Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

EN GÜZEL ÇEŞME PLAJLARI VE KOYLARI

EN GÜZEL ÇEŞME PLAJLARI VE KOYLARI

Çeşme’nin En Güzel Plajları ve Koyları

Her zaman diyoruz, deniz tatilinde Türkiye’nin üzerine tanımıyoruz! 🙂 Her ne kadar ailemiz Bodrum’da yaşadığı için Bodrum bizim bir numaramız olsa da, Çeşme de en sevdiklerimiz arasına girdi bile. Bu kadar sevilmesi boşuna değilmiş..Lafı uzatmadan hemen anlatalım, konumuz; En güzel Çeşme Plajları ve Koyları 🙂

EN GÜZEL ÇEŞME PLAJLARI VE KOYLARI

1-) Altınkum Plajı

En sevilenlerinden başlayalım! Altunkum, Çeşme’de adı üzerinde kum plajları olan ve etrafında çok sayıda ‘beach’ bulabileceğiniz bir bölge. Halk plajı kısmı da var ama tahmin edersiniz ki popüler olması sebebiyle biraz kalabalık oluyor. Beach’lerin fiyatları ise 2020 itibariyle 50 TL ile 200 TL arası değişiyor. Bu fiyatlar çoğunlukla giriş fiyatı, yani içeride yediğiniz içtiğinizi ekstra ödüyorsunuz.

Biz önceden beach’lere para vermeye tamamen karşıydık diyebiliriz, fakat özellikle hayatımıza bir pandemi girmesiyle birlikte, daha az kalabalık olan, sosyal mesafeye saygı duyulan, ve kendimizi daha rahat hissedeceğimiz yerlere para ödemeye ikna olduk..Sonuçta artık yeni bir normal yaşamak durumundayız..Hal böyle olunca bazı beach’ler kaçınılmaz oldu.. 🙂

Konumuza dönersek, Altunkum’da bizim en sevdiğimiz Fun Beach. Bunun dışında Dharma Beach Club ve Copacabana Beach gibi seçenekler de var. 2020 itibariyle ise en uygunu ‘İbo’nun Yeri’ gibi gözüküyor.

En Güzel Çeşme Koyları ve Plajları
En Güzel Çeşme Koyları ve Plajları – Altınkum (kaynak: Google)

2-) Ilıca Halk Plajı

Ilıca Plajı, eğer ücretsiz, kum, ve çocukla gidilebilecek bir plaj arıyorsanız nokta atışı gibi bir şey! Çünkü iki sene önce buradaki plaj işletmelerine son verildi, ve plaj şu an tamamen halka ait. Aynı zamanda duş ve tuvalet imkanı da var. Tabii biz bu yazıyı yine pandemi sonrası yazdığımız için, siz tuvaletleri kullanacaksanız ekstra dikkatli olun..

Suyu, Çeşme’nin diğer koylarına göre sıcak olduğu için ve kum olduğu için ve ayrıca ücretsiz olduğu için tahmin edersiniz ki haftasonları oldukça kalabalık oluyor. O yüzden sabah erken saatte gitmekte gerçekten fayda var.

En Güzel Çeşme Koyları ve Plajları
En Güzel Çeşme Koyları ve Plajları – Ilıca Plajı (Kaynak: Google)

3-) Pırlanta Sahili ve Halk Plajı – Çiftlikköy

Önerebileceğimiz bir diğer halk plajı da Pırlanta Plajı.

Pırlanta plajı da çocuklu aileler tarafından çokça tercih ediliyor çünkü denizi sığ, kumu güzel ve suyu soğuk değil. Aynı zamanda plajda isterseniz halk plajı kısmına havlunuzu atıp yatabiliyorsunuz. İsterseniz de işletmelerin şezlonglarını kiralayabiliyorsunuz.

Lokasyon olarak Altınkum plajının tam karşı tarafında kalıyor.

Olumsuz yanı olarak sayabileceğimiz ise iki şeyi var; birincisi çok rüzgar aldığı günler olabiliyor ve o zaman denizde yüzmek çok zor. İkincisi de yaz dönemlerinde çok fazla kampçı istilasına uğraması. Burada bir şey yanlış anlaşılmasın, kamp çok güzel bir şey. Fakat maalesef ülkemizde kamp kültürü olmadığı için kamp yapanlar arkalarında çöplerini bırakıveriyorlar..ve siz çoluk çocuk denize gelip her yeri çöp içinde bulabiliyorsunuz..Ne yazık..

Tuvalet, duş ve soyunma kabini imkanı da var, eklemeyi unutmayalım.

En Güzel Çeşme Koyları ve Plajları
En Güzel Çeşme Koyları ve Plajları – Pırlanta Plajı (Kaynak: Google)

4-) Boyalık Plajı

Boyalık Plajı, Çeşme’nın kuzeyinde kalan, ve yine kum sahilli bir plaj. Yukarı da saydığımız Pırlanta Sahili ve Ilıca gibi denizi sığ, o yüzden çocuklu aileler için uygun.

Plaja geldiğinizde havlunuzu halk plajı kısmına atabilir ya da işletmelerin şezlonglarından faydalanabilirsiniz. Şezlong ücretleri 2020 itibariyle 30-40 TL civarı.

Olumsuz yanı içinse yine Pırlanta Sahili için söylediğimizi söyleyeceğiz, denizi bazen çok dalgalı olabiliyor. Biraz şans işi, biraz da gitmeden önce o gün sahil nasılmış bakmak gerekiyor..

En Güzel Çeşme Koyları ve Plajları
Çeşme’nin En Güzel Plajları ve Koyları- Boyalık Plajı (Kaynak: Google)

5-) Çark Plajı

Çark Plajı Alaçatı’ya çok yakın mesafede ve nispeten sakin bir plaj. Ayrıca burada Windsurf yapıldığı için etrafta çok fazla sörf okulu ve sörf malzemesi satan dükkan göreceksiniz. Burada rüzgar çoğu zaman sörf yapmaya elverişli esiyor, fakat su da bir o kadar temiz ve yüzmeye müsait çoğu zaman.

Plajda hem halk sahili plajı, hem de Babylon Alaçatı, ve Süzer Otel gibi tesisler var.

Çark Plajı bizim Çeşme’deki plajlar arasında en sevdiklerimizden.

Çeşme’nin En Güzel Plajları ve Koyları – Çark Plajı (Kaynak: Google)

6-) Kocakarı Plajı

Kocakarı Plajı Çeşme’de yine aileler tarafından oldukça tercih edilen bir plaj. Yer yer kum, yer yer taşlık ama denizi çoğunlukla sığ. Zaten nerede kum plaj ve sığ deniz, tahmin edersiniz ki orada çocuklu aileler var. 🙂 O yüzden çocukla gidilecek plaj bakıyorsanız Kocakarı Plajı çocuklu aileler için oldukça uygun.

Dilerseniz halk plajı tarafında ücretsiz oturabilir, ya da dilerseniz büfenin şezlonglarını kullanabilirsiniz. En Güzel Çeşme Plajları sırada Aya Yorgi Koyu var.

Kocakarı Plajı (Kaynak: Google)

7-) Aya Yorgi Koyu

Sıra Çeşme’de başka bir en sevdiğimiz yerlerden birisinde! Şimdi doğruya doğru, burası yukarıda saydığımız halk plajlarına göre daha sosyetik ve pahalı kalıyor. Sıra sıra dizili işletmelerden hangisine giderseniz gidin çoğu tuzlu olacaktır. Fakat bizim gibi ayda yılda bir sahillere inebiliyorsanız ve onda da merak ettiğiniz yerleri deneyimlemek istiyorsanız Aya Yorgi’nin havası suyu size iyi gelecektir, şüphe yok.

Aya Yorgi bulunduğu bölge bakımından da az rüzgar aldığı için şanslı bir bölge, suyu her zaman pırıl pırıl. Suyu o kadar berrak ki, denizin içinde yüzen balıkları bile aşırı net görebiliyorsunuz. Gündüz beach club olan mekanlarda akşama doğru Dj’ler çalmaya başlıyor.

Eğer Aya Yorgi’ye geliyorsanız şu sayacaklarımıza para vermeye hazır olmak gerekiyor; otopark ücreti, vale ücreti, beach club’a giriş ücreti, bazılarında içeride yeme içme ücreti (giriş ücretine dahil değilse). 🙂

Aya Yorgi’deki en sevilen mekanlar gördüğümüze göre şunlar; Babylon, Sole Mare, Marrakech, Paparazzi ve Cafepi. Gitmeden önce arayıp hepsinin giriş ücretini öğrenebilirsiniz.

Aya Yorgi Plajı (Kaynak: Google)

😎 Delikli Koy

Bundan birkaç sene önce Çeşme’de en sevdiğiniz koy en bakir koy neresi deseler Delikli Koy derdik. Çeşme’nin diğer plajlarına göre daha az kalabalık olması, akşamları kamp yapılabilmesi ve denizinin duru olması sevdiğimiz özellikleriydi. İşletmesiz olduğu için de havlusunu kapan gelir, kayalıkların üzerinden denize girerdi.

Bu sene, yani 2020 yazında gittikten sonra fikrimiz maalesef değişti. Bir kere kamp gibi olmayan bir kamp kültürü yerleşmiş..Her yerde çöpler, bira şişeleri, sigara izmaritleri, çadırlardan gelen gürültüler ve mesafeyi koruyamayan insanlar derken bizim bildiğimiz Delikli gitmiş, yerine başka bir Delikli gelmiş sanki..

Suyu soğuk, orası güzel, fakat artık temiz değil..En popüler yeri ise Instagram’da bol bol fotoğraflarını gördüğünüz iki kayanın arasında oluşmuş yarık. Herkes sırayla burada fotoğraf çektiriyor. Maalesef farkettik ki kampçıların arkasından her gün belediye buraya temizlik için işçi göndermek zorunda kalıyor…

Burası objektif bir blog..O yüzden eğer Delikli’ye buna rağmen gidecekseniz bunlara bilip de gitmek lazım..

Delikli Koy (Kaynak: Google)

9-) Kleopatra Koyu

Delikli’yi çok gömdük, fakat bir başka bakir ama popülerleşmiş koy olan Kleopatra’yı o kadar gömmeyeceğiz galiba. 🙂 Delikli’ye hemen 2-3km uzaklıkta bir başka bakir ve işletmesiz koy burası. Ve çoğu zaman Antalya’daki Kleopatra Plajı’yla karıştırılabiliyor.

Aynı şekilde hem bakir, hem işletmesiz olduğu için kamp yapanların sayısı çok fazla ve yine kamp edep – adabına çok fazla uyulmuyor. Yine de Delikli Koy’a göre daha az sayıda kampçı olduğu için etraf biraz daha az kirleniyor diyebiliriz.

Eğer Delikli Koy ve Kleopatra Koyu arasında kalırsanız bizce kesinlikle Kleopatra Koyu. Ayrıca manzarası gerçekten güzel, manzaraya karşı çok güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

Buraya arabayla giriş Özpınar sitesinin içerisinden geçerek yapılıyor. Geçiş yasak tabelasına aldırmanıza gerek yok.

Onun dışında Kleopatra’nın yakınında herhangi bir işletme ya da büfe yok. O yüzden gelirken suyunuza kadar hazır getirmeniz gerekiyor.

Kleopatra Koyu – Çeşme

Bizim için En Güzel Çeşme Plajları işte böyle! 🙂 Herkese şimdiden güzel geziler diliyoruz.

Bodrum gezi rehberimize de göz atabilirsiniz.

Instagram’da varız ve bekleriz.

https://www.instagram.com/yoldabiblog/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close