Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Bodrum Gezi Rehberi: Bodrum’da Gezilecek Yerler

Bodrum Gezi Rehberi: Bodrum’da Gezilecek Yerler

Bodrum Gezi Rehberi

Bodrum’da Gezilecek Yerler ve En Güzel Koyları

Son 4 senedir hayatımızın odak noktası seyahat etmek. Biz hangi sahil kasabasına gidersek gidelim, konu dönüp dolaşıp Bodrum’a geliyor, ve diyoruz ki ‘bir Bodrum değil’.

Bodrum bizim için sadece bir tatil beldesi değil, aynı zamanda ailelerimiz Bodrum’da yaşadığı için Bodrum bizim ikinci evimiz! Yazını kışını ayrı sevdiğimiz ikinci evimiz.

En sonunda durduk ve dedik ki, bir kez gördüğümüz şehirleri blogumuza yazıyoruz, avucumuzun içi gibi bildiğimiz Bodrum’u niye yazmamışız!

Buyrun geç kalmış Yolda bi’ Blog Bodrum gezi rehberine! Size Türkbükü’nde plaj önermeyeceğimize, akşam eğlencesi için Katamarana gidin ya da Limon’da günü batırın demeyeceğimize ve kalabalıktan taşan pahalı restoranlar listelemeyeceğimize emin olabilirsiniz.

Bodrum Gezi Rehber ve Bodrum'da Gezilecek Yerler

Bir de en baştan söyleyelim, Bodrum’da yapılacak o kadar şey, görecek o kadar koy ve denenecek o kadar mekan var ki, elbet eksik kalan yerleri olacaktır yazımızın. Zaman ve sabırla ekleyeceğiz eksik kalanları, çünkü bu bizim Bodrum’umuz ve tamamen kendi tecrübelerimize göre yazdığımız bir rehber. Blog ikisili burada diyor ki, eksik kalan yerler için lütfen eleştirmeyiniz! 🙂

Bodrum’da Konaklama Seçenekleri

Önce konaklamadan bahsedelim, sonuçta en elzem ihtiyaç! 🙂

Bodrum o kadar geniş bir yelpazeye hitap ediyor ki, belki her şey dahil konseptli bir otel istiyorsunuz, belki de ıssız bir koyda kafanızı dinlemek. O yüzden biz her zevke göre Bodrum’da konaklama önerilerinden bahsedeceğiz.

Gümbet ve Bitez

Bodrum merkeze çok yakın olduğu için özellikle gençler tarafından çok tercih ediliyor. Gümbet zamanında kendi halinde bir balıkçı kasabasıymış ama şimdilerde çok sayıda her şey dahil konseptli otelin olduğu bir bölgeye dönmüş. Fiyatları da Bodrum’un kalanına göre çoğu zaman daha uygun. Akşam dışarıya çıkmak istiyorsanız Gümbet ve Bitez’den Bodrum merkeze ulaşmak çok kolay, geç saatlere kadar da dolmuş oluyor.

Bitez’de en sevdiğimiz uygun fiyatlı otel Bitez Seaside iken (link bıraktık), bir tık daha lüks ama yine uygun fiyatlı Bitez otel önerimiz Meis Apart olacak, onun da linki burada.

Gümbet’te ise olur da yer bulabilirseniz açık ara Nagi Beach Otel. Hem tam deniz kenarında, hem uygun fiyatlı hem de tertemiz. Linki şuraya bıraktık.

Yine de söylemeliyiz ki Gümbet ve Bitez bizim favori bölgelerimiz değil.

Turgutreis

Bodrum’da kışın hayatın en yoğun yaşandığı bölge. Bodrum’un şehirleşmiş yüzü. Bizim için Turgutreis yaz zamanı değil kış zamanı gidilecek bir yer olmuştur her zaman. Bir de denizi çok dalgalı, yüzmelik değil sörfçülük!

Turgutreis’te yaz kış açık, uygun fiyatlı ve merkezi konumda bir yer ararsanız önerimiz Sunset Mavi olacak. Linki burada.

Çocukla geliyorum, çocuk dostu olsun aynı zamanda havuzlu eğlenceli olsun ama çok da pahalı olmasın derseniz Hotel Turiya‘ya bakabilirsiniz. Linki burada.

Gümüşlük

Yavaş yavaş en sevdiğimiz yerlere geliyoruz. Sahil kenarındaki balıkçılarıyla ünlü Gümüşlük, bir zamanlar Bodrum’un en sakin yerlerinden biriymiş. Balıkçılar varmış bir de köylüler. Zamanla İstanbul’dan Bodrum’a göçenler en çok Gümüşlük’ü tercih ettikçe ve Gümüşlük’e ulaşım kolaylaştıkça, kalabalıklaşmış. Fiyatlar artmış. Şimdi o meşhur balıkçılarda hesabı böbrek satarak ödüyorsunuz.

Gerçi konumuz bu değil, konaklamadan bahsediyorduk. Bizce Gümüşlük, özellikle sahili ve köy içi, bir Bodrum tatilinde görülmeyi kesinlikle hak ve  konaklama için en iyi seçeneklerden birisi olabilir. Otelinizden sahile iner, kır kahvesinde çayınızı içip, Gümüşlük Fırını’ndan simidinizi alırsınız ve Kalimnos’un manzarasının tadını çıkartmaya bakarsınız örneğin. 🙂

Gümüşlük konaklama önerimiz; uygun, temiz ve merkezi bir yer arayanlar için Vega Boutique Apart (link şurada), bir tık daha lüks ve yine merkezi bir yer arayanlar için ise Misket Hotel. (link burada).

Yalıkavak

Denizi oldukça güzel, otel seçenekleri oldukça fazla bir bölge. Bizce iki eksisi var; birincisi Yalıkavak Marina yapıldıktan sonra aşırı kalabalıklaşmış ve pahalılaşmış olması, ikincisi ise kalacağınız otelin kendi sahili yoksa, neredeyse tüm sahillerin paralı olması. Örneğin; son zamanların en meşhur Yalıkavak ‘beach’lerinden ‘Dodo’ ve ‘Xuma’ burada. Xuma’ya giriş bugün itibariyle kişi başı 100 lira. Biz 100 liramızı çok daha güzel şeyler için harcamayı tercih ediyoruz. Türkbükü için de aynı şey geçerli. Bir zamanların ‘75 TL’ye ayran + lahmacun’ ikilisi burada olay olmuştu. Türkbükü’ne hislerimiz belli.

Biraz da aşığı olduğumuz yerlerden bahsedelim! 🙂

Bodrum gezi rehberi ve Bodrum gezilecek yerler
Akyarlar

Bizce Bodrum’un Yahşi’yle birlikte en güzel denizi Akyarlar’da. Turgutreis’e kadar devam eden bozulmamış bir sahil şeridi. Güzel, sakin, huzurlu bir havası var Akyarlar’ın ve esnafı hala esnaf(mafya kılıklı bazı ensafları ayrı tutuyoruz ve defterimize yazıyoruz).

Eğer sahil, kum, güneş tatili düşünüyorsanız Akyarlar’a yakın güzel bir ev ya da otel tutabilir, çok paralar harcamadan tüm gününüzü deniz kenarında geçirebilirsiniz.

Akyarlarda aşırı güzel bir sahili olan, her şey dahil bir otel önereceğiz. LIV Hotel by Bellazure. Normalde her şey dahil konseptinin en büyük hayranı olmasak da, Akyarlar’a giren bir daha çıkmak istemiyor o yüzden Akyarlar torpilli! 🙂 Otelin linkini şuraya bıraktık.

Burada yer kalmamışsa (ki genelde olmuyor), Meteor Beach Hotel‘i de düşünebilirsiniz. Linki yine bıraktık.

En sevdiğimizi ise en sona bıraktık, Yahşi!

Kimse kızmasın ama bizce Bodrum’un en güzel denizi Yahşi kıyıları!

Yahşi ve bir adım ilerisindeki Ortakent bizim Bodrum’da en sevdiğimiz iki kasaba. Gürültücü otellerden uzak, denizi çok güzel ve güzel koylara yakın bir kasaba arıyorsanız Ortakent’i çok seversiniz.

Ortakent’den Bodrum merkeze inmek yaklaşık 45 dakika sürüyor ve Ortakent sahilinin yaş ortalaması biraz yüksek, yine de hem Ortakent’te otel fiyatlarının daha uygun olması, hem de sahildeki çoğu mekana giriş ücreti olmaması çok büyük bir artı.

Son olarak da eğer Airbnb’de konaklamak isterseniz de şöyle bir link bırakalım. Bu linkle Airbnb’ye üye olursanız ilk konaklamanızda geçerli 130 lira gibi bir kredi kazanıyorsunuz ve Airbnb kullanmaya devam ettikçe, Airbnb sizi daha çok sevmeye başlayıp bir anda hesabınıza süpriz krediler yükleyebiliyor.

Bodrum’da Konaklama ile ilgili artıları eksileri bu şekilde saymaya çalıştık, bizce konaklama tamamdır!

Bodrum’u Bodrum yapan özelliğine artık değinebiliriz, tabii ki güzeller güzeli koyları.

Bodrum’un En Güzel Plajları ve Koyları

Bodrum’a yılda yaklaşık 6 kez gidiyoruz, e haliyle gezmeye biraz(!) zamanımız oldu! Öyle her denizi, her plajı da sevmiyoruz. Bir kere giriş ücreti olmayacak(olanda da sırf insanları kazıklamak için olmayacak), insanlar tepiş tepiş olmayacak, denizi çok dalgalı olmayacak gibi kendimizce kriterlerimiz çok. Biz de kendimizce en sevdiğimiz Bodrum koylarının ve sahillerinin listesini çıkarttık.

Aksini düşünen olabilir, sonuçta herkesin Bodrum’u kendisine!

O zaman bizim seçtiklerimizden,

En güzel Bodrum Koyları ve Sahilleri

En sevdiğimizden başlarsak;

Bodrum'un en güzel plajları ve koyları
En sevdiğimiz biricik Mazı Köyü
Mazı Köyü

Mazı bizim canımız, Bodrum’da en sevdiğimiz koy. Mazı’ya “Bodrum’un keşfedilmemiş koyları” yazılarında rastlayabilirsiniz. Yazanı çok ama gideni çok az, o yüzden hala bakir, hala sakin ve tertemiz.

Mazıköy’e ulaşım Bodrum merkezden arabayla 1 saat sürüyor, arabanız yoksa Bodrum merkezden Mazı minibüslerine de binebilirsiniz.

Mazı’da tam 8 tane koy var. Herhangi birisine havlunuzu atıp serilebilirsiniz. Giriş ücreti tabii ki yok, bu doğa sizin.

Mazı’nın en çok gidilen koyu Hurma Koyu. Mazı’nın merkezi burası sayılır. Kayabaşı Restoran burasının demirbaşı. Mazı’dan dönerken öğle yemeğinizi ‘Ayşe Abla’nın Yeri’nde yiyebilirsiniz.

Ilgın Koyu bizce Mazı’nın en güzel koyu. İşletme yok, şezlong yok, hatta çoğu zaman sizden başka kimse yok. Mazı’nın doğası, sakinliği ve köylüleri çok başka. Bodrum’a kadar gitmişken, Mazı’dan bir tutam huzur alıp dönmenizi öneririz.

Bodrum Gezi Rehberi: Bordum'un en güzel koyları
Kargıcak Koyu(görsel Google’dan)
Kargıcak Koyu

Bir denizin güzel olduğunu nasıl söyleriz; hep deriz ki ‘çarşaf gibi’ ya da ‘turkuaz sular’ deriz. İşte Kargıcak koyu tam olarak öyle bir koy! Tertemiz ve aşırı sakin.. Bir bakıyorsunuz koyda bir siz varsınız, bir de geceyi burada kamp yaparak geçirmiş birkaç tane genç daha var.

Pabuç Burnu ile Kara Burun arasında kalan Kargıcak Koyu’nda tesis yok, su alacak yer yok, turistler kalabalıklar yok. Etti mi size Bodrum’da huzur numara iki..

Yalnız Kargıcak Koyu’na gitmek için araba şart, herhangi bir toplu taşıma yakınından geçmiyor. Belki de bu iyi bir şey.

Ortakent / Yahşi Sahili

Tamam belki de, o kadar hiçliğin ortasında koylarda bizim ne işimiz var, tatile biraz sosyalleşmeye geldik diyorsunuz, siz de haklısınız. Herkes bizim kadar asosyal değil tabii. 🙂

Ortakent sahilini biz çok seviyoruz, çünkü sahil boyu ‘Beach Restourant’lar var ve giriş ücreti almak yerine, gün boyu sahilde ne yer içerseniz onu ödüyorsunuz. Çoğu mekandaki ücretler de Bodrum ortalamasına göre çok uygun.

Bodrum'un en güzel plajları
Ortaken-Yahşi Plajı(Kaynak Görsel: Tripadvisor)

Plaj ücreti vermeden güzel deniz isterseniz oyumuz Ortakent’e.

Karaincir Sahili

Burası Akyarlar’da upuzun kum bir sahil. Buradaki tesislerin çoğuna, giriş ücreti vermek yerine, gün boyunca yiyip içtiğinizi ödüyorsunuz. Fiyatlar tabii biraz yüksek ama yine de sırf denize girmek için ücret ödemekten iyidir. Gün boyunca minimum harcama limiti genellikle 50-60 lira arası oluyor.

Çocuklarla gidip dalgasız deniz ve kum ikilisini arayanlar için çok ideal. Biz çocuksuz halimizle de yeterince seviyoruz. Buraya kadar gitmişken ‘Bal Mahmut’un Yeri’nde çiğ börek yiyebilirsiniz. Efsane yapıyorlar!

Torba Sahili

Torba, Bodrum merkeze 10 km uzaklıkta, isterseniz halk plajını, isterseniz şezlong + şemsiye kiralayacağınız işletmeler bulunan oldukça güzel bir sahil. Sahili Akyarlar gibi kum sahil değil, fakat taşlar da o kadar acıtmıyor. Denizi oldukça keyifli.

Son gittiğimizde biraz üzüldük çünkü son yıllarda Torba bölgesine çok fazla otel yapıldığı için oteller sahil bölgesini domine etmiş, bahsettiğimiz bağımsız işletmelerin sayısı azalmış. Oteller tüm Bodrum’u elegeçirmeden buraya da bir bakıverin!

Torba için söylediklerimiz Bodrum merkeze yakın Bardakçı Koyu için de geçerli. Oteller işgal etmeden önce çok büyük bölümü halk plajıydı ve ücretsizdi. Şimdi Bodrum merkezden küçük balıkçı motorlarla 10 dk’da gidebiliyorsunuz ama her yer otellerin plajlarıyla dolu. Bodrum merkezden çok uzaklaşmak istemiyorsanız gittiğinizde otellerle anlaşıp otellerin şezlongları belirli bir ücret karşılığında kullanabiliyorsunuz.

Cennet Koyu(kaynak:bodrumnazliotel.com)
Cennet Koyu – Göltürkbükü

Gördüğünüz gibi Bodrum yarımadasındaki koylar say say bitmiyor, Bizden bir koy daha 🙂

Cennet Koyu, orman ve deniz ikilisinin buluştuğu ve henüz işletmelerin etrafını sarmadığı bir aşırı güzel Bodrum koyu. Yukarıdan manzarası da ayrı güzel. Etrafında işletme olmadığı için buraya gidecekseniz yanınıza suyunuzu ve yiyeceğinizi mutlaka alın.

Lakin, buraya bir şey olmuş! Öyle bir şey olmuş ki, etrafında henüz tek bir işletme olmadığı için (haliyle denetim de yok) etrafını böyle arabayı kenara çekip müzik açan, giderken çöpünü de bırakan dayılar sarmış. Nereden gelmişler biz de inanın anlamadık.

Bodrum’da kamp yapma fikriniz varsa Cennet Koyu tam bir kampçılar diyarı. Kendinizi asla yalnız hissetmezsiniz.

Gerenkuyu Sahili

Size bir de en eski Bodrum gözbebeklerimizden olan ‘Gerenkuyu Sahili’nden bahsetmek isterdik. Bahsedemiyoruz, neden? Çünkü adını burada zikretmek istemediğimiz çok ünlü bir inşaatcı, buradaki bir takım projeleri yüzünden sahili baştan sona tellerle kapatmış durumda. Halk sizsiniz ama halkın plajına ulaşmanız artık imkansız. Belki şanslıysanız taş sektirirsiniz.

Gerenkuyu’nun başına gelenleri merak ederseniz Google size hikayesini anlatacaktır…

Tabii ki Bodrum’un plajları ve sahilleri bu bahsettiklerimizden ibaret değil. Daha yazılabilecek bir sürü koy, bir sürü sahil var. Biz burada kendi en sevdiklerimizi yazmaya gayret ettik.

Bodrum Gezi Rehberi: Bodrum'da gezilecek yerler
Bodrum gezi rehberi ve Bodrum gezilecek yerler

Burada yazmadığımız Bitez’deki Sarnıç ve Aktur, Akyarlar’daki Meteor gibi onlarca sahil var. Siz ne yapın edin arabanızın arkasına bir portatif kampçı sandalyesi atıverin. Ne zaman nerede çıkartmanız gerekeceği hiç belli olmuyor! 🙂

Bodrum’dan Günübirlik Tekne Turları

Bodrum’a kadar gelmişsiniz, karadan ulaşılamayan güzellikleri de görmek istersiniz diye biraz tekne turlarından bahsetmek istedik.

Bodrum’dan tekne turu demişken, Karayip Korsanları temalı, cıs tak müzik çalan turlar aman! Onu da yapmış bulunduk. Teknelerin uğradığı duraklar çok güzel fakat düşünün ki 10 saat boyunca teknede Arap pop ya da korkunç müzikler çalıyor ve siz hariç herkes dans etmeye çok hevesli. Sizinse tek istediğiniz biraz kafanızı dinlemek ve koyların tadını çıkartmak. Siz tam bunu yapacakken tepenizden birisi ‘cos!’ diye tekneden denize atlıyor…Seveni de çoktu lakin o biz değilmişiz. 🙂

Bir de özel tekne turları var, özel tekne turu deyince kulağa çok havalı geliyor ama inanın değil. Özellikle 8 kişi veya daha fazla sayıda bir ekipseniz tüm günlük tekne turu için kişi başı yaklaşık 100-150 lira ödüyorsunuz. Hem de gideceğiniz koyları siz seçiyorsunuz. Böyle bir özel tur yapmaya karar verirseniz, Torba ile Göktürkbükü arasında kalan Kızıl Koyu, Hattat Koyu’nu ve Cennet Koyu’nu rotanıza dahil etmenizi öneririz.

Önermek istediğimiz diğer tekne turu ise Dalyan Turu. Tur tam gün sürüyor ve Kaunas Antik Kenti’ni de görme şansınız oluyor. Biz hep diyoruz, ‘Muğla bir başka’.

Bodrum Merkezde Gezilecek Yerler

Bodrum merkeze muhtemelen tatiliniz boyunca bir akşam mutlaka yolunuz düşer, sonuçta eğlence burada! 🙂 Olur da gündüzünü de görmek isterseniz, Bodrum merkezde hızlı bir tur atarak görebileceğiniz yerleri listeledik.

Bodrum gezi rehberi ve Bodrum gezilecek yerler
Bodrum gezi rehberi ve Bodrum gezilecek yerler – Bodrum Kalesi
Bodrum Kalesi:

Ortaçağın izlerini hep Kotor’da, Dubrovnik’te bulacak değiliz ya, alası Bodrum’da da var pek tabii.

Kale 15.yüzyılda St. Jean Şövalyeleri tarafından inşa edilmiş ve bugüne kadar (haliyle) farklı amaçlar için kullanılmış.

1.Dünya Savaşı’nda zarar gördükten sonra restore edilmiş. Restore edilip bozulan çoğu yapının aksine, çoğu tarihçi kalenin restore edilmiş halini oldukça başarılı bulmuş.

Kale 1.Dünya Savaşı’ndan sonra 40 yıl boş kalmış ve sonrasında batık araştırmalarının sergilendiği bir depo olarak kullanılmaya başlamış. En sonunda da kalenin içinde bir ‘Sualtı Arkeoloji Müzesi’ kurulmuş. Kaleye gittiğinizde müzeyi de gezerseniz bir taşla iki kuş vurmuş oluyorsunuz!

Bodrum'da Gezilecek Yerler ve Yemek Mekanları
Bodrum gezi rehberi ve Bodrum gezilecek yerler – Ayşe Abla’nın Yeri
Zeki Müren Müzesi:

Zeki Müren’in Bodrum’a olan aşkını bilmeyen yok. İçeride Zeki Müren’in sahne kostümleri, kişisel eşyaları ve aldığı ödüllere kadar her şey var.

Ayrıca söylememize gerek var mı bilmiyoruz ama içeride sürekli Zeki Müren çalıyor. 🙂 Biz Bodrum merkezde, çarşı bölgesinden çok bu müzenin olduğu Kumbahçe bölgesini seviyoruz. Müzeye kadar gelirseniz bir de sokakları arşınlayabilirsiniz.

Bodrum Barlar Sokağı:

Burayı da yazmadan geçmeyecektik tabii! Kale Caddesi’nden başlayıp Halikarnas Disko’ya kadar uzanan bölge genelde Bodrum Barlar Sokağı olarak geçiyor.

Biz akşamları Barlar Sokağı’na gittiğimizde gençken hep Kule Rock’a giderdik, hiçbir şey değişmedi hala Kule Rock’a gidiyoruz. 🙂

Son gittiğimizde ise bir baktık ki merkeze bir adet ‘Café Beatles’ açılmış, artık bir sonraki Bodrum çıkartmamızda mutlaka gitmemiz lazım!

Bodrum’da Yeme – İçme Önerileri

Şimdi bu da çook geniş bir yelpaze. O yüzden biz en sevdiklerimizi yazalım, zaten oldukça uzun olacağı konusunda iddialıyız!

Bodrum Gezi Rehberi ve Bodrum'da Gezilecek Yerler
Zıp Zıp Café / Çamlık Köyü
Bodrum’da Kahvaltı Önerileri
Zıp Zıp Café / Çamlık Köyü

Bodrum’da kahvaltı deyince aklımıza Çamlık Köyü’nde sıra sıra dizili kahvaltıcılar geliyor, gerçekten de bu köyün uzmanlık alanı serpme kahvaltı! Zıp Zıp Café ise köyün en meşhur kahvaltıcısı. Tatilinizde bir günü geniş bir kahvaltıya ayırmak isterseniz gidebilirsiniz, Çamlık Köyü’ne gitmek gözünüzde büyürse ya da aracınız yoksa sizi Yalıkavak’taki ‘Havva Ana’ya alalım!

Havva Ana Kahvaltı Evi

Ne zaman gidersek gidelim bizi güler yüzle karşılayan sımsıcak bir mekan. Ayrıca efsane bazlama ve gözlemeleri var! Yaz zamanında tek büyük eksisi çok kalabalık olması. Ne kadar erken giderseniz o kadar iyi. Serpme kahvaltı şu an kişi başı 40 lira civarı.

Havva Ana’da yer bulamazsanız yine Yalıkavak’taki ‘Asmalı Çardak’ı deneyebilirsiniz. Burada çayınız çaydanlıkta masaya geliyor, reçeller ev yapımızı ve ekmekler leziz. Oldukça keyifli bir mekan.

Biraz daha manzaralı ve görece ‘lüks’ bir yer ararsanız önerimiz Gümüşlük’teki Teldolap. Manzarası inanılmaz..Fiyatları biraz daha yüksek tabii diğer kahvaltıcılara göre.

Pelo
Pelo

Bodrum’da güzel kahveciler listesi de yapmak isterdik ama maalesef ne kadar aradık taradıysak Bodrum’da güzel ve niş bir kahveci bulamadık! Bir tek yer hariç, Bodrum merkezdeki ‘Pelo’. Hem ortamı hem de kahveleri çok güzel. Bodrum merkezde kahve molası vermek için gerçekten çok ideal. Kahveci önerilerimiz maalesef bu kadar, herhalde Bodrumlular çay seviyor! Başka bulursak da burada ekleyeceğiz. 🙂

Öğle – Akşam Yemeği Önerileri

Bu da tahmin edebileceğiniz gibi upuzun bir liste! Biz en sevdiğimiz 10 mekanı yazmaya karar verdik, buyrun bizim en iyi 10’umuz!

Bodrum Leman Kültür

Taksim’deki Leman Kültür’ü belki hatırlarsınız, belki de bizim gibi üniversite yıllarınızda bol bol gidip geldiniz. İşte o Leman’ın bir şubesi de uzun zamandır Bodrum’da var. Sırf bunun için bile gidilmeye değer! Ayrıca oldukça zengin bir menüsü var ve fiyatları Bodrum sahildeki çoğu mekana göre çok uygun.

Bodrum’a son gittiğimizde Leman’ın hemen yanındaki ve çok önerilen OX Wine & Burger’e bir gidelim dedik ama tek hamburgerin 50 tl olduğunu görünce vazgeçtik. Leman’ın fiyatları oldukça masum kalıyor bu mekanların yanında.

Dükkan no: 10

Deniz ürünü sevenler toplaşın! Gümüşlük’te devasa ücretler ödemeden de Bodrum’da lezzetli deniz ürünleri yemek mümkün. Dükkan No 10. Oldukça samimi, salaş bir Bodrum mekanı. Yalnız içeride satılan her şey ama her şey deniz ürünü! Alternatif bir şey yeme şansınız yok, deniz ürünü yemeyenler uzak dursun. 🙂

Sugar & Salt

Burayı da son Bodrum’a gidişimizde keşfettik. Oldukça samimi bir mekan, Neyzen Tevfik caddesinin tam üzerindeki çoğu mekanın aksine daha sakin ve yemekleri de oldukça güzel. Ayrıca Sugar & Salt’a giderken yürüdüğüüz Neyzen Tevfik caddesinde daha onlarca güzel yemek yenebilecek yer var. Falafelciler, meksikan restoranları ve vegan restoranlar gibi alternative yerler de var. Buraya kadar gelip aç kalma imkanız yok, orası kesin!

Bodrum'da Gezilecek Yerler: Mazı Köyü Yeme-İçme
Kayabaşı Restoran
Meat Burger & Steak House

Hamburgerci önermeseydik inanın içimizde kalırdı, karbonhidratsız yaşayamıyorsak demek ki! Burası da Bodrum merkezde en sevdiğimiz hamburgerci. Yalnız söylemeliyiz ki, fiyatlar biraz hmm nasıl desek, son 2 yılda uçmuş olabilir…O yüzden eskisi kadar öneremeyeceğiz(duy bizi çok pahalısın!!). 🙂

Bağarası Restaurant:

Bodrum merkezden bir tık uzaklaşıp Bitez’e geçtik. Bağarası’na ‘Restaurant’ demişler ama bizce daha ziyade kır kahvesini andırıyor. Bunu iltifat olarak söylüyoruz bu arada! Yerel yemekler, köy tavuğuyla yapılan yemekler, değişik mezeler var ve çok ünlü bir suflesi var. “Bodrum Bodrum” bir yer isterseniz, sizi buraya alabiliriz yani…

Ek not: Burası yaz zamanı çok kalabalık olabiliyor, rezervasyon şart. Burada yer bulamazsanız yine yerel bir işletme olan ‘Balkon Bitez’i deneyebilirsiniz.

Bitez Köy Mantıcısı:

Bitez’e kadar gelip köy mantısı yemeden dönemezdik pek tabii. Burada en sevdiğimiz ‘Çıtır Mantı Feraye’. Yerini kalırsa üstüne bir de çiğ börek. Şimdiden afiyet olsun.

Sait’in Yeri

Yalıkavak’a açılan yüzlerce balıkçının hiçbiri, Sait’in ilk ve original yeri olan ‘Sait’in Yeri’ni tutamaz sanıyoruz. Sait’in sonradan açılan onlarca yerine gitmeyin, eski yerine gidin. Yalıkavak’ta başka balıkçıya gitmeye gerek kalmaz zaten.

Pardon, az kalsın ‘Mahmut Kaptın’ın Yeri’ni unutuyorduk! Burası da Bodrum en eski işletmelerinden adı üstünde ‘Mahmut Kaptan’ın mekanı. Balıkçıdan ziyade küçük bir meyhane diyebiliriz. Unutmadan, küçücük olduğu için rezervasyon şart! Bir de giderseniz kıymalı sigara böreğini mutlaka deneyin.

Meyhane demişken, hep gitmek istediğimiz ama bir türlü gidemediğimiz bir diğer Bodrum Meyhanesi ‘Atgeç Meyhane’yi hep merak etmişizdir. Belki siz denemek üzere listenize alabilirsiniz.

Bodrum gezi rehberi ve Bodrum gezilecek yerler
Bodrum gezi rehberi ve Bodrum gezilecek yerler

Şimdi önerecek şey mi kalmadı Kokoreç öneriyorsunuz diyebilirsiniz ama, Kokoreç’i bizim gibi ayda yılda bir bulan bünyelerin en azından tek mekan önerisi olabilir diye düşünüyoruz! Canınız kokoreç çekerse Turgutreis’teki Elo Kokoreç’e gidebilirsiniz. Hemen kapattık Kokoreç muhabbetini vallahi! Sonra taşlanan bılagır oluyoruz, neme lazım..

Bodrum’da bizim şu ana kadar yapmadığımız fakat gelecek Bodrum ziyaretlerimizde yapmayı planladığımız bir kaç aktiviteyle kapatalım yazıyı, belki siz bizden önce yaparsınız, kim bilir!?

* Gümüşlük sırtlarındaki Eski Karakaya Köyü’nü gezmek
* Gümüşlük’teki Hayat Kafe’de kahvaltı yapmak
* Ve Bodrum Leleg Yolu’nu yürümek!

Bodrum’a ilk kez gidecekler için en büyük dileğimiz, Bodrum’u en az bizim kadar sevmeniz. Gerisi faso fiso! 🙂

Herkese güzel geziler! Bodrum’a selamızı da götürürseniz seviniriz! 🙂

Instagram’da varız ve bekleriz.

https://www.instagram.com/yoldabiblog/

Bodrum gezi rehberi bitti. Ancak Bodrum’a yakın gezilecek yerlerden birisi de Akyaka. Akyaka gezi rehberi için tık tık.

AKYAKA GEZİ REHBERİ ve Akyaka Gezilecek Yerler!

10 comments

  1. Çok detaylı ve güzel bir paylaşım olmuş, teşekkürler.

    1. yoldabiblog says:

      Çok Teşekkür ederiz! Sevgiler 🙂

  2. tatil beldesi değil sanki cennetten bir köşe anlatmışsınız 🙂

  3. Bodrumda en sevdiğim yer Gümüşlük (Myndos)

  4. Eşimle tanıştığımız yer olduğundan dolayı onun özel olarak seyahat planı yaparken gerçekten fazlasıyla işime yarayan bilgiler oldu. Gerçekten çok teşekkür ederim.

  5. Gerçekten güzel ve eğlenceli bi yazı olmuş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close