaka bakın. Bazı evler sabah saatinden itibaren sizi kabul edebilirken bazıları öğlen 3’ten önce giriş yoktur diyebiliyor. Eğer geç saatte örneğin gece saati check-in yapacaksanız mutlaka ev sahibiyle iletişime geçin ve bunu belirtin. 

airbnb'de ev nasıl kiralanır?
Evin özelliklerini ve talimatlara dikkat edin!

Gideceğiniz ülkede internetiniz olmayabilir. Evin yerine gitmeden önce mutlaka Google Maps’ten bakın ve evin adresini, ev sahibinin iletişim bilgilerini bir yere kaydedin. 

airbnb ev kiralama
en sonda ise ödeyeceğiniz ücreti kontrol edin ve rezervasyonunuzu yapın. BİTTİ 🙂

Airbnb güvenli mi, Aibnb Nedir, Airbnb nasıl kullanılır ve Airbnb’yi neden tercih edelim gibi bir süredir yazmak istediğimiz şeylerden dilimiz döndüğünce bahsettik. Yeni yerler görmenin, yeni tecrübeler edinmenin heyecanı ve mutluluğu her zaman üzerinizde olsun. ☺

Peki Avrupa’nın en iyi tren rotalarını merak ediyor musunuz? O zaman önden buyrun! 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close