Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Bodrum Plajları: Bodrum’un En Güzel Plajları ve Koyları

Bodrum Plajları: Bodrum’un En Güzel Plajları ve Koyları

Bodrum, herkes için tatil zamanları gidilen ve yazın kabalığından yakınılan bir tatil beldesi olabilir ama bizim için ikinci ev, ailelerimizin yaşadığı yazı-kışı ayrı güzel olan Bodrum! Durum böyle olunca, geldik Bodrum’un en güzel plajları ve Bodrum’un en sakin koyları yazısını yazamaya ama Bodrum’un en güzel plajları yazısını yazmak sandığımız kadar da kolay olmadı. yaklaşık 5 yıldır her yerini gezdik dediğimiz Bodrum’un aslında bilmediğimiz ne kadar da çok güzel koyları varmış. 5 yılında sonunda bizim gidip deneyimlediğimiz ve gerçekten çok beğendiğimiz, bizim “En”lerimiz olan Bodrum’un en güzel plajları ve Bodrum’un en güzel koyları yazımızı yazmaya artık hazırdık!

O zaman;

Bodrum Plajları ve Koyları

Bodrum’un en güzel plajları, Bodrum’un en güzel koyları ve Bodrum’da ücretsiz plajları

En Güzel Bodrum plajlarını tek tek detaylı yazmadan önce listesini buraya bırakıyoruz. Yolda bi’ Blog’un seçtiği en güzel Bodrum plajları ve koyları

  1. Mazı Köyü
  2. Kargıcak Koyu
  3. Ortakent ve Yahşi Sahili
  4. Karaincir Sahili
  5. Torba Sahili
  6. Cennet Koyu
  7. Gerenkuyu Sahili
  8. Meteor Koyu
  9. Sarnıç ve Aktur Koyu

İlk olarak en sakininden ve en güzelinden başlamak istiyoruz. Gönlümüzün sultanı;

Bodrum'un en güzel sahilleri
Bordum’un en güzel sahilleri ve Bodrum’un en güzel koyları: Mazı Köyü

Mazı Köyü

Mazı Bodrum’un en güzel koyları yazısının en bakir olanı ve en güzellerinden birisi. Bunların yanında ücretsiz olması da cabası. Yüksek ses müzik de yok, 100 liraya lahmacun da yok. Her şey kendin pişir kendin ye. 🙂

Mazı Köyü’ne Ulaşım

Mazıköy’e ulaşım Bodrum merkezden arabayla 1 saat sürüyor, arabanız yoksa Bodrum merkezden Mazı minibüslerine de binebilirsiniz.

Mazı Köyü Koyları

Mazı’da tam 8 tane koy var. Herhangi birisine havlunuzu atıp serilebilirsiniz. Giriş ücreti tabii ki yok, bu doğa sizin.

Mazı’nın en çok gidilen koyu Hurma Koyu. Mazı’nın merkezi burası sayılır. Kayabaşı Restoran burasının demirbaşı. Mazı’dan dönerken öğle yemeğinizi yol üzerinde ‘Ayşe Abla’nın Yeri’nde yiyebilirsiniz.

Bodrum’un en güzel sahilleri ve Bodrum’da gidilecek en güzel koylar: Ayşe Abla’nın Yeri

Ilgın Koyu bizce Mazı’nın en güzel koyu. İşletme yok, şezlong yok, hatta çoğu zaman sizden başka kimse yok. Mazı’nın doğası, sakinliği ve köylüleri çok başka. Bodrum’a kadar gitmişken, Mazı’dan bir tutam huzur alıp dönmenizi öneririz.

Kargıcak Koyu

Bir denizin güzel olduğunu nasıl söyleriz; hep deriz ki ‘çarşaf gibi’ ya da ‘turkuaz sular’ deriz. İşte Kargıcak koyu tam olarak öyle bir koy! Tertemiz ve aşırı sakin.. Bir bakıyorsunuz koyda bir siz varsınız, bir de geceyi burada kamp yaparak geçirmiş birkaç tane genç daha var.

Bodrum Gezi Rehberi: Bordum'un en güzel koyları
Bodrum’un en güzel koyları ve sahilleri: Kargıcak Koyu(görsel Google’dan)

Pabuç Burnu ile Kara Burun arasında kalan Kargıcak Koyu’nda tesis yok, su alacak yer yok, turistler kalabalıklar yok. Etti mi size Bodrum’da huzur numara iki..

Yalnız Kargıcak Koyu’na gitmek için araba şart, herhangi bir toplu taşıma yakınından geçmiyor. Belki de bu iyi bir şey.

Ortakent Sahili ve Yahşi Sahili

Bodrum’da en güzel koyları ve sahilleri listemizin favorilerinden birisi ve sürekli gittiğimiz. Müdavimi olduğumuz Bodrum sahilleri bunlar.

Bu Bodrum sahillerinin ilk saydığımız ikisinden farkı insan olması(o kadar da asosyal değiliz) 🙂 Ortakent sahilini biz çok seviyoruz, çünkü sahil boyu ‘Beach Restourant’lar var ve giriş ücreti almak yerine, gün boyu sahilde ne yer içerseniz onu ödüyorsunuz. Çoğu mekandaki ücretler de Bodrum ortalamasına göre çok uygun.

Plaj ücreti vermeden güzel deniz isterseniz oyumuz Ortakent’e.
Bordum’un en güzel sahilleri ve Bodrum’un en güzel koyları: Ortaken-Yahşi Plajı

Karaincir Sahili

Bordum’da diğer bir sevdiğimiz sahil ise Karaincir sahili. Burası da diğer Bodrum sahillerine göre sakin ve dalgasız upuzun kum plajları olan, denizi güzel bir sahil. Buradaki tesislerin çoğunda giriş ücreti yerine içeride yediklerinizi ödüyorsunuz. Tabii belli bir alt limitleri oluyor mekanların. Genellikle 50-70 lira arasında minimum harcama yapmak zorundasınız. Fiyatlar tabii biraz yüksek ama yine de sırf denize girmek için ücret ödemekten iyidir.

Çocuklarla gidip dalgasız deniz ve kum ikilisini arayanlar için çok ideal. Biz çocuksuz halimizle de yeterince seviyoruz. Buraya kadar gitmişken ‘Bal Mahmut’un Yeri’nde çiğ börek yiyebilirsiniz. Efsane yapıyorlar! Önerimizi de araya sıkıştırdığımıza göre devam edebiliriz 🙂

Torba Sahili

Torba, Bodrum merkezine yakın sayılabilecek uzaklıkta halk plajlarının da olduğu güzel bir sahil. Halk plajının yanında işletmelerde var ve şemsiye-şezlong kiralayabiliyorsunuz. Bahsettiğimiz diğer sahiller gibi kum sahili yok ama yine de denizi çok temiz ve taşları ayaklarınızı acıtmıyor.

Gerçi son gittiğimizde biraz otel istilasına uğramış ve bozulmaya başlamış ancak hala güzel. Oteller daha da bu güzel Bodrum sahilini tamamen elegeçirmeden gidebilirsiniz. 🙁

Bodrum'da gidilecek koylar
Bodrum’un en güzel sahilleri ve Bodrum’un en güzel koyları: Cennet Koyu

Cennet Koyu – Göltürkbükü

Gördüğünüz gibi Bodrum sahilleri say say bitmiyor, Bizden bir koy daha.

Cennet Koyu

Cennet Koyu, Bodrum sahilleri içinde orman ve denizin içiçe geçtiği daha işletlerle dolmamış bizim de çok sevdiğimiz bir Bodrum koyu. Yukarıdan manzarası da ayrı güzel. Etrafında işletme olmadığı için buraya gidecekseniz yanınıza suyunuzu ve yiyeceğinizi mutlaka alın. Sahilde piknik yapmak için güzel bir sahil. 🙂

Ama şöyle bir not düşmemiz gerekiyor. Etrafında denetim de olmadığından bazen arabayı kenara çekip müzik açan, giderken çöpünü de bırakan dayılar sarmış. Bu her zaman böyle değil ama bazen böyle durumla karşılaşabiliyorsunuz.

Gerenkuyu Sahili

Bu sahil(doğal olarak bu başlık) “sevgili” “ağa”babamız inşaat patronu tarafından tel örgülerle kapatıldığı için bu başlık size de bize de YASAK!

Ama söyleyelim Gerenkuyu sahili bir zamanlar Bodrum’un en güzel sahillerinden birisiydi.

Bodrum plajları: Bodrum’un en güzel sahilleri ve koyları yazımız şimdilik bu kadar Bodrum gezi rehberi yazımızı da göz atabilirsiniz. 🙂

Herkese güzel geziler! Bodrum’a selamızı da götürürseniz seviniriz! 

Instagram’da varız ve bekleriz.

https://www.instagram.com/yoldabiblog/

2 comments

  1. Bodrumda Myndos Gümüşlük en sevdiğim yerler arasında.. Bu güzel yazınız için teşekkürler…

    1. Çok teşekkürler bizim için de Gümüşlük ayrıdır 🙂 Ama denizi değil 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close