Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

KABAK KOYU GEZİ REHBERİ ve HAKKINDA HER ŞEY!

KABAK KOYU GEZİ REHBERİ ve HAKKINDA HER ŞEY!

Kabak Koyu & Kelebekler Vadisi Gezi Rehberi

Bugün 7 Mart 2020. Korona karantinamızın bilmem kaçıncı günündeyiz. Ve en büyük motivasyonumuz blogumuzla ilgilenmek. Ah şimdi yine Likya yolunu yürüsek, yürüye yürüye Kabak Koyu’na ulaşsak, ve kafamıza göre bir kampta kalsak diye hayaller kurduğumuz bir gün oldu yine bugün. Ve sonunda, en azından hepimize motivasyon olması için Kabak’ı yazmaya geldik. O zaman gelsin Kabak Koyu Gezi Rehberi!

Kabak Koyu’nu derin bir vadi gibi düşünebilirsiniz. Fethiye merkeze yaklaşık 30km uzaklıkta, son 5-6 yıl öncesine kadar gerçekten el değmemiş bir doğaya sahip bir koy. Son yıllarda ise bir hayli popüler çünkü gençlerin özgürce çadır atabildiği, kamp yapabildiği ve salaş takılabildiği koylar arasında ipi göğüslemiş durumda! 🙂

Kabak Koyu Gezi Rehberi‘nde Kabak Koyu’na nasıl gidilir, Kabak Koyu’nda ulaşım, Kabak Koyu’nda konaklama, Kabak Koyu’nda kamp, Kabak’ta kaç gün kalınır, Kabak Koyu’nda gezilecek yerler, Kabak Koyu’nda yapılacaklar, ve Kabak Koyu’nda yeme içme‘den bahsettik. Kemerleri bağladıysak başlıyoruz!

Kabak Koyu’na Nasıl Gidilir?

Kabak Koyu’na eğer önce uçak sonra araba ile gitmek isterseniz en kolayı Dalaman’a uçmak. Dalaman Havaalanı ile Kabak Koyu arası yaklaşık 80km ve araçla 1,5 saat civarı sürüyor. Dalaman’a ulaşmadan önce planınızı yapıp, internetten Dalaman – Kabak arası transfer yapan şirketlerden birisinden transferinizi ayarlayabilirsiniz. Biz şu şirketten yapmıştık, 4 kişi iseniz kişi başı 50 TL civarı tutuyor tek yön (2020).

Eğer Fethiye’den gelecekseniz, Ölüdeniz’den kalkan Kabak Koyu dolmuşlarına binebilirsiniz. Eğer deniz yoluyla gelecekseniz de, Ölüdeniz’de sizi uygun ücrete götürebilecek tekneler oluyor. Fakat pazarlık şart.

Kendi aracınızla gelmek istiyorsanız, ve aracınız 4×4 değilse çok önermiyoruz. En mantıklısı aracınızla Faralya’ya kadar gelip, oradan Kabak Koyu’na sürekli kalkan dolmuşlarla çıkmak olacaktır.

Kabak Koyu’nda ulaşım ise en kolayı, tabana kuvvet! 🙂 Kabak biraz engebeli bir yer, ama herkes her yere yürüyerek ulaşıyor. Eğer kaldığınız yer çok yukarıda ise köyün içindeki dolmuşlara binebiliyorsunuz. Yani Kabak’tayken ulaşım için başka araca ihtiyacınız olmayacağını düşünebilirsiniz.

Kabak Koyu gezi rehberi ve Kabak gezilecek yerler (kaynak: Google)

Kabak Koyu Konaklama – Kabak Koyu’nda Kamp ve Çadır

Kabak Koyu’na gelirken otel konforunu, her şey dahil konseptini unutmak gerekiyor. Onun yerine minik pansiyon, bungalov, kamp konaklaması ve çadır vereceğiz size! 🙂

Şöyle ki, Kabak’ta sahilden tepeye kadar her yer kamp alanı dolu. İster bu kamp alanlarında bungalovda kalabiliyor, ister bahçesine çadır atabiliyorsunuz. Bu tesislerde de genelde sabah kahvaltısı ve akşam yemeği veriliyor. Öğle yemeğini siz kendiniz hallediyorsunuz. Dediğimiz gibi bungalovlarda öyle büyük bir konfor ya da klima aramamak gerekiyor (bazıları klimalı) ama doğayla böyle iç içe olmanın keyfi de bambaşka.

Önereceğimiz kamp alanlarından bazıları şöyle;

  • Mandala Camping (150 TL civarı)
  • Shiva Camp (300 TL civarı)
  • Full Moon Camp (300 TL civarı)
  • Dervish Lodge (burası biraz daha lüks)
  • Gemile Camp (biz burada kalmıştık)
  • Turan Camping
  • Kabak Natural Life
  • Ve en popüleri Shambala Lodge

Kabak Koyu Gezi Rehberi – Kabak Koyu’nda Gezilecek Yerler ve Kabak Sahili

Aslında Kabak Koyu’nda en güzeli gerçekten kendinizi doğaya bırakıp biraz da doğaçlama takılmak. Fakat tabii biz yine de her şeyi yazalım! 🙂

Kabak Sahili

Kabak’ın da pek tabii bir adet sahili var. Bir kısmı taş, bir kısmı kum fakat doğrusunu söylemek gerekirse Ölüdeniz ve Fethiye’de çok daha güzel sahiller var. Tabii Kabak’ın ruhuna uygun olacak şekilde burada sahilde tesis, şezlong veya şemsiye yok. Kendi şemsiyenizi kendiniz getirmeniz gerekiyor.

Akşamları sahilde gençler toplanıyor, muhabbet sohbet ediyor, bira içiyor derken sahil akşamları da oldukça eğlenceli oluyor. Mutlaka bir akşam zaman ayırıp sahile bakmanızı tavsiye ederiz.

Kabak Şelale – Kabak Koyu Aladere Şelaleleri

Kabak’ta doğanın içinde hissetmek..demiştik. İşte Aladere Şelaleleri doğanın keyfini çıkartabileceğiniz başka bir yer. Şelalenin döküldüğü yerde etrafı kayalarla çevrili üç adet doğal havuz oluşmuş. Kabak Koyu’ndan güzel bir yürüyüşle buraya gelip gölete girebiliyorsunuz. Hem de su buz!

Yolu ise şöyle, Kabak’ta Mamma’nın Yeri’nden Likya Yolu parkuruna giriyorsunuz. Orada işaretleri göreceksiniz. Önce biraz tırmanıp Kabak’ı tepeden gördüğünüz harika bir noktaya geliyorsunuz. Sonra da yaklaşık 1,5 saatlik bir yürüyüşle şelaleye ulaşıyorsunuz.

Önceden şelalede en fazla 1-2 kişi oluyordu. Şimdiyse biraz kalabalıklaşmış. Fakat sonuna kadar değer.

Mavi Mağara – Blue Cave

Kabak koyu gezi rehberi devam! Eğer şelale sizi kesmezse bir de Mavi Mağara’ya alalım. Mavi Mağara, Kabak’ta suyun oyuklardan içeri girerek oluşturduğu bir başka doğal havuz. Kabak Sahil’e ise oldukça yakın. Denizden gitmeyi asla önermiyoruz, o yüzden en mantıklısı yerlilerden birisine tam yerini sorup yürüyerek gitmek.

Kelebekler Vadisi  gezi rehberi
Kelebekler Vadisi gezi rehberi (kaynak: Google)

Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi, Fethiye’nin Faralya Köyü’nde bulunan bir doğa harikası. Burayı o kadar çok seviyoruz ki, Kelebekler Vadisi’yle ilgili yarı bir yazı yazacağız. Kabak gibi ama Kabak değil gibi düşünün. 🙂

Kabak’a kadar gelmişken Kabak Koyu’ndan günübirlik kalkan teknelerle mutlaka Kelebekler Vadisi’ni görmenizi öneriyoruz. Ayrıca Likya yolunun üzerinde olduğu için çok sayıda sırt çantalı yürüyüşcü de göreceksiniz. Ne diyelim, seviyoruz burayı..

Kabak’ta dolaşırken sürekli tekne numaraları göreceksiniz. Fiyat almak ya da saatlerini öğrenmek için doğrudan o numaraları arayabilirsiniz.

Kabak Koyu’na giderken yanıma neler almalıyım?

Unutmadan bundan da bahsedelim. Kabak Koyu görece kırsal bir yerde olduğu için her istediğinizi her istediğiniz anda bulamayabilirsiniz. O yüzden bazı şeyleri giderken yanınıza almanızda fayda var.

  • Akşamları yürüyüşe çıkacaksanız spor ayakkabı, ve akşamları serin olduğu için hırka
  • Bazen prizler çalışmıyor, o yüzden harici şarj
  • Sahilde şezlong yok, o yüzden altınıza sermek için fazladan kalın havlu
  • Böcek sokmalarına karşı krem
  • Ve eğer gerçekten titizseniz yastık kılıfı. 🙂 eğer yanınıza bunları alırsanız çok daha rahat edersiniz.

Kabak Koyu Gezi Rehberi – Kabak Koyu Yeme İçme Önerileri

Kabak’ta genelde kaldığınız kamp alanları kahvaltı ve akşam yemeği veriyor demiştik. Öğle yemekleri için ise biz genelde sabah pansiyondan çıkarken bir şeyler paketledik. Börektir, çörektir öyle şeyler. Onun dışında sahilde yemek yiyebileceğiniz bir-iki yer var ama maalesef çok pahalı.

Akşam pansiyonunuzda yedikten sonra etrafta gençler nerede oturuyorsa onlara katılabilir, ya da pansiyon yakınlarındaki açık minik mekanları deneyebilirsiniz.

Herkese huzur dolu Kabak’lar diliyoruz! 🙂

Bodrum gezi rehberimize de bekleriz.

Hatta Instagram’da varız, oraya da bekleriz.

https://www.instagram.com/yoldabiblog/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close