Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Mallorca Gezi Rehberi ve Mallorca Hakkında Her Şey!

Mallorca Gezi Rehberi ve Mallorca Hakkında Her Şey!

Mallorca Gezi Rehberi ve Mallorca’da Gezilecek Yerler

Palma de Mallorca

Mallorca Gezi Rehberi! 🙂 Palma’yı 2016’nın Nisan ayında ziyaret ettik. Normalde, bir şehri gezmeden önce onun içini dışını araştıran ve notlar alan biz, bu sefer tamamen spontane bir şekilde gittik. Barselona gezimize bir hafta kala ‘The Night Manager’ dizisini izleyip Palma’ya aşık olunca (dizi Mallorca(Mayorka)’da geçiyor) ve Barselona’dan Palma’ya ucuz uçak bileti de bulunca, kendimizi loto tutturmuş gibi hissedip hemen biletleri aldık ve kendimizi Palma’da buluverdik.

Nisan sonu olduğu için denize girme faslı olmadı tabii ki ama, havası Barselona’ya göre kat kat güzeldi ve şortlarla dolaşabildik. O halde gelelim gezimizi anlatma kısmına 🙂

palma-36

Mallorca Gezi Rehberi – Mallorca’ya ne zaman ve nasıl gidilir?

Palma’ya Türkiye’den direk uçuş henüz yok. Ama Türkiye’den Madrid’e, Valencia’ya ya da Barselona’ya uçarsanız, buralardan da kolaylıkla Palma’ya uçak bileti bulabilirsiniz. Biz Barselona – Palma uçuşumuzu tek yön 20 Euro’ya aldık. (Ryan Air standartlarına göre pahalı bile sayılır.) Bu uçaklar çok düşük bütçeli, havada bizi yarı yolda indirir diye düşünmeyin, asla kalitesiz bir havayolu değil ve son derece güvenli. Hatta İspanyol’ların kendi firması Vueling Airlines’tan kat kat iyi diyebiliriz.

Çoğu kez karıştırıldığı için hatırlatalım, Mayorka İspanya’ya ait Balear Adaları’nın (diğer ikisi İbiza ve Minorca) en büyüğü ve Palma da adanın başkenti (Palma de Mallorca olarak geçiyor). Michael Douglas ve Catherina Zeta Jones gibi ünlülerin meşhur saray yavrusu evleri, adanın güneybatısındaki Santa Ponça ve Port d’Antratx bölgesinde bulunuyor ve deniz-kum-güneş tatili için genelde bu bölgeler tercih ediliyor. Eğer yaz zamanı geliyor ve deniz tatili istiyorsanız, 2 günü Palma şehrinde kalıp tarihi kısımları gezdikten sonra kalan zamanınızı Santa Ponça ve Port d’Antratx sahillerine yakın bir yerde kalarak geçirebilirsiniz. Cala Barca bölgesi de bir diğer deniz tatili alternatifi. Amma velakin, biz Mallorka’ya Nisan sonu gittiğimiz için, adanın başkenti Palma de Mallorca’da kaldık ve bizim için bir deniz tatilinden ziyade, gezme tatili oldu.

Palma’ya deniz tatili için geliyorsanız Haziran ortasından Eylül ortasına kadar önerebiliriz. Kalan zamanlarda geliyorsanız, bizim gibi Palma’da takılıp bol bol Sangria içebilirsiniz, deniz yok diye üzülmeyin 🙂

Sek Sek Sekerek Mallorca
Sek Sek Sekerek Mallorca
Mallorca’da Şehiriçi Ulaşım – Havaalanı Ulaşımı

Palma’nın havaalanı son derece düzenli. Havaalanından düzenli olarak şehir merkezine otobüs kalkıyor. Şehir merkezine gitmek için 1 veya 21 numaralı otobüse binebilirsiniz. Tek yön fiyatı 5 Euro civarı. Yarım saatte şehir merkezinde oluyorsunuz. Ayrıca otobüs bol bol ara duraklarda duyuyor, otelinize yakın bir durakta da inebilirsiniz. Diğer bir alternatif de tabii ki taksi, ama binmediğimiz için fiyatını bilemiyoruz 🙂

Aynı şekilde şehir içinde de otobüsle her yere kolaylıkla gidebilirsiniz. Ama adanın tamanını gezmek ve farklı farklı koylar denemek istiyorsanız, toplu taşıma sizi zorlayacaktır çünkü uzak mesafelere otobüs ya hiç yok ya da çok limitli. En mantıklısı uygun bir fiyata araba kiralamak oluyor.

Palma’da ulaşımla ilgili tek sevmediğimiz şey bisiklet yolları oldu. Bisiklet yolları çok dikkatsizce düzenlenmiş ve sürekli yaya yoluyla karışıyor. Siz yolda masum masum yürürken, bir anda arkalı önlü ve sağlı sollu olmak üzere bisikletlerin arasında kalıyorsunuz. Özellikle liman bölgesinde yolda yürürken, sürekli önümüzü arkamızı kontrol etmek zorunda kaldık. Bisikletlileri desteklemediğimizi düşünmeyin, biz de bir bisiklet severiz ve kendi yaşadığımız şehir olan Frankfurt’ta her yere bisikletle gidiyoruz ve bisikletli olmayı da aşırı seviyoruz. Ona rağmen Palma’da bisikletlerden rahatsız olduk çünkü yayalar sürekli mağdur olma durumundaydı.

palma-37

Mallorca Gezi Rehberi – Mallorca’da Konaklama

Merkeze kalmak istiyorsanız ‘Passeig del Born’ ve ‘Plaça Mayor’ bölgesi ideal. Otelinizi bu bölgede seçerseniz, şehri hiç toplu taşıma kullanmadan gezebilirsiniz. Biz liman bölgesine yakın Hostal Bonanyde kaldık. Konumu bir Passeig del Born kadar güzel olmasa da, eski şehir (Old Town) bölgesine yürüyerek 15 dakikaydı. Toplu taşıma kullanmamıza hiç gerek kalmadı. Odaları temizdi ve çok genişti. Oda başı günlük kahvaltı dahil 50 Euro ödedik. Fiyat-Performans olarak düşününce maksimummuş yani. Size de önerebiliriz.

Eğer balayına gidiyorsanız ve bize daha şık, daha güzel bir yer lazım hem de merkeze yakın olsun diyorsanız Innside by Melia Palma Center‘ı önerebiliriz.

Bir de eğer Booking.com üzerinden rezervasyon yapacaksanız, şu link üzerinden yapıp, konakladığınızda 15 Euro geri alabilirsiniz ?

Belki Bir Gün Biz de Yatımızla Geliriz
Belki Bir Gün Biz de Yatımızla Geliriz
Mallorca’da Gezilecek Yerler – Mallorca Gezi Rehberi
Liman Bölgesi – Mallorca Gezi Rehberi

Burası Palma’nın en canlı yerlerinden. Aynı zamanda marina olduğu için, marina çevresindeki mekanların, old town kısmına göre iki kat pahalı olduğunu tahmin etmişsinizdir. Aynı zamanda çevresinde çok fazla gece külübü var ve sabaha kadar açık. Bu liman kısmında genelde İspanyol gençler, yanlarında getirdikleri alkolleri sahil kenarında tüketirken, Almanlar da ‘roof top’lar da takılıyor. Adanın Alman istilasında olduğunu söylemiş miydik? Hatta abartıp bir dönem adayı satın almayı denemişler. Şu an bile hala bazı tabelaların altında Almancası yazıyor. İyi ki de alamamışlar, neyse. 🙂 Tam bu liman bölgesindeki 4 katlı ‘Tito’s’ Palma’nın en ünlü gece klübü ve çok geç saate kadar açık.

Bellver Kalesi
Bellver Kalesi
Bellver Kalesi

İspanya’nın en güzel kalelerinden olan Bellver Kale’si bizim gezi listemizin ilk sırasındaydı. Kale bölgesinde bir de Arkeoloji Müzesi ve heykel sergisi var. Ayrıca Barselona’nın manzarasına dudak büken biz, Palma’ya tepeden bakmayı çok sevdik! Giriş 3 Euro civarı ve şehir merkezinden otobüs kalkıyor. Otobüse binmek istemezseniz yürüyebilirsiniz. Liman bölgesinden yürüyüş yaklaşık 20-30 dakika sürüyor. (Biz tabii ki de geleneğimizi bozmadık ve yürüdük.)

İspanya'nın En Büyüklerinden biri - Palma de Mallorca Katedrali
İspanya’nın En Büyüklerinden biri – Palma de Mallorca Katedrali
Palma de Mallorca Katedrali

Gotik bir mimarisi olan bu katedralin yapımına 1300’lerde başlanmış. Barselona’yı bir kez elden geçiren Gaudi, rahat duramayıp yüzyıllar sonra bu katedrale gelmiş ve onarımını yapmış. Katedral tam deniz kıyısında olduğu için mutlaka karşınıza çıkacaktır. Biz içini de ayrı beğendik.

Sarayları En İyi Biz Biliriz -
Sarayları En İyi Biz Biliriz – Palma Almudania Sarayı
Palma Almudania Sarayı

Bu saray da katedralin hemen karşısında. Bu saray zamanında İspanyol ve Katalan krallar tarafından kullanılmış. İçerisinde Arap hamamlarını görebilirsiniz. Ayrıca bu sarayın bahçesi çok güzel. Palmiyeler, fışkiyeler ne ararsanız var. Sarayı gezmemiz 15 dakika, bahçesinde fotoğraf çektirmemiz yarım saat sürdü!

Passeig del Born

Bu her tarafı palmiyelerle bulvar, Palma’nın en turistik yerlerinden ve sağlı sollu restoranlar, dondurmacılar ve hediyelik eşyacılarla dolu. Katedrale de çok yakın olduğu için burada bir kahve-dondurma molası verebilirsiniz. Bizim pek sevdiğimiz ‘S’Hort del Rei’ bahçesine de çok yakın. Bu sevimli bahçe-park da katedralin hemen yanında ve içinde çeşit çeşit çeşmeler var. Biz Passeig del Born’da sıra sıra dizilmiş dondurmacılardan dondurmamızı alıp parkta dondurma molası verdik. Gerçi bize bir şey yiyip içmek için yeter ki bahane olsun, o kısmı ayrı.

Plaza Major
Plaza Major
Plaza Mayor

Palma’nın trafiğe kapalı bu otantik ve tarihi meydanı, Palma’nın tam olarak göbeği diyebiliriz. Sokak sanatçıları, hediyelikçiler, lokal restoranlar, lokal restoran istemezseniz Burger King, onu da beğenmezseniz tapasçılar var. Dört dörtlük bir meydan kısacası 🙂

Old Town ( Eski Şehir Kısmı)

Bu bölge 18. Yüzyılda korsanlardan korunmak için yapılan şehir surlarının içinde kalıyor. Tarihi evler ve en az yüzyıllık kocaman kapıları var. Bu kısmı gezmenin en güzel yolu sokaklarında kaybolmak. Ve tabii ki restoranlarını keşfedip, bol bol sangria içip,tapas yemek! Ayrıca bu bölgede aşırı güzel kapılar var. Eğer zamanımız kısıtlı olmasaydı her kapının önünde durup fotoğraf çektirebilirdik.

Badal Burger
Asya’nın Diyet Menüsü – Badal Burger
O zaman, gelelim yeme-içme faslına

Badal Burger: Bu old town bölgesindeki hamburgercinin ve özellikle patateslerinin kölesi olduk diyebiliriz. Hem fiyatları uygun hem de çok çok fazla çeşit hamburger var. Bir öğlen yemeği için ideal. (İspanya’dan +2 kiloyla dönmemizin de müsessibleri arasında tabii ki)

Bu da İspanya'da Favori Mekanımız - Lizarran
Bu da İspanya’da Favori Mekanımız – Lizarran

Lizarran: Playa Major bölgesindeki bu tapasçı, kesinlikle Palma’nın olmazsa olmazı. 7 günlük İspanya tatilimizde (5 günü Barselona’da) yediğimiz en güzel tapaslar Lizarran’ınkilerdi. Tapas fiyatları 1-3 Euro arasında değişiyor, Sangrialar ise 3 Euro civarı. Ayrıca yeni çıkan tapasları garsonlar hemen masalara gezdiriyor. Gözünüz kapalı gidebilirsiniz bu mekana.

Es Rebost Bistro: İşte bu ‘atlayamadığımız’ restoranlardan biri. Old Town civarında gezerken gördüğümüz bu minik mekana hiç duraksamadan oturuverdik. Dekoru çok hoş olunca, yemekleri de güzeldir diye düşündük. (Yanılgı!) Biz nereden bilelim adamların köfte(meatball) siparişi verince çiğ kıyma getireceğini!? Etin komple çiğ olduğunu anlayana kadar bir iki çatal yemiş olduk ve gün boyunca bunu düşünüp huylandık. Belki de böyle bir yemek var ama bizim cahilliğimiz olabilir ama bu ne böyle yahu. Bu restoranın sahipleri herhalde deneysel çalışmak istemişler ve çoğu yemeği çiğ getiriyorlar. Bu restorana rastlarsanız, önünden geçip gidiverin 🙂

Mallorca Gezi Rehberi
Mallorca Gezi Rehberi

Quina Creu Tapas Restoran: İşte tam bir tapasçı daha. Eğer arkada hafif müzik, önünüzde de tabak tabak tapaslar ve kokteyllerle keyif yapabileceğiniz bir yer arıyorsanız, burası orası. Servisi biraz yavaş olmasına rağmen hem tapasları güzeldi hem de fiyatlar uygundu. Bir akşam yemeğimizi burada yedik ve sangriaları içip bir güzel mayıştık. Yolunuz düşerse denemeye değer.

Mise en Place: Sürekli sangria içecek halimiz yok ya, insanoğlu arada kahve de içmek istiyor! Burası Old Town’un ara sokaklarında ufak-minik-güzel tasarımlı bir pastane ve çok güzel tatlıları var. Bizim gibi iki saat yürüyüp, bir saat kahve molası veriyorsanız buyrun 🙂

Ca’n Joan De S’aigo: Tavsiye üzerine gittiğimiz bu kahvaltıcıyı baya baya sevdik. Kahvaltıcı derken tabii ki bir sucuklu yumurta yahut menemen yok ama, Avrupalıların kahvaltısızlığına kıyasla iyi iş çıkartmışlar! Değişik tostlar, kruvasanlar ve omletler var. Otelde kahvaltı yapmayı sevmiyorsanız, buranın kahvaltısını deneyebilirsiniz.

Tito’s: Palma gece hayatı konusunda bir ‘İbiza’ olmasa da epey hareketli. Biz Palma’ya Barselona’da 5 gün geçirdikten sonra geldiğimiz ve Barselona’da dışarıda çok geç saate kadar kaldığımız için , Palma’da akşamları gözümüz gece kulübü falan gör(e)medi ve erkenden uyuyakaldık. Eğer uyuyakalmasaydık burayı denemek istiyorduk. 5 katlı bu gece klübü Palma’nın en hareketli yeri. Eğer müzik-dans-geç saatlere kadar eğlence arıyorsanız, sizi buraya alalım!

Mallorca Gezi Rehberi

Son olarak Palma’da ikinci gün gittiğimiz ‘Caves of Drach’ turunu anlatalım. Palma’nın mağaraları çok ünlü ve adamlar bunu turistik bir aktivite haline getirmeyi çok iyi başarmış. Palma’ya 1,5 saat uzaklıkta olan bu mağaraya, yarım günlük ‘Caves of Drach’ turları düzenleniyor. Otobüs ‘Orquidea Majorca Pearls Factory’de mola veriyor ve inci almak isterseniz burada hem ucuza hem de direk imalatçısından alabiliyorsunuz. Aynı zamanda değişik incilerin sergilendiği bir müze kısmı var. İnciye ilgimiz olmadığı için bu kısım bize hitab etmedi ama mağaraya bayıldık.

Mağaraya 300 basamak inerek ulaşıyorsunuz ve mağarada rehber eşliğinde dolaştıktan sonra size bir müzik dinletisi yapıyorlar mağaranın içinde. Konser sonrası da bot turu başlıyorve botla Martel Gölü’ne geçiyorsunuz. Biz mağaradır, ormanlık alandır, ayı inidir gezmeyi çok sevdiğimiz için baya memnun döndük. Tur kişi başı 35 Euro ama pazarlık yapabilirsiniz. Turu internetten alacağınız gibi otelinizde danışmaya sorarak da ayalayabilirsiniz.

Palma de Mallorca’dan şimdilik anlatacaklarımız bu kadar. Bu sefer kısa sürdü ama Palma’da çok büyük bir şehir değil sonuçta ama İspanya’da butik tatil yeri olarak gidilebilecek en güzel yerlerden birisi.

Biz sevdik umarız siz de seversiniz.

Instagram’da da varız ve bekleriz.

https://www.instagram.com/yoldabiblog/

Sevgiler.

1 comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close