Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Beyrut Gezi Rehberi ve Beyrut Gezilecek Yerler

Beyrut Gezi Rehberi ve Beyrut Gezilecek Yerler

Beyrut Gezi Rehberi ve Beyrut’ta Gezilecek Yerler

Beyrut gezi rehberi, İbn-i Haldun ‘coğrafya kaderdir’ demiş. Dünya üzerindeki eşitsizliği en anlamlı şekilde ifade eden cümle bizim için budur galiba…örneğin Orta Doğu!

Orta Doğu bizim için bilinmez bir yolculuktu…taa ki bundan 4 ay önce Ürdün’e gidene kadar. Ürdün’den çok etkilendik ve gördük ki ‘Doğu’nın sesi’ her zaman ve her yerde korkutucu değilmiş. Aynı zaman Doğu büyüleyici, nefes kesici ve öğreticiymiş, yeter ki dinlemesini bilelim..! 

Gemmayzah'da gezilecek yerler
Beyrut gezilecek yerler: Gemmayzah

Ürdün dönüşü bu coğrafyaya tekrar gitmek istedik ve bu sefer hedef Beyrut’tu…İtiraf etmeliyiz ki biz oldukça hüzünlü ve daha kapalı bir şehir beklerken, sabahlara kadar yaşayan bir şehir çıktı karşımıza! Geçirdikleri kötü günlere inat yaşayan, içlerindeki ‘bir gün savaş gelecek’ korkusuna inat yaşayan güzel bir şehir. Tabii Orta Doğu’nun şanından gelen bir düzensizlik ile birlikte…Dürüst olmak gerekirse burası zıtlıkların şehri! Ama öyle bir zıtlık ki, başınızı döndüren cinsten. Bir adım atıyorsunuz zenginlik, bir adım daha atıyorsunuz etrafınızda korkunç bir yoksulluk. Her adımda Beyrut’un başka bir yüzüyle tanışıyorsunuz ve çok geçmeden bu tezatlığa alışıp şehri bağrınıza basıyorsunuz. 

Beyrut Gezi Rehberi

Beyrut Gezi Rehberimiz’de de Beyrut’a nasıl gidilir, Beyrut’ta konaklama, Beyrut kaç günde gezilir, Beyrut güvenli mi, Beyrut’a ne zaman gidilir, Beyrut pahalı mı, Beyrut’ta yeme – içme ve Beyrut’ta gezilecek yerlerden detaylıca bahsettik. Buyrun Beyrut gezi rehberimize! 

Beyrut Gezi Rehberi ve Beyrut Gezilecek Yerler
Beyrut’ta en sevdiğimiz yer Gemmayzah 🙂

Beyrut’a gitmeden önce; Beyrut güvenli mi?

Beyrut’a gelmeden önce aklınıza gelebilecek ilk soru ‘Beyrut’ta Güvenlik’ olacak ve kendinize Beyrut güvenli mi diye soruyorsunuz. Biz de bu geziye her zamankinden farklı olarak annelerimizle birlikte gideceğimiz için gerçekten cevabı merak ediyorduk…Sizin de Beyrut gezisi öncesi yolunuz bu bloga düştüyse sizi biraz rahatlatım…Bizce şu an Beyrut oldukça güvenli bir şehir. Daha doğrusu Lübnan’da bir turist olarak yolunuzun düşeceği yerler oldukça güvenli.

Bir turist olarak ‘Beyrut’un gettolarını fotoğraflayacağım’ demediğiniz sürece, şehrin görülmesi önerilen yerlerini gezerseniz ve iyi bir şirin olursanız gezerken sizi asla tedirgin ettirecek bir şehir değil. Hatta şehir merkezi o kadar canlı ki, ‘bu ne mutluluk yahu’ diyerek geziyorsunuz ve ıssız tek bir yeri bile olmuyor..! ☺ Biz Beyrut’ta ve Beyrut’tan günübirlik gittiğimiz Biblos’ta hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadık. Fakat dediğimiz gibi, merkezlerden çok uzaklaşmadık ve aşağı yukarı hep turistik yerlerdeydik. Umarız sizin de tecrübeniz bizimki gibi pozitif olur.

Gelelim ‘Beyrut’a ulaşım’ kısmına.

Beyrut gezi rehberi
Beyrut gezilecek yerler: Güvencin Kayalıkları

Beyrut Vize İstiyor Mu?

Beyrut’a ulaşmanın en güzel kısmı vizesiz olması. Beyrut, TC vatandaşlarından vize istemiyor ve inişte doldurduğunuz bir kağıt parçasıyla ülkeye giriş yapabiliyorsunuz. Girişte pasaportunuza bastıkları damga ile de 90 güne kadar kalabiliyorsunuz. Yani Beyrut’a gelirken yapmanız gereken ekstra hiçbir şey yok..Hatta şöyle söyleyelim, yapmanız gereken bir şey yok ama yapmamanız gereken bir şey var… Pasaportunuzda İsrail damgası olmaması. Daha önce mevcut pasaportuyla İsrail’e gitmiş ve pasaportunda İsrail damgası olanlar Beyrut’a alınmıyorlar. Aman dikkat!

Beyrut’a Ulaşım ve Beyrut’ta Ulaşım

Beyrut’a ulaşım nasıl konusuna geri dönersek, aslında oldukça kolay! İstanbul’dan yaklaşık 2 saat sürüyor ve hem Pegasus’un hem de THY’nin her gün uçuşu var. Gerisi uygun uçak bileti bulmaya kalıyor. Biz Münih’ten Beyrut’a uçak bileti baktığımızda bile en uygun seçenek Pegasus ile İstanbul aktarmalı gitmek olarak gözükmüştü. Kampanyalı dönemlere denk gelirseniz Pegasus ile İstanbul – Beyrut gidiş dönüş ortalama 120 USD’ye uçak bileti bulabiliyorsunuz. Başka havayolları da gidiyor olabilir ama bu destinasyonda en uygunu genelde hep Pegasus gibi duruyor. 

Beyrut Şehiriçi Ulaşım

Beyrut’ta şehiriçi ulaşım ise bizce oldukça basit; Uber ile. Beyrut’ta toplu taşıma çok çok limitli ve turist olarak gezerken gitmek isteyeceğiniz yerlere toplu taşıma ile gitmek yerine Uber ile giderseniz kendinizi büyük bir dertten kurtarmış oluyorsunuz. Niye Uber derseniz; çünkü normal taksiler pahalı ve turist olduğunuzu anladıkları anda hemen fiyatı yükseltmeye çalışıyorlar, Uber’de ise daha Uber’i çağırırken ne kadar tutacağını görüyorsunuz. Biz havaalanından indiğimizden itibaren sürekli Uber kullandık ve havaalanından şehir merkezine 11 Usd, şehir içinde de bir yerden bir yere en fazla 4-5 Usd ödedik. Havaalanında wi-fi var ama sadece 30 dk geçerli, o yüzden Uber çağırmanıza yakın bir zamanda bağlanırsanız iyi olur.. ☺

beyrut gezi rehberi

Beyrut’ta Sim Kartı Satın Alma ve Beyrut’ta İnternet

Uber çağırmak demişken, tabii ki Uber çağırmak için her zaman internete ihtiyacınız olacak. Biz gitmeden önce Beyrut’un aşırı pahalı olduğu, Sim kartların da ortalama 40 Usd civarı olduğu okumuştuk fakat Hamra’da gezerken 19 Usd’ye sim card + internet bulabildik. Çok da pahalıya gelmemiş oldu…Yalnız hat çıkartırken pasaportunuzun yanınızda gerekiyor ve babanızın adına kadar bir takım güvenlik soruları sorabiliyorlar. Orta Doğu’da olduğunuzu bu anlarda anlıyorsunuz.

Beyrut Pahalı mı ve Beyrut Para Birimi nedir?

Objektik bir blog olarak şunu söylemeliyiz; evet Beyrut pahalı bir şehir. Daha doğrusu Beyrut içinde aşırı zenginlerin ve aşırı fakirlerin yaşadığı, orta kesimin neredeyse bulunmadığı ve hayatın aşırı zenginlere göre dizayn edildiği bir şehir. O yüzden oldukça pahalı. Örnek vermek gerekirse Beyrut yeme-içme ve Beyrut konaklama pahalı bir Avrupa şehri ayarında, örneğin Münih gibi.

Fakat, her büyük şehir gibi Beyrut’ta da pahalılıktan kaçabileceğiniz yeme – içme seçenekleri, konaklayabileceğiniz uygun/güzel oteller ve ücretsiz yapabileceğiniz aktiviteler var. Dememiz o ki, Beyrut’un pahalılığı sizi korkutmasın, önceden yapacağınız ufak bir araştırmayla uygun yeme içme mekanlarını kaydedebilir, son dakikaya bırakmadığınız sürece uygun fiyatla konaklayabilirsiniz. Biz dersimize çalışıp gitmiş olmanın rahatlığıyla hep çok güzel yemekleri çok güzel yerlerde çok uyguna yedik ve Beyrut’un pahalılığından yırtmış olduk! Bir önerimiz de tabii bir mekana oturmadan önce mutlaka menüsüne bir göz atmanız olacak. 

Lübnan Para Birimi

Lübnan’nın kendi para birimi Lübnan Pound’u ama USD de her yerde geçiyor. Bir yerde hesap öderken de hesabı bu iki para birimi cinsinden ayrı ayrı yazıyorlar. Eğer Beyrut’a giderken yanınızda USD götürürseniz çevirmenize bile gerek kalmayabilir, biz öyle yaptık.

Beyrut Gezi Rehberi: Beyrut Konaklama

Bir Beyrut Gezi Rehberi’nde Beyrut’ta konaklama meselesinden bahsetmesek olmazdı tabii.

Beyrut için otel seçerken turistik iki yer arasında kaldık. Ya eski şehir bölgesinde, daha çok lokallerin yaşadığı, tam bir eski Beyrut olan ‘Hamra’da, ya da ‘yeni’ Beyrut’un merkezi, yani en modern bölgede kalacaktık. Biz Hamra’yı seçtik ve çok da memnun kaldık. Önce biraz kaos başınızı döndürüyor ama sonra bir kez girince alışıyorsunuz! Hamra’yı 10 yıl öncesinin Sultanahmet’i gibi düşünün, 7/24 canlı ve heyecanlı! Ayrıca oldukça da güvenli. 

Hamra’da otel önerisine gelirsek; biz oldukça merkezi konumda olan Bella Riva Hotel’de kaldık ve gözümüz kapalı öneriyoruz! Fiyat – performans olarak bulabildiğimiz en iyi oteldi.4 gecelik kahvaltı dahil oda başına 200 Usd ödemişiz. Linki de bıraktık. 🙂 Eğer bir alternatif ararsanız yine Hamra bölgesindeki The J Hotel Spa’ya bakabilirsiniz. Bize Hamra bölgesinde en çok önerilen ikinci otel burasıydı. Bu ikisi de olmazsa ya da yer kalmamışsa Grand Hotel Beyrut’u öneririz. Üçünün de fiyatları benzer ve otellerin kalitesine göre çok çok iyi.

Eğer Hamra yerine, Beyrut’un yeni şehir merkezinde konaklamak isterseniz, bize en çok önerilen otel ‘Markazia Suites’ olmuştu. Giden herkes aşırı memnun kalmış. Burada otel fiyatları Hamra bölgesine göre bir tık daha pahalı ama daha lüks diyebiliriz. Bir tık daha lüks olsun benim olsun derseniz ‘Saifi Suites’e bakabilirsiniz. 

Eğer Airbnb’de konaklamak isterseniz de şöyle bir link bırakalım. Bu linkle Airbnb’ye üye olursanız ilk konaklamanızda geçerli 130 lira gibi bir kredi kazanıyorsunuz ve Airbnb kullanmaya devam ettikçe, Airbnb sizi daha çok sevmeye başlayıp bir anda hesabınıza süpriz krediler yükleyebiliyor.

Konaklamayı da hallettiğimize göre, sırada gezilecek yerler var!

Beyrut Gezilecek Yerler

Beyrut Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler

Hamra 

Beyrut gezi rehberi içerisinde Beyrut‘u Beyrut yapan semt bizim için Hamra oldu. Hamra, Beyrut’un aşırı modernleşmiş diğer yüzüne inat, adeta 80’lerdeymiş gibi yaşayan bir semt. Ufak dükkanlar, lokal yeme –içme yerleri ve ıvır zıvır satan tezgahlarla dolu hareketli ve canlı!

Bizim gibi, Beyrut’u gezmeye buradan başlayıp daha sonra modern bölgelere geçerseniz önce bir afallayabilirsiniz. Fakat Hamra’da en azından birkaç saat dolanıp Barbar’da falafel yemeyi unutmayın. (Beyrut’ta yeme-içme kısmına ayrıca geleceğiz)

Beyrut Gezi Rehberi: Hamra

Gemmayzah

Bir Beyrut Gezi Rehberi içinde yer almazsa olmaz bir yer daha; Gemmayzah. Gemmayzah Beyrut’un genç yüzü. Yerli – yabancı her türlü gencin takıldığı, üçüncü dalga kahveci ve dünya mutfağı restoranlarıyla, sergilerle dolu Beyrut’un en turistik bölgesi diyebiliriz. Beyrut’un tezatlılığı sizi burada da buluyor tabii. Örneğin bir bakıyorsunuz son model bir kahveci, içeride her şey tasarım ürünü, kahveler ince ince çekiliyor derken bir yanındaki bina bakımsızlıktan dökülüyor. Hatta üzerinde kurşun izleri bile var..Sonra hemen bir yanındaki binaya bakıyorsunuz sushici, hem de en lüksü ve pahalısından..! Böyle garip bir tezatlık, başınız dönüyor, ama seviyorsunuz. ☺

Beyrut gezilecek yerler
Beyrut’ta gezilecek yerler: Mar Mikhael

Mar Mikhael

Gemmayzah Caddesi’nin bitiminde de hemen Mar Mikhael bölgesi başlıyor. Burayı ille de bir yere benzetelim dersek, 90’ların Tarlabaşısı olur…Burası zamanında bir  Ermeni mahallesiymiş, sonradan Berlin’in dönüşen gettoları gibi bir değişime uğramış..Aslında biz böyle yerleri çok severiz ve ruhumuza da çok uygun buluruz, fakat Mar Mikhael’e ısınamadık, hatta Beyrut’ta sevmediğimiz tek yer oldu diyebiliriz. Sebebi belki sokağın ortasındaki korkunç trafik, korna seslerinin insan seslerini bastırması ya da binaların çarpık bir şekilde üstünüze gelmesi olabilir. Belki de sessizliğe çok alıştığımızdan. 

Yine de eğer gürültü sizde bizdeki gibi bir yan etki yapmazsa yan yana dizili atölyeleri, butik tasarım mağazaları gezebilir kahvecileri deneyebilirsiniz.   

beyrut gezi rehberi
Beyrut Ulusal Müzesi

Beyrut Ulusal Müzesi

Beyrut Gezilecek Yerler listesi yaparken bu müzeyi gezmeyi kafaya koymuştuk ve Beyrut’ta girdiğimiz tek müze bu oldu ve kendisiyle ilgili yorumumuz galiba ‘küçük ama etkili’ olacak. Biz daha Orta Doğu temalı bir müze beklerken karşımıza Antik dönemden Osmanlıya kadar kocaman bir ‘insanlık’ tarihi çıktı. Beyrut’un 15 yıl süren iç savaş döneminde bombaların hedefi olmasına rağmen eserlerin zarar görmemesi için olağanüstü bir çaba gösterilmiş ve bugün eserler hali yerli yerinde.

Müze Pazartesileri hariç her gün açık ve girişi yaklaşık 3,5 Usd. 

Beyrut Downtown

Beyrut iç savaştan sonra çok büyük bir yenilenme dönemi geçirmiş. Modern, temiz ve lüks Downtown bölgesi de bu yenilenmenin eseri. Downtown bölgesi zamanında Hristiyan ve Müslümanların arasındaki tarafsız bölgeymiş ve savaş döneminde çok ciddi hasar almış. Fakat şimdi binalar o kadar yeni, o kadar lüks ve her yer o kadar zengin gözüküyor ki burası aynı şehir mi diyorsunuz..! 

Ayrıca burada Beyrut’ta çok nadir rastlanan trafiğe kapalı bölgelerin tadını çıkartabilir ve yeşilin bu kadar az olduğu bir şehirde, insanların trafiğe kapalı alanları nasıl park alanına çevirdiğini görebilirsiniz. Tabii biz yine yeşili tercih ediyoruz, orası ayrı. ☺

Downtown’da sırayla Beyrut parlemento binası, El Amin Camii, Nejmeh Meydanı (burası favorimiz) ve meydandaki Rolex Saat Kulesi görülmesini önerdiğimiz sembol yapılardan.

Corniche

Corniche

Hep içerilerden bahsettik, tabii ki bir adet Beyrut Gezi Rehberi içinde Beyrut’un sahil kesiminden bahsetmezsek olmaz! 🙂 Tabii ki Beyrut’un bir de Beyrut’u Beyrut yapan sahil kesimi var. İşte ona Corniche deniyor. 🙂 5 kilometrelik sahil boyunca aynı zamanda ona parallel olarak lüks apartmanlar ve oteller sıralanıyor. Kentin sahille bağlantısı neredeyse hiç yok, çünkü sahil otellere ve rezidanslara aitmiş gibi duruyor. Bu muhtemelen bir yerden size tanıdık gelecek (acaba nereden).

Tüm bunlara rağmen sahilde koşanları, köpeğiyle gezenleri ve sevgilisiyle oturanları görüyorsunuz. Alın size Beyrut’un bir yüzü daha..!  ☺

Sahilin sonunda (ya da başında) ise karşınıza Beyrut’un en meşhur simgelerinden birisi olan Güvercin Kayalıkları (Pigeon Rocks) çıkacak.

Beyrut Gezi Rehberi
Güvercin Kayalıkları

Pigeon Rocks (Güvercin Kayalıkları)

Biz her şehrin bir ‘unutulmaz günbatımı’ noktası olduğuna inanıyoruz. İşte burası orası! Beyrut’un en önemli simgelerinden Güvercin Kayalıkları. 

İsterseniz küçük botlarla çevresinden ve içinden geçebiliyorsunuz fakat bize sorarsanız en güzeli sahilden bu güzel manzarayı izlemek ve Beyrut’u düşünmek. 

Yukarıda saydığımız yerlerin dışında kısa kısa Beyrut Amerikan Üniversitesi’ni, Sursock Müzesi’ni, cephesi tamamen kurşun izleriyle kaplı iç savaşın sembol yapılarından olan Beit Beirut’u ve Beyrut’un en büyük alışveriş merkezi Beirut Souks’u gezebilirsiniz. Gerisi sizin hayal gücünüze kalmış! ☺

Tabii Lübnan koskoca bir kültür, bir tarih, ve sadece Beyrut demek değil. Bir de Beyrut yakınlarında günübirlik gezilecek yerler var ki, en az Beyrut kadar güzel. 

Beyrut Gezi Rehberi – Beyrut’tan günübirlik gidebileceğiniz yerler;

Byblos Gezi Rehberi(Biblos Gezi Rehberi)

Byblos gezi rehberi

Byblos(Biblos)

Dünyanın en eski yerleşim birimlerinden birisi olan Biblos, taa Fenikeliler tarafından kurulmuş, ve aynı zamanda eski çağın en büyük ve önemli liman kentlerinden birisi. Hatta daha da artırırsak, Dünyanın hala yaşayan ve varlığını koruyan en eski üçüncü şehri (en eskisi Şam)! 

Byblos dar sokakları, çarşısı, güler yüzlü insanları ve sakinliğiyle bizi kendisine hayran bıraktı. Geziye birlikte gittiğimiz annelerimiz de en çok Byblos’u sevdi. 

Byblos’ta fosil mağazalarına bakabilirsiniz

Byblos’ta tam bir gün geçirdik ve bizim için gezinin en güzel günü oldu. Byblos’a kadar gelmişken Souksixteen’de yemek yemenizi, Citadel’i gezmenizi ve eğer Lübnan’dan bir hediye almak isteğiniz varsa fosil dükkanlarına bir göz gezdirmenizi tavsiye ediyoruz.

Byblos Beyrut’a arabayla yaklaşık bir saat. Biz 4 kişi olduğumuz için gitmeden önce günübirlik şöför ayarladık ve şöfürümüzden oldukça memnun kaldık. Tüm gün 4 kişi için toplam 100 Usd ödedik. Eğer numarasını isterseniz verebiliriz.

Byblos’a Beyrut’tan toplu taşımayla gitmek isterseniz, Beyrut’ta Dawra Otobüs Terminali’nden düzenli olarak kalkan Byblos otobüslerine binebiliyormuşsunuz. 

Jeita Grotto Mağarası

Ortadoğu’nun en uzun mağarası olan ve dünyanın yeni 7 harikasından birisi olmaya aday gösterilen ‘Jeita Grotto’ mağarasını da görmek isterseniz Byblos’la aynı gün gezebilirsiniz. Jeita Grotto yol üzerinde kalıyor ve şöför kiraladıysanız gitmesi oldukça kolay. 

Baalbek Antik Kenti

M.Ö 1100 yıllarında Fenikeliler tarafından yapılan bu kent, 15km ilerisindeki Suriye’de olanlara, 30 yıl süren Lübnan iç savaşına ve tarih boyunca bu coğrafyada yaşananlara rağmen şaşırılacak kadar sağlam kalmış bir antik kent. Sütunların ihtişamı biraz olsun bile bozulmamış! 

Beyrut’un Kuzeydoğusunda Bekaa Vadisi’nde bulunuyor ve Beyrut’tan arabayla yaklaşık 2 saat, ayrıca Suriye sınırına da sadece 15km uzaklıkta. 

Beyrut gezilecek yerler bizim için böyleydi, şimdi geldik en az Beyrut’ta gezmek kadar keyif aldığımız bir şeye, Beyrut’ta yeme içme! Lübnan mutfağı tat olarak Türk mutfağına benzediği için bizim normal şartlarda da ayılıp bayılacağımız bir mutfaktı, fakat Almanya’da Türk mutfağını da ekstra özlediğimiz için Beyrut’ta durup durup yedik! Beyrut’un geleneksel tatları olan humus ve falafele doymuş şekilde de geri döndük. Bakalım nerelerde yemişiz;

Beyrut yeme içme
Beyrut Gezi Rehberi: Beyrut yeme içme

Beyrut Yeme İçme Rehberi – Beyrut’ta Nerede Yenir?

Beyrut Gezi Rehberi yeme içmesiz olmaz, Beyrut Gezilecek Yerler kısmı bitti, şimdi iştah açmaya geldik. 🙂 Beyrut’ta genelde hep geleneksel yerlerde yedik; hem mutfağını çok sevdiğimiz için, hem de göreceksiniz ki yeni açılan dünya mutfaklarına göre fiyatlar çok daha uygun. Lokal Beyrut yerleri tercih ettiğimiz için cebi gelmeden dönmüş olduk diyebiliriz.

Le Chef

Le Chef, zamanında Vedat Milör’ün de gidip onayladığı, bizim en sevdiğimiz Lübnan restoran oldu. Aynı zamanda Gemmayzah’da pahalı pahalı mekanların arasında parlayan 200 yıllık ucuz bir yıldız! Oryantal musakka, içli köfte ve humus denedik. Üçü toplam 11 Usd tutmuş.

Café Em Nazih

Bu bölgedeki diğer favorimiz çok eski bir Lübnan restoranı olan ‘Café Em Nazih’ oldu. Yine burada da ortaya değişik mezeler söylüyorsunuz. Humus, fattuş salata, nohutlu patlıcanlı bir meze, etli bir meze ve içli köfteye toplam 20 Usd ödemişiz. Hepsine bayıldık. 

Barbar

Esnaf lokantası tarzında bir yer ararsanız ‘Barbar’ esnaf lokanta zincirini deneyebilirsiniz. En güzel falafeli burada yemişiz, ayrıca fiyatlar yine çok uygun. 

T-Marbouta

Son olarak bir akşam yemeği için gittiğimiz Hamra’daki ‘T-Marbouta’ya da bayıldık. Konsept aynı, değişik mezeler ve salatalar ortaya. Buraya giderseniz mutlaka soslu patateslerinden isteyin. 

Bu da Beyrut tarzı künefe

Leila Restaurant

Sahil kısmında geleneksel bir yer denemek isterseniz ‘Leila Restaurant’ı da not edebilirsiniz.

Beyrut Gezi Rehberi: Beyrut’un En Güzel Kahvecileri

Kahveci kısmına gelirsek; Urbanista ve Sip şu an Beyrut’un en genç en popüler iki kahvecisi. Fiyatların bir Münih, Amsterdam gibi olduğunu söylememize gerek yoktur galiba. ☺ Yine de kahve molası için ikisi de ideal. Burada yer bulamazsanız hemen ilerisindeki ‘Aaliya’s Books’a da gidebilirsiniz.

Beyrut’taki kahveciler: Sip

Tüm bu saydıklarımızın dışında karşınıza hamburgerciler, steakciler, Sushiciler de çıkacak tabii, fakat bizim dikkatimizi çeken hep bu mekanların nedense çok pahalı oldu. O yüzden bir yere oturmadan menüsüne baksanız çok iyi olur. ☺

Beyrut Yeme içme önerilerimizin de sonuna geldik.

Beyrut işte bizim için böyleydi..daha önce hiç bu kadar kendisiyle tezat bir şehirde bulunmamıştık. Bizi şaşırttı, bizi mutlu etti ve bir kez daha Orta Doğu’ya hayran etti..Sizin de planlarınızda Beyrut’u görmek varsa ertelemeyin, biz de kim bilir başka insanların gözünden nasıl gözüküyoruz, ama içimiz çok farklı…

Beyrut Gezi Rehberi‘nin de sonuna geldik 🙂

Beyrut planlarını yapmış olanlara da şimdiden iyi geziler! Sevgiler.

Beyrut’a alternatif bir yer arıyorsanız size bir dal Ürdün önerebiliriz. Şimdilik Ortadoğu’da favorimiz hatta. Ürdün Gezi Rehberi için tık tık.

Instagram’da varız ve bekleriz.

www.instagram.com/yoldabiblog/

Yolda bi’ Blog’un diğer yazıları için buradan başlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close