Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Karadeniz’de Araç Kiralama: Yaylalar İçin Uygun Araç

Karadeniz’de Araç Kiralama: Yaylalar İçin Uygun Araç

Karadeniz’de Araç Kiralama ve Doğu Karadeniz Yayları İçin Uygun Araça Kiralama Rehberi

Karadeniz gezimiz bitti! Geldik şimdi bu güzel doğayı anlatmaya. Bununla ilgili yazımız hazır bile Doğu Karadeniz gezi rehberi ve gezilecek yerler yazımız burada. O zaman geldi Karadeniz’de araç kiralama ve Doğu Karadeniz için uygun araç kiralamaya.

Karadeniz yaylaları için araç kiralama
Doğu Karadeniz’de araç kiralama

Karadeniz’de Araç Kiralama: Doğu Karadeniz Yaylaları için Araç Kiralamak Şart mı?

Şart değil! Ama olsa tadından yenmez. Bizim fikrimiz Karadeniz’i ve Doğu Karadeniz Yaylarını sadece turlarla gezmek zor ve çok zaman kaybı. Onun yerine şehir merkezinden ya da havaalanından direkt araç kiralayarak bu işe başlayabilirsiniz. Biz Trabzon Havaalanı’ndan aracımızı kiraladık ve doğrudan Çamlıhemşi’ne gittik. Yollar güzel, görülen doğa harika. Yani araç ile Karadeniz’i gezmek çok zevkli. O zaman çok uzatmadan Karadeniz’de araç kiralama ve Doğu Karadeniz Yaylaları için uygun araç rehberi yazımıza geçelim.

Doğu Karadeniz Yaylaları İçin En Uygun Mevsim Ne Zaman?

Doğu Karadeniz Yaylaları İçin Uygun Araç Hangisi? sorusunu cevaplamadan önce aslında Karadeniz için en uygun mevsimler hangisi sorusunu sormak lazım. Her mevsim çok güzel ama her mevsimin kendine göre zorlukları da var.

Karadeniz yaylalarının en güzel zamanları bizce Eylül/Ekim zamanları hatta Kasım bile güzel sayılabilir. Yani sonbahar. Yaz kalabalığı bitmiş, evli evine köylü köyüne dönmüş oluyor. Böylece bütün bu güzel doğa size kalmış oluyor ve tadını daha çok çıkarabiliyorusunuz.

Karadeniz'de Araç Kiralama
Karadeniz’de kiraladığımız araç

Yaz Mevsimi Karadeniz ve Doğu Karadeniz Yaylaları İçin Uygun Mu?

Bu zor bir soru. Çünkü bize göre değil! O kadar insanla beraber yer bulmaya çalışarak enerjimizi harcamak istemediğimiz için bizce yaz mevsimi Karadeniz uygun değil! Biz İlkbaharda Nisan ayında gittik. Gittiğimizde yaylalarda kar vardı ve yaylalara ulaşım kolay olmadı. Ama karla kaplı yaylaların tadı da bir başka oluyormuş onu da görmüş olduk. Yani eğer sessizliği seviyorsanız, Nisan ayında da Karadeniz’e ve Doğu Karadeniz Yaylalarına gidebilirsiniz.

Kışın Karadeniz Yaylalarına Çıkılır mı?

İlkbahar, yaz ve sonbaharı’da sorun yok. Asıl sıkıntılı olan kış aylarında Karadeniz yaylaları. 🙂 Kış aylarında birçok yaylanın yollu yoğun kardan dolayı kapanıyor ve kar küreme aracı gelmeden de açılmıyor. O yüzden eğer kış aylarında Karadeniz yaylalarına çıkmak istiyorsanız, gitmeden önce kesinlike oralarda yaşayan birilerine yolların durumunu sormanız gerekiyor. Tabii bu bizim gittiğimizde gördüğümüz ve konuştuklarımız. 🙂 Seneye gittiğinizde “yok canım kışın yollar açıktı sıkıntı yoktu” diye bir şey duyarsanız kulaklarımızı çınlatmazsanız seviniriz 🙂

Doğu Karadeniz Yaylalar
Doğu Karadeniz yaylalara Nisan’da çıkmak isterseniz manzaranız! 🙂

Karadeniz’de Araç Kiralama: Karadeniz Yaylaları İçin Uygun Araç

Hangi Araçla Karadeniz Yaylalarına Çıkabilirim?

Bu konuyu da mevsim mevsim yazmak istiyoruz.

Yaz Ayları İçin Karadeniz Yaylalarına Uygun Araç

Yaz aylarında Karadeniz ve Doğu Karadeniz yaylalarına her türlü araç ile çıkabilirsiniz. Tabii yaylalara çıkarken yollar asfalt değil(Ayder hariç) yani her araç uygun dedik ama bir İtalyan çıkıp da Ferrrari ile Gito’ya çıkmaya çalışırsa orasına biz karışamayacağız. Çekici de göndermeyiz.

İlkbaharda Karadeniz ve Yaylalar İçin Uygun Araç

Biz Nisan ayında gittik demiştik. Gittiğimizin ilk günü yaylaların yolları kapalıydı(Yine Ayder Yaylası hariç) ve hiçbir araç çıkamıyordu. Yani bu mevsim şanslı olmak lazım. Bizden önceki yılda ise yerde bir tane bile kar yokmuş. Bu mevsim için altı hafif yüksek SUV tarzı bir araç kiralayabilirsiniz. Eğer bir de kış lastiğiniz olursa, tadından yenmez. Bizim önerimiz Dacia 4×4 olabilir. Böylece hiçbir sorun yaşamazsınız. Biz SUV tarzı bir araç kiraladık ve bir çok yere sıkıntısız çıktı. Bir tek Gito Yaylası’na çıkamadık. Onda da kaldığımız yerin sahibi belli bir ücret karşılığı kendi aracıyla yukarı çıkardı ve indirdi.

Karadeniz'de Araç Kiralama
Doğu Karadeniz’de araç kiralama

Bu mevsim için ana fikir şu: Karadeniz’de araç kiralamadan önce yaylalardan birileriyle irtibata geçebilirsiniz(Instagram’dan yazarsanız genelde geri dönüyorlar). Daha sonra ona göre araç kiralayabilirsiniz. Dacia’nın 4×4 aracını kiralarsanız hiçbir sorun yaşamazsınız, her yere çıkabilirsiniz.

Yaylalardan otel veya bungalov tuttuysanız. Arabanız olmasa bile sorun olmuyor. Dediğimiz gibi bungalovun sahibi belli bir ücret karşılığı sizi yukarı çıkarıyor ve geri indiriyor.

Sonbaharda Karadeniz ve Yaylalar İçin Uygun Araç

Sonbahar’da ise; Normal binek araç yine uygun olur. İçiniz rahat olsun; ne çıkar belli olmaz, belki kendimizi dağlara taşlara vururuz derseniz de SUV kiralarsanız bu iş toptan çözülür.

Kışın Karadeniz ve Yaylalar İçin Uygun Araç

Kış ayları için Karadeniz yaylalarına çıkacaksanız. Artık 4×4 şart. Başka şansınız pek olmuyor. Kış aylarında yaylaların yolları kapanabiliyor. O zaman varsa imkanınız helikopter(!). Yoksa da traktör ya da kar küreme aracı hiç fena olmaz. Yine bizim tavsiyemiz gitmeden önce oradan birileriyle irtibata geçip fikirlerini sormanız. Gidip de Karadeniz yaylalarına çıkamadan dönmenizi istemeyiz.

Sonuç olarak; her mevsim için Dacia 4×4 araç iyi gibi duruyor(gerçekten reklam falan değil başka fiyat performansı yüksek araç görmedik). Fiyat performans olarak gerçekten iyi bir seçenek. Ondan sonraki seçenek SUV tarzı herhangi bir araç veya binek araç. Karadeniz’de araç kiralama ve Doğu Karadeniz Yaylaları için araç kiralama rehberi yazımız burada bitti.

Karadeniz'de Araç Kiralama
Karadeniz’de Araç Kiralama

Araç kiralama için biz genelde enuygun.com sitesini kullanıyoruz. 

Doğu Karadeniz Gezi Rehberi ve Doğu Karadeniz’de Gezilecek Yerler yazımız için sizi buraya alabiliriz. Yok bize yaz mevsiminde gezilecek yerler lazım derseniz de sizi Bodrum‘a doğru alabiliriz. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close