Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Hallstatt Gezi Rehberi: Kendisi Küçük Etkisi Büyük Bir Köy!

Hallstatt Gezi Rehberi: Kendisi Küçük Etkisi Büyük Bir Köy!

Hallstatt Gezi Rehber ve Hallstatt’ta Gezilecek Yerler

Son iki yılımızı Bavyera’nın (görece) kıyıda köşede kalmış köylerine ve muhteşem ormanlarına ayırdıktan sonra dedik ki, bir de Hallstatt’a gidelim, neymiş bu köyü bu kadar özel bu kadar Instagram fenomeni yapan görelim dedik! 🙂

Hallstatt güzel mi? Güzel, çok güzel. Fakat bize kalırsa Bavyera’da en az Hallstatt kadar güzel köyler var ve Hallstatt da belli ki Bled, Cesky Krumlov ve Colmar gibi Asyalı turist istilasına uğramadan önce çok daha güzelmiş.

Hallstatt’a nasıl gidilir, Hallstatt’ta neler yapılır, Hallstatt’a ne zaman gidilir ve daha birçok şeyden bahsetiğimiz Hallstatt Gezi Rehberi’ni hemen yazdık ki, adeti bozmayalım. Yazması bizden, gezmesi sizden! 🙂

Hallstatt’a nasıl gidilir, Hallstatt’ta neler yapılır, Hallstatt'a ne zaman gidilir ve daha birçok şeyden bahsetiğimiz Hallstatt Gezi Rehberi’ni hemen yazdık ki, adeti bozmayalım. Yazması bizden, gezmesi sizden! :)
Hallstatt Gezi Rehberi ve Hallstatt Gezilecek Yerler

Hallstatt nedir ve nerededir?

Hallstatt, Avusturya’nın çook eski ve UNESCO korumasında bir köyü. Hallstatter See (Hallstatter Gölü)’nün de hemen yanına kurulmuş. 7000 yıllık bir tuz madeni bile var. Köyde yerleşik yaşayanların sayısı ise sadece 758. Yok yanlış yazmadık, sadece 758. Kalanı ise silme turist. 🙂

Hallstatt’a Ulaşım – Hallstatt’a Nasıl Gidilir?

Salzburg’dan Hallstatt’a Ulaşım:

Salzburg – Hallstatt arası yaklaşık 70 km ve araba kiraladıysanız işiniz çok kolay. Kiralamadıysanız da Salzburg’dan her sabah kalkan Hallstatt turlarına katılabilirsiniz, tur her zaman en iyi seçenek değil fakat burada sizin işinizi gerçekten kolaylaştırabilir zira Hallstatt’a trenle ya da ulaşmak biraz meşakatli.

Hallstatt Gezi Rehberi ve Hallstatt Gezilecek Yerler

Önce Salzburg’ta tren istasyonunun hemen yanından kalkan 150 nolu otobüse binip Bad Ischl’e kadar gidip, indiğiniz yerde Hallstatt için trene binmeniz, Hallstatt Tren Istasyonu’nda inip oradan da köy için tekrar feribota binmeniz gerekiyor. Aynı şekilde toplu taşımayla dönmek istiyorsanız, köy içinden tren istasyonuna giden son feribot akşam 18:00 gibi kalkıyor, onu kaçırmamaya dikkat.

Şu siteden aratıp tüm Hallstatt’a ulaşım seçeneklerini bulabilirsiniz. Bizim ulaşım için Avrupa’da en çok kullandığımız internet sitesi bu ve çok güveniyoruz.

Hallstatt Gezi Rehberi ve Hallstatt Gezilecek Yerler – Hallstatt’a Ulaşım Seçenekleri böyle turlar

Hallstatt’a Viyana’dan ulaşmak istereniz, yolunuz daha uzun fakat imkansız değil. Araba kiralamak sizi kurtaracak olsa da, yine yukarıda söylediğimiz siteye bakıp toplu taşıma seçeneklerini bulabilirsiniz. Prag’tan arabayla gelecekler için de yol arabayla yaklaşık 4,5 saat sürüyor.

Bize gelince, biz Münih’ten Hallstatt’a arabayla 3 saatte geldik. Münih’e gelirseniz Hallstatt gezisini Bavyera romantik yol rotalarından birisiyle birleştirebilirsiniz. Çok da güzel olur.

Hallstatt Gezi Rehberi ve Hallstatt Gezilecek Yerler – burası da Hallstatt’ın en ünlü fotoğraf noktası

Hallstatt’a ne zaman gidilir?

Bize sorarsanız, Hallstatt’a her zaman gidilir, tabii soğuğa dayanıklı olmak şartıyla! Kış zamanı daha az turist olacak olması sebebiyle daha rahat gezilesi fakat daha soğuk, yaz zamanı ise bol turistli ve sıcak olacaktır. Fakat tuz madenleri turuna katılmak istiyorsanız madenler Aralık – Nisan ayları arası kapalı. Son olarak gölde kano kiralamak isterseniz bunun için de daha sıcak bir havada gelmeniz gerekecek. Biz Eylül ayında gittik ve çok idealdi. Yani açıkçası ne zaman yolunuz düşerse o zaman gidiniz, Hallstatt’ın belli bir mevsimi yok! 🙂

Hallstatt’ta ne kadar zaman ayırmalıyım diye düşünüyorsanız bizce bir tam gün yeter de artar bile. Aynı gün içinde hem köy içini gezebilir, hem tuz madeni turuna katılabilir hem de teleferikle manzara noktasına çıkabilirsiniz. Ayrıca minicik bir yer olduğu için konaklama seçenekleri kısıtlı ve aferdersiniz kol gibi! Araba kiraladıysanız ve mutlaka 1 gece konaklamak istiyorsanız çevre köyleri de değerlendirebilirsiniz konaklama için.

Hallstatt Gezi Rehberi ve Hallstatt Gezilecek Yerler

Hallstatt Gezilecek Yerler

Hallstatt’ya yapılacak en güzel aktivite tabii ki gölün kenarında ve köyün içinde bol bol yürümek. Zaten minicik bir yer olduğu için bir ucundan diğerine yürümek 15 – 20 dakikanızı alacak. Köyün merkezi olan meydan çoğu zaman çok kalabalık ama çok da güzel. Bunun dışında gününüzü doldurabilecek, ayrıca eğlenceli de olabilecek birkaç tane aktivitesi var;

Hallstatt’ın 7000 yıllık tuz madenleri (Salt Mines):

Hallstatt’a kadar gelmişken tuz madenlerini görmek istiyorum derseniz kişi başı 26 Euro’ya rehber eşliğinde tuz madenleri turu yapabiliyorsunuz. Tuz madenine giriş yapacağınız yere finikülerle çıkmak isterseniz 4 Euro daha ödemeniz gerekiyor. Bu finiküler aynı zamanda gözlem noktası Skywalk’a da çıkıyor.

Bizim açıkçası pek ilgimizi çekmediği ve çok da zamanımız olmadığı için es geçtik. Tekrar hatırlatalım, tuz madenleri ve finiküler Aralık – Nisan arası kapalı.

Hallstatt Gezi Rehberi ve Hallstatt Gezilecek Yerler – Burası da Hallstatt’ın meydanı

Kemik Ev (BeinHaus)

Alpler coğrafyasında bir zamanlar ölülerin bir evin içine konulması çok yaygınmış ve bunun bir adet örneği de Hallstatt’ta o günden bugüne kalmış. St. Michael Kilisesi’nin girişindeki ‘Kemik Ev’de boyanmış yaklaşık 1200 adet insan kafası sergileniyor. 1,5 Euro karşılığında siz de bu sergiyi gezmeye hak kazanabiliyorsunuz!

Hallstatt Skywalk (Gözlem Noktası)

Köyün merkezinden finikülere binerek (Aralık – Nisan arası çalışmıyor) ya da ufak bir tırmanışla ulaşabileceğiniz bu gözlem noktası 350 metre yükseklikte size panoromik bir manzara veriyor. Açıkçası biz panoromik manzaraların hayranı değiliz, bişeylere tepelerden bakmayı çok sevmiyoruz ama biliyoruz ki seveni de çok!

Tüm bu saydıklarımızın dışında yapabileceğiniz bir aktivite de gölde kano kiralamak. Bunu genelde romantizmi doruklarda yaşamak isteyen çiftler yapıyor, seven kaçırmasın! 🙂

Hallstatt Gezi Rehberi ve Hallstatt’ta Gezilecek Yerler

Tüm bu saydıklarımızın dışında bir de söylemeden geçemeyeceğimiz şey var ki, bizce oldukça haklı bir serseniş. Hallstatt’ın yerlileri turistlerden illallah etmişler ve çoğu kapısına turistler için kocaman uyarılar asmış. Genelde uyarılarda gürültü yapmayın, burası müze değil evimizin içine kadar da foti çekmeyin, drone uçurmak yasaktır, pırpırınızı da alın gidin falan yazıyor. Bizce oldukça haklılar, o yüzden yerli halktan güler yüz beklememek lazım. Zira size gayet somurtkan olacaklar!

Ucuza yemek yemek isterseniz de, ana meydanın biraz ilerisinde sol köşedeki dönerciden şaşmayın deriz.

Herkese güzel geziler! Fotiniz bol olsun 🙂

Herkese Sevgiler!

Biz, Instagram’da ve Facebook’ta da varız ve bekleriz.

https://www.instagram.com/yoldabiblog/

https://www.facebook.com/yoldabiblog/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close