Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Joshua Tree Gezi Rehberi ve Joshua Tree Gezilecek Yerler

Joshua Tree Gezi Rehberi ve Joshua Tree Gezilecek Yerler

Joshua Tree Gezi Rehberi

Joshua Tree Gezi Rehberi; Kaliforniya’ya gideceğimiz belli olunca zamanımız sınırlı olacağı için iki yer seçmeye karar verdik. Birisi şehir hayatını doyasıya yaşayacağımız Los Angeles, diğeri de sanatçılara ve bilimum müzisyene ilham olmuş Joshua Tree Ulusal Parkı oldu! 

Joshua Tree aslında çölde yetişen garip şekildeki bir bitkinin adı. Bizim ise Joshua Tree aklımıza; tek ziyaretçinin biz olduğu bir kamp alanında, o gece kaldığımız karavandan çıkıp yıldızlara bakmak ve ‘hiçliğin ortası ne güzel!’ diye düşündüğümüz an olarak kalacak.

Joshua Tree gezi rehberi ve Joshua Tree’de kamp deneyimi

Joshua Tree’ye nasıl gidilir, Joshua Tree nerede, Joshua Tree’de yapılacak şeyler ve Joshua Tree’de konaklama ile ilgili aklımıza gelen her şeyi yazdık. Herkese güzel çöller! 

Joshua Tree Gezi Rehber: Joshua Tree Ulusal Parkı 

Joshua Tree Ulusal Parkı’ndan çok kısaca bahsedersek; burası 3 farklı ekosistemin ve 2 çöl sisteminin (Mojave Çölü ve Colorado Çölü) bir araya geldiği, kocamaan bir çöl. Aslında Joshua Tree’de çöldeki o şekilsiz şukulsuz kaktüsümsü fakat aşırı seksi bitkinin adı! Parkın farklı bölgelerinde bu kaktüsümsünün de şekli iklime göre farklılık gösteriyor. 

Joshua Tree’nin içinde çok sayıda kamp alanı, yürüyüş ve tırmanış alanı var. O yüzden de çok uzun yıllardır Kaliforniya’ya ziyarete gelenlerin uğrayıp hayran kaldığı yerlerden olmuş. Sonuçta hayatta kaç kere çölde geceliyoruz! Tam bir Vahşi Batı! ☺ 

Ve bize sorarsanız, Joshua Tree görülmeyi, hatta bir gece geçirilmeyi kesinlikle hak ediyor. 

Joshua Tree Gezi Rehberi
Joshua Tree’de kamp ve çadır deneyimi

Joshua Tree Nerede ve Ulaşım

Joshua Tree’ye Nasıl Gidilir?

Joshua Tree’ya Los Angeles’dan arabayla 2,5 saatte, Las Vegas’tan da yaklaşık 3,5 saatte ulaşılıyor. San Francisco’dan ise daha uzak, yaklaşık 8 saat (Birleşik Amerika aşırı büyük demiş miydik?!). 

Araba hariç toplu taşıma ile ulaşabilir miyiz derseniz pek emin değiliz çünkü Kaliforniya’nın genelinde bir şehirden diğerine bile toplu taşıma çok gelişmemişken, çöle toplu taşımayla gitmek iyi bir fikir değil gibi. Zaten Joshua Tree’nin kendi içinde gezerken mutlaka arabaya ihtiyacınız olacak. O yüzden araba cidden şart..

Eğer Joshua Tree’nin içinde veya yakınlarında konaklama ayarladıysanız mutlaka önceden ev sahibiyle iletişime geçin çünkü bazı kampların yerleri Google Maps’te gözükmüyor ve ‘off road’ gitmeniz gerekiyor. Size ona göre, şu işareti takip et, şuradan kampı bul’ gibi taktikler verebiliyorlar. 

Joshua Tree Gezi Rehberi
Joshua Tree’de gezilecek yerler ve güzel fotoğraf çekilecek yerler

Joshua Tree Konaklama & Kamp

Joshua Tree’de bir gece geçirmeye karar verince şöyle bir Joshua Tree konaklama ve kamp seçeneklerine bakalım dedik ve şok olduk. Meğer macera dolu Amerika dedikleri yer Joshua Tree’ymiş! O kamp alanları, çadır alanlar, karavanlar ve ya da kamp alanlarında açık havada yatanlar mı dersiniz herkes burada. Tek yapmanız gereken size göre olanını seçmek. ☺

Joshua Tree konaklama seçeneklerinin neredeyse tamamı Airbnb’de var. Biz de çılgınlar gibi tüm konaklama seçeneklerine baktıktan sonra Airbnb’den kendimize şu kamp alanını seçtik, ve kamp alanına varınca gördük ki tüm Amerika gezisi boyunca verdiğimiz en doğru kararlardan birisiymiş. 

Joshua Tree gezilecek yerler
kaldığımız airstream’ın yaşama bölümü

Joshua Tree Kamp alanının sahibi Alessandro İtalyan bir fotoğrafçı-iken, mesleği bırakıyor ve gelip burada çölde kamp alanı işletmeye başlıyor. Kamp alanını kurarken de her şeyin ufak bir film setini andırması için elinden geleni yapmış. Adam çölün ortasına yat getirmiş! Daha ne yapsın…

İsterseniz o yatı, isterseniz açık havada kabak gibi ortada duran iki kişilik yatağı, çadırları veya karavanladan birisini kiralayabiliyorsunuz. Kiminin duşu ortak, kimisinin içeride. Bir de herkesin kullanabildiği ortak bir alan var, insanlar akşam ortak alanda ateş yakıp muhabbet ediyormuş. Biz ise gittiğimizde koca kampta tek misafirdik ve resmen ıssızlığa düşmüş olduk. Gece yıldızları izlerken ıssızlığın böyle bir keyif vereceğini hiç düşünmemiştik..:)

Joshua Tree airstream
burası da kaldığımız airstream’in dışı

Siz de böyle bir kamp alanında kalmaya karar verirseniz; gelirken bir markette durup akşam için yemek ve içecek almayı unutmayın çünkü etrafta doğal olarak yemek satılan bir yer yok. Bir de kalacağınız yeri seçerken tek bir çadır mı, yoksa bir kompleks kamp alanı mı ona mutlaka bakın. Çünkü bazı çadırlar cidden kamp alanında değil, tek başına ortada bir yerde duruveriyor. Bir şey olacağından değil ama ürken olabilir.

Yaz zamanı aşırı sıcak oluyormuş, fakat yine de akşam sıcaklık bir anda 15-20 derece düşebiliyor. O yüzden yanınıza mutlaka uzun kollu hırka gibi şeyler almakta da fayda var, sonra bizim gibi donmayın! 

Joshua Tree Gezi Rehberi: Joshua Tree’de Neler Yapılır & Joshua Tree Gezilecek Yerler

Aslında devasa bir alandan bahsediyoruz ve Joshua Tree’de yapılabilecek sayısız aktivite, döneme göre festivaller ve konserler var. Hele trekking seviyorsanız acaip acaip yürüyüş tırmanış rotaları var. Şuraya Joshua Tree’yle ilgili tüm aktiviteleri bulabileceğiniz bir linki bırakıyoruz. Sonuçta herkesin hobisi kendine! ☺

samanyolunu izlemek isteyenler için birebir 🙂 açık havada göreceğiniz manzara bu

Joshua Tree’de Güzel Fotoğraf Çekilecek Yerler

Fakat siz de bizim gibi 1 günlüğüne geliyorsanız ve az zamanda en güzel yerleri görmek ve fotoğraf çekmek istiyorsanız parkın belli bir iki noktası var; hemen oralardan bahsedelim. Bahsetmeden önce de şunu söyleyelim; zaten burada asıl olay çoğunlukla Joshua Tree’nin kendisi ve sırf Joshua Tree’ye kadar ulaşıp parkın herhangi bir yerinde yürümek bile yeterli aslında. Yine de en görülesi ilginç yerleri neresi derseniz; 

Arch Rock & Skull Rock

Joshua Tree zamanla aşınan taşlar, garip garip formlar oluşturmuş ve bugün parkın en çok ziyaret edilen noktaları bu değişik kaya oluşumları olmuş. Bunlardan en güzel iki tanesi Arch Rock ve Skull Rock. Kafatasını andıran Skull Rock’a ulaşım oldukça kolay, kemer şeklindeki Arch Rock’a ise çok az yürümeniz gerekiyor. Bu iki kaya da Google Maps’de işaretli. O yüzden Google maps’ten gitmeden önce lokasyon işaretlerseniz bulmanız çok daha kolay olur.

Pioneertown; 

Pioneertown, Joshua Tree Parkı’nın tam içinde olmasa da, azıcık dışında, 1940’lardan kalmış bir film seti! Şimdi turistik minik bir köye dönüşmüş ve içinde kahvecisi, canlı müzikcisi bile var. İnsan hayret ediyor! 

Biz buraya Joshua Tree’den Los Angeles’a geri dönerken uğradık ve adeta Vahşi Batı’ya veda eder gibi oldu. ☺

Cholla Cactüs Garden ise Joshua Tree’de gitmek için işaretlediğimiz fakat sonradan gidemediğimiz şirin kaktüs bahçesi oldu. Belki yukarıdakilere ek olarak listenize ekleyebilirsiniz. 

Yolda bi’ Blog herkese bol ilhamlı, bol yıldızlı ve bol eğlenceli bir çöl deneyimi diler! ☺ Joshua Tree gezi rehberi ve Joshua Tree gezilecek yerler yazısı şimdilik bitti! 🙂

Unutmadan! Airbnb için şöyle bir link bırakalım. Bu linkle Airbnb’ye üye olursanız ilk konaklamanızda geçerli 130 lira gibi bir kredi kazanıyorsunuz ve Airbnb kullanmaya devam ettikçe, Airbnb sizi daha çok sevmeye başlayıp bir anda hesabınıza süpriz krediler yükleyebiliyor.

Los Angeles Gezi Rehberi yazısını kaçıranlara!!

O zaman sizi Airbnb nedir ve Airbnb’de ev nasıl kiralanır ile ilgili yazımıza alabilir. 🙂

1 comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close