Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Bir Minik Başkent Strazburg – Strazburg Gezi Rehberi

Bir Minik Başkent Strazburg – Strazburg Gezi Rehberi

Strazburg Gezi Rehberi ve Strazburg’da Görülmesi Gereken Yerler

Fransa’nın Almanya’ya sınır şehri olan Strazburg, Alsaz bölgesinin başkenti. Tarih boyunca Almanya ve Fransa arasında birkaç kez gidip gelmiş ve II. Dünya Savaşı sonrasında Fransa sınırlarına dahil olmuş. Bu demek oluyor ki, Strazburg size bol bol Alman aksanıyla konuşan Fransız gösterecek ve meşhur Fransız krepleri bile Alman usulü pişecek! 🙂

img_2460

Avrupa Birliği’nin iki başkentinden biri olması, Avrupa Konseyi ve İnsan Hakları Mahkemesi’ne ev sahipliği yapması nedeniyle Strazburg’un çok ciddi ve sıkıcı bir şehir olduğunu düşünebilirsiniz, merak etmeyin, hiç de değil! Biz ki, bu gezimize 50 küsür yaşındaki 2 adet anneyle çıktık, kendimiz eğlendiğimiz gibi onları da eğlendirmeyi başardık! Yani düşünün, o kadar sıkıcı değil!

Keyifle gezdik, keyifle yazdik. Buyrun Strazburg Gezi Notlari!

İşte o 50 küsürlük anneler
İşte o 50 küsürlük anneler

Strazburg’a nasıl ulaşacağınıza gelirsek; Türkiye’den Strazburg’a direk uçuşlar kaldırıldığı için, Basel havalimanına uçup oradan Strazburg’a giden otobüslere binebilirsiniz, 45 dakika içinde sizi Strazburg’a ulaştıracak. Stuttgart da bir diğer yakın havaalanı, oraya da uçabilirsiniz. Biz Frankfurt’ta yaşadığımız için şehrin tren istasyonundan trene binip iki saatte Strazburg’a ulaştık. Boşuna demiyoruz, Frankfurt kötü de çevresi iyi! 🙂

Strazburg’un havası da Almanya’ya çekmiş. Seyahatiniz Temmuz – Eylül arası değilse yanınıza en kalın kıyafetlerinizi mutlaka alın. Biz Mart ayında gittik ve havanın ne kadar soğuk olduğunu fotoğraflardaki soğuktan büzüşmüş annelerden anlayabilirsiniz!

img_2467

Strazburg Gezilecek Yerler

Strazburg görece küçük bir şehir olduğu için otelinizi merkezde seçerseniz, şehrin her yerini yürüyerek rahatlıkla gezebilir, tarihi dokusunu hiç toplu taşıma kullanmaya gerek kalmadan keşfedebilirsiniz. Hatta bizim yaptığımız gibi tren garına yakın bir otelde kalırsanız yürüyüş rotanızı sırasıyla Kleber Meydanı, meşhur Notre Dame Katedrali ve Katedral Meydanı, Gutemberg Sarayı, Palais Rohan ve La Petite France olarak yapabilirsiniz. Küçük bir sır, bu rotayı izlerseniz şehir bir günde bitiyor! 🙂

Palais Rohan
Palais Rohan

img_2481

Şehir gezisinin biraz detaylarına gelirsek, Notre Dame Katedrali’ne biraz zaman ayırmanızı ve bol bol fotoğraf çekmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Zira bu Notre Dame Katedrali en az Köln’ün ünlü Dom Katedrali ve Milano’nun biricik Duomo’su kadar güzel ve ihtişamlı! Ve hatta üşenmezseniz katedralin 329 basamaklı merdivenlerini çıkıp Strazburg’a tepeden bakabilirsiniz! (Dünyanın en yüksek 6. Katedrali oluyor kendisi.) Katedrali gezme işiniz bitince de katedral meydanındaki Alsace mimarisi eski evlerle çevrili bu ‘Old Town’un tadını çıkartabilir, kuvvetle muhtemel soğuktan kendinizden geçmiş olacağınız için bir kahveciye sığınabilirsiniz! ( Kahve kesmezse Alsace şaraplarını öneririz. )

Katedral ve çevresini tamamladıysanız artık Strazburg’un La Petite Prince (Küçük Fransa) bölgesine geçebilirsiniz. Bu sokaklarda yine bol bol yürüyecek, önce bölgenin estetiğine bir hayran kalacak ve nehir çevresinde fotoğraf çekecek, bazı evlere uzun uzun bakacak ve minik macaronlardan yiyeceksiniz. Eğer zamanınız varsa nehir kenarına inip 1 saatlik bot turlarına katılabilirsiniz. Bu turlarda bütün Strazburg’u görmek mümkün. Bonus olarak, yazının başında bahsettiğimiz Alman aksanlı Fransız rehberler size bu turlardada bol bol Strazburg tarihi ve buraları zamanında Almanlarındı temalı hikayeler anlatacak, hazır olun! Tur fiyatları kişi başı ortalama 12 Euro olduğunu da söyleyelim.

img_2455

Son olarak, eğer ilginiz varsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Avrupa Konseyi binalarını ziyaret edebilirsiniz. Biz yanımızda anneler olduğu için ve açıkçası çok da ilgimizi çekmediği için bu kısmı es geçtik.

Biz gittiğimiz mekanlardan en çok restorant Chez Yvonne’yi beğendik ama siz isterseniz kesenin ağzını biraz daha açıp kanal kenarındaki meşhur restoran Marco Polo’yu deneyebilirsiniz. Tam tersine daha düşük bütçeli bir akşam yemeği için Miam Miam Restourant’ı deneyebilirsiniz. Bira içmeyi ve farklı ülkelerin biralarını denemeyi seviyorsanız Academia de la Biere’ bara mutlaka uğrayın, 70’den fazla bira çeşidinden illa ki seveceğiniz birkaç tane çıkacak, pişman olmazsınız! Yok biz lokal gibi takılacağız La Laiterie’ ye gidebilirsiniz. Gün içinde oturmak için ise La Corde A Linge’ adlı cafeyi biz çok sevdik. İçki önerisi için bize sorarsanız sokaklarda satılan sıcak şarap gibisi yok, hem de fiyatları da 3 Euro civarı. Denemezseniz çok güceniriz.:)

Marco Polo
Marco Polo

Pahalılık açısından Strazburg ortalama bir avrupa şehri, ne ucuz ne de pahalı. Ama burada da her seyahatte olduğu gibi seyahate ne kadar para harcayacağınız sizin elinizde. Zincir otellerde kalmak yerine, merkeze yakın düzgün bir otelde ortalama günlük 50 Euro’ya (oda fiyatı) kalabilir, akşam yemeklerinizi kanal kenarındaki restoranlarda yemek yerine 5 Euro’ya kocaman bir krep alıp doyabilirsiniz. Dememiz o ki eğer bütçeniz sınırlıysa korkmayın, Strazburg sizi bir şekilde memnun edecek! 🙂

img_2472

Strazburg minik bir şehir olduğundan 2 gün gezmek için size doya doya yeter. Biz 2 günde şehri doya doya gezip bol bol krep yedik, sıcak şarap içtik ve kalan zamanlarda da fotoğraf çektik.  Noel zamanı gelirseniz gezinizi 3-4 gün olarak planlayıp noel pazarlarının keyfini çıkartabilir ve hatta günü birlik Colmar’a gidebilirsiniz. Colmar da en az Strazburg kadar turistik bir Alsace şehri ve görülmeye değer. Strazburg’un daha da minik ve daha kalabalık versiyonu olarak düşünebilirsiniz.

Gezerken çok üşümemeniz, eldiveninizin tekini kaybetmemeniz ve bol bol fotoğraf çekmeniz dileğiyle! Sevgiler.

Instagram‘dan da görmek isterseniz tık tık! 🙂

3 comments

  1. Guzel bir yazi olmus, tek elestirim birkac yerin ismi yanlis yazilmis, ama olur o kadar 🙂

    1. Merhabalar,

      Teşekkürler, hızlıca bir baktık bir-iki şeyi değiştirdik ama varsa gözünüze çarpan değiştirelim tabii ki:)

      Sevgiler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close