Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Küba Vizesi: Küba Vizesi Nasıl Alınır & Vize Ücreti Ne Kadar

Küba Vizesi: Küba Vizesi Nasıl Alınır & Vize Ücreti Ne Kadar

Küba Vize İstiyor Mu?

Küba Vizesi(turist) alması en kolay vizelerden bir tanesi. Tabii gönül isterdiki bu güzel ülke bizden vize istemiyor diyelim ama ne yazıkki Küba, Türkiye vatandaşı ve umumi(bordo) pasaport sahiplerinden vize istiyor. Diplomatik (siyah), hizmet (gri) ve hususi (yeşil) pasaport sahipleri ise 180 gün içerinde 90 günü geçmemek şartıyla Küba’ya vizesiz gidebiliyor.

Küba Turist Vizesi veya Küba Turist Kartı, vize sahibine Küba’ya tek girişli 30 gün kalma hakkı verir. Bu 30 güne ek olarak bir 30 gün daha uzatabilme hakkı bulunur.

O zaman lafı çok da uzatmadan hemen Küba vizesi nasıl alınır, Küba vize ücreti ne kadar, Küba vizesi için gerekli belgeler nelerdir ve Küba vizesi için nereye başvurmalıyım gibi soruları cevaplayalım.

Gelelim nasıl alındığına! 

Küba Vizesi Nasıl Alınır?

Önce sizi rahatlatarak başlayalım; diyelim ki Küba’ya gezi planı yaptınız ve Küba için vize nasıl alınır kısmı sizi düşündürüyor, hiç düşündürmesin! Vize başvuru süreci,  diğer  vize türlerine göre oldukça kolay bir süreç. 🙂 Küba vizesi pasaportun sayfalarına basılan bir vize bile değil, daha çok imzalı bir ülkeye giriş izni kağıdı gibi düşünebilirsiniz. O yüzden alması kolay ve bir gün içinde düzenlenebiliyor.

Vizeye başvuru için gereken evraklar yalnızca pasaportunuz (en az 6 ay geçerliliği olmalı ve veriliş tarihi 10 yıldan eski olmamalı), uçak biletiniz, vize ücretiniz, seyahat sürenizi kapsayan zorunlu seyahat sigortası ve fotoğrafınız. Yani diğer vizelere başvururken olduğu gibi tonla evrak toplamınıza gerek kalmayacak.

Evraklar tamam, geldik başvuruyu yapma kısmına!

Küba vizesi nasıl alınır
Plaza Major

Bu vizeye 3 farklı şekilde başvurabilirsiniz:

1-Ankara’daki Küba Büyükelçiliği’ne bireysel başvurmak,

Yukarıda saydığımız Küba vizesi için gereken belgeleri ve vize ücretini (ücret kısmından aşağıda bahsedeceğiz) hazırlayıp çalışma saatleri içinde Ankara Küba Büyükelçiliği’ne bizzat gidip veya belgelerinizi postalayarak başvuruda bulunabiliyorsunuz. Eğer belgelerinizi posta yoluyla yollayacaksanız, vizenizin size geri gönderilebilmesi için dosyanızın içine bir de kendinden adresli bir zarf da eklemeniz bekleniyormuş.

Açıkçası bu en popüler ‘Küba Vize Başvurusu’ seçeneği değil ve çok nadiren bu şekilde başvuruluyor. Peki çoğu insan nasıl başvuruyor? Şöyle;

Küba vizesi nasıl alınır
Plaza Vieja

2-Yetkili turizm acentaları aracılığı ile başvurmak

Google’da ‘Küba Vizesi Turizm Acentası’ yazdığınızda göreceksiniz ki, vize alırken size aracılık yapacak bir sürü turizm acentası var. Bu turizm acentalarının Küba Büyükelçiliği ile akreditasyonu bulunuyor ve sizin adınıza vize başvurusu yapabiliyorlar.

Pasaport, biyometrik fotograf(bazı acentalar bunu bile istemiyor) ve vize ücreti ile bu acentalardan herhangi birine gidip başvuru yapabiliyorsunuz.

Eğer bu şekilde başvurmaya karar verirseniz, internet üzerinden kendinize yakın bir acenta bulup, anlaşıp, gidip bizzat belgelerinizi bulduğunuz bu acentaya teslim edebilirsiniz. 

Küba Vizesi Nasıl Alınır
Vas Bien, Fidel! – Doğru Yoldasın, İyi Gidiyorsun Fidel!

3-İnternet üzerinden turist kartı almak.

Üçüncü bir seçenek olarak internetten online başvuru yapabileceğiniz vize şirketleri de var. Bu şirketlerle, yukarıda saydığımız acentaların farkı, bu şirketlerin online başvuruyu da kabul ediyor olmaları. Yani belgeleri elden teslim etmeye gerek kalmadan, sScan edilmiş dosyalarınızı ve vize ücretini ödediğinize dair dekontunuzu e-mail ile göndererek başvuru vize başvurunuzu tamamlayabiliyorsunuz.

Küba Vizesi Ücreti Ne Kadar? 

Çoğu zaman vizeye acentalar aracılığıyla başvurduğunuz için, acentalar vize ücretinin üzerine kendi ücretlerini koyuyor. Fakat 2019 itibariyle Ankara Küba Büyükelçiliği’nin belirlediği Küba Turist Vizesi ücreti 195,00 TL. Bunun üzerine seçtiğiniz acentaya göre bir de acentanın ücretini ödüyorsunuz.

Küba Vizesi Kaç Günde Çıkar? 

Başvurduğunuz acentanın hızına göre birkaç saatte bile çıkabiliyor. Örneğin bizim vizelerimiz 1 günde çıkmıştı.

Eğer bizim gibi garantici insanlarsanız Küba gezinizden en az 1 hafta önce başvursanız iyi olur, eğer son dakikada bir terslik olursa böylece strese girmemiş olursunuz.

Küba için vize gerçekleri genel olarak işte böyle..! ☺ Bir de aklınıza takılmış olabilecek bir iki hap hap konuya değinirsek;

Trinidad’da Sıradan Bir Gece

Küba vizem varsa ABD’ye girişte sorun yaşar mıyım?

Hayır. ☺ Böyle bir şey varsa da eskidenmiş ve artık Amerika – Küba arası direkt uçuşlar bile var. Böyle bir sorun yaşamazsınız.

Küba vizesi tek girişli mi? 

Evet, Küba turist vizesi tek girişli veriliyor. Biz Küba’dayken Meksika’ya gidip Küba’ya geri döneceğimiz için 2 adet vize almak zorunda kalmıştık, yani iki adet vize ücreti ödedik ve iki tane vize kağıdı aldık. Acı gerçekler. ☺

Şimdiden herkese Küba’da bol eğlenceler!

Küba bizim unutamadığımız bir deneyim oldu ve eminiz ki sizin için de öyle olacak! 

Küba’ya gitmeden önce dikkat edilmesi gerekler ve Küba’dan önce yapılması gereken hazırlıklar ile ilgili Küba’ya Hazırlık Rehberi yazımız burada! 🙂

https://yoldabiblog.com/devrimin-ulkesi-kuba-kubaya-hazirlik-rehberi/

Yok ben Küba’ya gitmem varsa acentasız bir İngiltere Vizesi alırım derseniz. Onun da yazısı burada. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close