Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Garmisch – Partenkirchen Gezi Rehberi: Biz Yine Dağlara Kaçtık!

Garmisch – Partenkirchen Gezi Rehberi: Biz Yine Dağlara Kaçtık!

Garmisch – Partenkirchen Gezi Rehberi: Bavyera Alpleri’nde Yeni Bir Yer Daha

Bahar ve yaz zamanına hayran olduğumuz Bavyera Alplerini bir de kış zamanı karlar altında görmek istedik ve Aralık ayında adeta bir ‘Heidi’ kasabası olan Garmisch – Partenkirchen’e gittik. Hatta bu sefer yanımıza bizi ziyarete gelen annelerimiz de vardı.

Artık Bavyera’yı ne kadar beğendiğimiz konusunu es geçip, hemen sadede geliyoruz!

Garmisch, Münih’ten trenle yaklaşık 1,5 saatlik uzaklıkta, günübirlik de gelip çok rahat gezebileceğiniz çok şirin bir kasaba. Münih’e geliyorsanız ve şehir yaşantısının biraz dışına çıkıp biraz dağ havası almak, doğa yürüyüşü yapmak istiyorsanız Garmisch kesinlikle çok güzel bir tercih.

Garmisch’i sadece Alplerle çevrili bir kasaba diye düşünmeyin. Gelmişken, bu coğrafyanın en güzel gölü ve manzarası olarak bilinen Eibsee’ye gidebilir, Garmisch’e trenle sadece 15 dakika olan ve yine bir o kadar güzel kasaba Oberammergau’ya gidebilir ya da Almanya Alplerinin en yüksek noktası Zugspitze’ye çıkabilirsiniz.

Eğer Garmisch’e arabayla gelmeyecekseniz, en kolay ve ucuz yolu trenle gelmek. Münih’ten, Nürnberg’ten ya da başka herhangi bir Bavyera şehrinden geliyorsanız en mantıklısı günlük Bavyera Bileti almak. Şöyle ki; sadece Bavyera bölgesinde geçerli olan Bavyera tren biletini, Münih veya herhangi bir diğer Bavyera şehrindeki bilet makinalarından ya da şu siteden gezmeye gideceğiniz gün geçerli olacak şekilde alıyorsunuz ve tüm gün (gece 3’e kadar) Bavyera sınırlarında her tür toplu taşımada sınırsız bir şekilde kullanıyorsunuz.

Bilet kişi başı 25 Euro ve her ilave kişi (5 kişiye kadar) 6 Euro. Diyelim ki 5 kişisiniz, toplamda 49 Euro’ya o günlük sınırsız toplu taşıma hakkınız oluyor ve en hızlı ICE denilen trenler hariç neredeyse tüm trenlere binebiliyorsunuz. Ayrıca bu biletle Salzburg’a bile gidebiliyorsunuz. Bu mantıkla düşünün ki, Sabah 5 kişi Münih’ten çıkıp Nürnberg’e gidip tüm gün dolaşıp akşam Salzburg’a geçebilir (tamam bu çok alakasız bir rota oldu) ve bunun için kişi başı 10 Euro ödersiniz. Ayrıca çocuklu aileler için 15 yaş altı çocuklar ücretsiz.

Biz Bayern bilet için 4 kişi toplamda 42 Euro ödedik ve Münih’ten Garmisch’e tren 1 saat 15 dakika sürdü.

Garmisch ve Partenkirchen zamanında iki ayrı kasabaymış ve 1935 yılında Hitler istediği için birleştirilmiş, o gün bugündür de tek kasaba olmuş. Biz tamamından yazıda Garmisch diye bahsedeceğiz. 🙂

Garmisch’te Konaklama:

Garmisch’i günübirlik değil de haftasonu kaçamağı olarak planladıysanız ve arabanız yoksa konaklama için Garmisch merkezde bir dağ evi seçebilirsiniz. Biz aynı bu şekilde bir dağ evinde kaldık ve evi de çok sevdik. 4 kişi kaldığımız eve gecelik 140 Euro ödedik. Garmisch’te daha ucuza konaklama bulunabilir aslında ama hem bu sefer yanımızda annelerimiz vardı, hem de biz kendimize bu sefer böyle bir hediye vermek istedik. Değdiğine ise hiç şüphe yok 🙂 Evin linkine şuradan bakabilirsiniz. Normalde  “booking” linki vermiyoruz(sevmiyoruz seni booking) ama bu evin sahibi o kadar tatlıydı ki, bu seferlik bir istisna yapacağız galiba 🙂

Garmisch’te Gezilecek Yerler

Garmisch’e geldikten sonra ilk durağımız Eibsee (Eibgölü) oldu. Daha önce bir kez bahar ayında görmüştük ve kış zamanı karlar içinde görmeyi çok istiyorduk. Biz de tam karar veremedik ama kış zamanı galiba daha güzel!

Eibsee’ye bahar aylarında gelmenin güzel yanı, etrafındaki tesislerin açık olması ve göl kenarında bira keyfi yapma şansınız. Kış zamanı ise tesisler kapanıyor fakat sanki daha bir sessiz, daha bir sakin, daha bir huzur dolu oluyor. Eksi 5 – eksi 10 derecede gezebilirim diyorsanız sorun yok. 🙂

Garmisch’ten Eibsee’ye gitmek için iki yol var. İlk seçenek, tren istasyonunun hemen çıkışında bekleyen ve Eibsee yönüne giden mavi otobüslere binmek. Tek yön 4,5 Euro ve maalesef Bayern bilet geçmiyor. Eibsee Bavyera sınırları içinde olsa da, bu otobüsler özel işletme olduğu için bilet almak şart. Eibsee’ye yaklaşık 30 – 40 dk sürüyor. İkinci seçenek ise bizim de tercih ettiğimiz Zugspitzbahn isimli nostaljik tren. Maalesef bu trende de Bayern bilet geçmiyor ama Bayern biletiniz varsa bir miktar indirim alıyorsunuz ve kişi başı tek yön 3 Euro’ya geliyor. Bu tren sizi Eibsee’de indirdikten sonra Alplerin en yüksek noktası Zugspitze’ye doğru devam ediyor. Direkt Zugspitze’ye çıkmak istiyorsanız da kişi başı tek yön yaklaşık 5,5 ödüyorsunuz.

Biz Eibsee çevresinde yaklaşık 1 saat yürüdük, fotoğraflar çektik ve adeta bir ‘göz şöleni’ yaşadık. Huzura ihtiyacı olan varsa yer belli, sizi hemen Eibsee’ye alalım!

Garmisch’in klasik Bavyera evleriyle çevrili çok güzel sokakları var, Noel zamanı mütevazi bir Noel Market de kuruluyor. Biz öğleden sonramızı her yarım saatte bir kahve – atıştırma molası vererek ve Garmisch’in sokaklarını gezerek geçirdik. Yemek yediğimiz yerler arasında en sevdiğimiz yer Bistro TOMA’s oldu. Almanlardan yemek kültürü konusunda pek bir beklentimiz yok artık, ama arada böyle güzel, lezzetli yemek yapan yerler çıkıyor ve biz mutlu oluyoruz. 🙂 En sevdiğimiz kahveci ise ‘Der Laden’ oldu.

Söylemeden geçmeyelim, Garmisch aynı zamanda Almanya’nın en ünlü kayak merkezlerinin bulunduğu kasabalardan. Bu kasabada yılda 7 ay kar olduğunu düşününce çok normal aslında. Fakat bizim kayakla hiç aramız yok, o yüzden kayakla ilgili hiç araştırma yapmadık, fakat herkesten duyduğumuz Garmisch’in kendi muadillerine göre her açıdan çok daha ucuz olduğu oldu. Kayakla ilgilenenlere duyurulur.

Oberammergau

Oberammergau kasabası Garmisch’e 15km uzaklıkta en az Garmisch kadar güzel başka bir kasaba. Trenle Garmisch’ten yaklaşık 15 dakika sürüyor ve 2 saatinizi ayırarak bile gezebilirsiniz.

Oberammergau bize o kadar çok önerilmişti ki, ikinci gün Münih’e dönerken önce Garmisch’ten 15 dakikada trenle Oberammergau’ya geçtik ve 2 saat boyunca sokaklarını gezip, en sevilen mekanlarından ‘Ammergauer Maxbrau’da öğle yemeğimizi yiyip Münih’e öyle döndük.

Alpler, göller, Bavyera evleri ve huzur. İki günlük gezimizin ana teması her Bavyera tatili gibi bu oldu. Böylece 6 ayda Bavyera’da toplamda 14’e yakın kasaba gezmiş, 7 haftasonumuzu geçirmiş olduk ve 2017 sezonunun Bavyera gezi kısmını kapattık.

Henüz Bavyera bizi hiç şaşırtmadı, her gittiğimiz kasabasına, her sokağına hayran kalmaya devam ediyoruz.

Herkese güzel geziler

Sevgiler!

Instagram’da varız ve bekleriz.

https://www.instagram.com/yoldabiblog/

Merken

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close