Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

AKYAKA GEZİ REHBERİ ve Akyaka Gezilecek Yerler!

AKYAKA GEZİ REHBERİ ve Akyaka Gezilecek Yerler!

Akyaka Gezi Rehberi

Yıllardır Bodrum’a gidip geliyoruz (ailelerimiz Bodrum’da yaşıyor), bir türlü Akyaka’yı gezme şansımız olmamıştı. Taa ki geçen haftaya kadar! Gittik, gezdik ve şimdi de Akyaka gezi rehberi yazımızı yazıyoruz. 🙂 İşte bizim gözümüzden Akyaka!

Akyaka Gezi Rehberi yazımızda;Akyaka nerede, Akyaka’ya nasıl gidilir, Akyaka’da ulaşım, Akyaka sahilleri, Akyaka gezisi nasıl planlanırAkyaka’da konaklamaAkyaka’ya ne zaman gitmeliAkyaka’da yeme içmeAkyaka’da yapılacak şeyler ve Akyaka’da Gezilecek Yerler‘i sırayla teker teker anlatacağız. Kemerleri bağladıysak başlayalım!

Akyaka nerede ve Akyaka’ya nasıl gidilir?

Akyaka, Muğla’ya bağlı minik bir belde. Belki de çok yakınında havaalanı olmadığı için bugüne kadar böyle sessiz ve sakince kalmış. 🙂

Akyaka’ya gitmek için uçakla Dalaman’a uçabilir, oradan da arabayla ya da havaalanı servisi ile yaklaşık 1 – 1,5 saatte Akyaka’da olabilirsiniz. Ya da İzmir’e uçabilir, İzmir’den arabayla yaklaşık 2,5 saatte Akyaka’ya ulaşabilirsiniz.

Akyaka gezi rehberi
Azmak Nehri tekne turu atlamamak için kendimizi tutuyoruz!

Akyaka’ya ne zaman gidilir?

Bizim yıl içinde en sevdiğimiz iki ay hep Haziran ve Eylül olmuştur. Türkiye’de yazlık rotaları da en çok bu iki ayda gezmeyi seviyoruz. Sebebi ise hem havaların ideal sıcaklıkta olması, fiyatların coşmamış olması ve kalabalıkların çok yerinde olması oluyor. Akyaka’ya da böyle bir Eylül ayında gittik ve her şey çok idealdi. Onun dışında tamamen sizin beklentinizle ilgili. Yoksa Kasım’da da gidilir, neden olmasın!

Akyaka Gezi Rehberi: Akyaka Gezilecek Yerler ve Akyaka’da Yapılacaklar

Geldik Akyaka’da gezilecek yerler ve Akyaka’da yapılacaklar faslına! Kemerleri bağladıysanız başlayalım. Akyaka Gezi Rehberi 🙂

Azmak Nehri’nde Tekne Turu

Akyaka’ya kadar gelmişken Azmak’ta tekne turu yapmadan olmaz! Azmak’ı bu kadar sevmemizin sebeplerinden birisi bu tekne turunda Azmak’ın berraklığına aşık olmamızdı diyebiliriz. Böyle bir duruluk, böyle bir berraklık gerçekten yok! Umarız Azmak’ın her geçen gün popülerleşmesinin bir sonucu olarak bu minicik Azmak’ı temiz tutmayı başarırız..Neyse..

Azmak’ta nehir kenarından yaklaşık her 10 dakikada bir tekne kalkıyor ve kişi başı 2019 itibariyle 15 lira. Tur yaklaşık 20 dakika sürüyor. Bu 20 dakikada Azmak size su altı şov yapıyor, inanın!

Tekne turu bittikten sonra Azmak kenarındaki restoranlardan birinde çay – yemek molası vermenizi öneririz. Bazılarında direkt nehrin içine masalar yerleştirmişler, yemek yerken ayaklarınızı suya sokabiliyorsunuz. Yalnız su, su değil buz! Baştan uyaralım. 🙂

Su buz demişken, Azmak’a kadar geldik, burada yüzmesek mi?

Azmak Nehri
Azmak Nehri

Azmak Nehri’nde Yüzmek

Normalde ikimiz de sıcak su insanıyız. Azıcık soğuk denizde bile hemen üşürüz. O yüzden Azmak’a yarı belimize kadar girebildik. 🙂 Fakat buraya kadar gelmişken ve soğuk (buzz gibi) suya dayanabiliyorsanız, neden olmasın!

Azmak’ın bu sahilimsi ve yüzülen kısmına ‘Kadın Azmakı’ deniyor. Öncelikle uyarmalıyız ki, teknelerin yolunda teknelerin gelişine doğru yüzmek yasak, çünkü tehlikeli. Onun dışında göl kenarında minik minik suya girebiliyorsunuz. Zaten yakınlara geldiğinizde çığlık kıyamet suya girenleri duyacaksınız.

Akyaka Evleri & Akyaka Şehir Turu

Malum bizim erkek tarafımız mimar. Öyle olunca daha Akyaka’ya gitmeden, ‘Akyaka Evleri’ni uzun uzun gezeceğimizin pazarlığını yaptık çünkü mimarlıkta bile deyim olmuş ‘Çakırhan Mimarisi’ diye bir şey var!

Esasen hiç mimarlık eğitimi almamış Nail Çakırhan, Akyaka’da bir gün bir Ula evi tasarlıyor ve bu evle ‘Ağa Han Ödülü’nü alıyor. Daha sonra bölgede ona özenen kişiler sayesinde Akyaka’da böyle bir moda başlıyor ve ondan sonra da Akyaka’da evler hep bu tarz yapılıyor. Akyaka’nın bu kadar şirin bir kasaba olmasının en önemli sebeplerinden birisi de bu diyebiliriz. 🙂

Akyaka merkeze yaklaşık bir 1 saat ayırırsanız sokakları gezmek için yeterli olacaktır.

Akyaka’da Kite Sörf

Akyaka plajları ve Akyaka’ya yakın plajlar kısmına geçmeden önce Akyaka’da kite sörften bahsedelim dedik.

Akyaka oldukça rüzgar alan bir bölge olduğu için kite sörf yapmak dersi almak isteyenlere çok uygun. Şöyle bir durum var; tabii ki kite sörf, hadi rüzgarlı deniz geldik hemen yapalım deyince yapabileceğiniz bir spor değil, öğrenmek gerekiyor. İşte Akyaka sahilinin ilerisindeki Akçapınar sahilinin etrafında da Kite Sörf öğrenebileceğiniz çok sayıda kite sörf okulu var. Sonuçta o da bir deneyim, Akyaka’ya kadar gitmişken neden olmasın! 🙂

Akçapınar Azmağı ve Meşhur Kano Turu

Akyaka’ya gelmeden önce Akçapınar Azmağı’nda yapılan kano turunu duyup kafaya koymuştuk. Taa ki Akçapınar’a kadar gidip, kanoların bu sene kalktığını öğrenene kadar! 😀 Kanocular birbirine girmiş ve vali de kızıp tüm kanoları kaldırtmış. Böylece yorgan gitmiş kavga bitmiş.

Onun yerine şimdilik minik tekneler var ve aynı güzargahta gidiyorsunuz. Eğer anlaşabilirlerse kanolar seneye geri gelecekmiş.

Kano turu yaklaşık 2,5 saat sürüyormuş. Minik tekne turuysa aynı rotada yaklaşık 1 saat sürüyor. Turun sonunda amazon denen bir bölgeye geliyorsunuz ve burada genelde yüzme molası veriliyor.

Biz iki kişi 1 saatliğine toplam 100 lira ödedik. Seneye kano gelirse daha keyifli olabilir diye düşünüyoruz.

Kanodan sonra da finali hemen kenardaki Akçapınar tostçusuyla yapabilirsiniz.

Ah bir de unutmadan, tam Akçapınar’a gelirken geçtiğiniz okaliptüs ağaçlarıyla dolu bir yol var. Buraya aşıklar yolu deniliyor. Haritada mutlaka işaretleyin diyeceğiz ama yolun güzelliği görüp de burası orası değil dememeniz mümkün değil gibi! 🙂

Yuvarlakçay (meşhur salıncaklı restoranlar)

Başlığı böyle attık çünkü Yuvarlakçay son yıllarda özellikle çayın üzerine kurulu restoranlarıyla Instagram dünyasının ilgisini çekmeye başladı. 🙂

Yuvarlakçay’a gidiş Akyaka’dan oldukça kolay. Sonra da kendinize bir restoran seçip öğle yemeği yiyebilir, sonra da biraz salıncak keyfi yapabilirsiniz.

En meşhur restoranı ‘Yuvarlakçay Yeşil Vadi Restaurant.’ Biz önce burada 1-2 saat geçirip, öğle yemeği için kalıp (kiremitte köftesi efsane) sonra da hemen arkasındaki ‘Botanic Garden’a gittik. Botanic Garden daha sakin tatlı geldi diyebiliriz.

Yuvarlak Çay git gide turistlerin ilgisini çekmeye başlayan bir yer oldu. Çayın üzerine kurulu restoranlarda köy kahvaltısı, tandır, kiremitte alabalık gibi yemek seçenekleri için gidilirdi önceden. Tabi bir de çayın üzerine kurulmuş devasa salıncaklarda sallanmak buraya gitmek için diğer bir neden. Yoldan yaklaşık 10 km kadar sapmanız gerekiyor, yani oldukça rahat.

Akyaka Sahilleri ve Akyaka’ya Yakın Plajlar

Hatta şöyle yazalım; Akyaka’da nerede yüzülür?
1-) Akyaka Plajı

Akyaka’da sınırlı zamanınız varsa ve denize girmek isteğindeyseniz Akyaka Plajı’nı öneririz. Denizi biz gittiğimizde aman aman değildi fakat girişinin ücretsiz olması (halk plajı) ve kum plaj olması artı. Şemsiyeler için ekstra ücret ödemeniz gerekiyor.

2-) Akyaka Çınar Koyu

Çınar koyu, Akyaka plajından sonra Akyaka’ya en yakın koy. Buz gibi deniz suyu seviyorsanız (çünkü burada suya kaynak suyu karışıyor!) ve kum benim için şart değil, taşlık da olur derseniz sizi buraya alalım!

Söylemeden geçmeyelim, burası da halk plajı, giriş ücreti yok.

3-) Akbük Koyu:

Akbük’ü ikimiz de çocukken ailemizle geldiğimiz tatillerden hatırlıyoruz. Böyle ağaçların içinde yemyeşilin içinde masmavi bir deniz hatırlıyoruz. Akyaka’ya bu gidişimizde gitmeye zamanımız olmadı fakat duyduk ki, hala şehirleşmeye direnmeye çalışıyormuş. 🙂

Akyaka’ya yaklaşık 30 km uzaklıkta. Araçla ya da Akyaka’dan kalkan teknelerle gidebilirsiniz.

4-) Akyaka Orman Kampı

Akyaka Orman Kampı’na tam bir sahil diyemeyiz. Daha çok kenardan ve kayalardan denize girebileceğiniz bir kamp alanı gibi düşünün. Biz zamansızlıktan gidemedik, fakat zamanımız olsa kesin giderdik gibi geldi!

Pekii..bitti mi? Tabii ki hayır! Akyaka Ege sahillerinin neredeyse tam ortasında bir nokta olduğu için Akyaka’dan yapabileceğiniz mükemmel tekne turları var! O zaman gelelim tekne turlarına.

Yuvarlakçay

Akyaka’dan Kalkan Tekne Turları

Akyaka’da fazladan bir gününüz varsa mutlaka tekne turuna ayırmanızı öneririz.

İztuzu Caretta Carretta sahiline giden bir tekne turu yapabilir, ya da tüm günlük Dalyan tekne turuna katılabilirsiniz.

Tüm bunların dışında Akyaka’dan kalkan günübirlik tekne turlarıyla Kleopatra plajı, Tavşan adası ve daha birçok noktada duran bir tekne turuna da katılabilirsiniz.

Akyaka bizim çok sevdiğimiz, keşke daha uzun zamanımız olsaydı da heeer şeyi yapsaydık dediğimiz bir destinasyon oldu. En yakın sürede tekrar gelip eksiklerimizi kapatma planlarımız var! 🙂

Akyaka Gezi Rehberimiz Bitti! 🙂 Akyaka’ya gezilecek yerleri ve Akyaka’da yapılacakları anlattık, öyleyse herkese bol eğlenceler! 🙂

Akyaka’dan bir güzel Bodrum da yaparız derseniz 🙂 Bodrum gezi rehberi

Bir de dipnot; eğer Airbnb’de konaklamak isterseniz de şöyle bir link bırakalım. Bu linkle Airbnb’ye üye olursanız ilk konaklamanızda geçerli 130 lira gibi bir kredi kazanıyorsunuz ve Airbnb kullanmaya devam ettikçe, Airbnb sizi daha çok sevmeye başlayıp bir anda hesabınıza süpriz krediler yükleyebiliyor.

Yolda bi Blog’dan bol sevgiler 🙂

Instagram ve Youtube’da da varız! gelirseniz seviniriz 🙂

Sevgiyle!

https://www.instagram.com/yoldabiblog/

https://www.youtube.com/

2 comments

  1. Merhaba,
    Çınar Plajı giriş ücreti olmadığından bahsetmişiniz fakat TripAdvisor’da 25TL giriş ücreti olduğunu yazmışlar.Farklı bir noktadan mı giriş yaptınız?

  2. Merhaba,
    Çınar plajına ücretsiz giriş olarak belirtmişsiniz. TirpAdvisor’da okudum 25TL giriş ücreti ödeyenler olmuş. Siz plaja farklı bir noktadan mı giriş yaptınız ?

    http://www.gezginstar.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close