Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

LE WAGON Kodlama Atölyesi – KODLAMA ÖĞRENMEK

LE WAGON Kodlama Atölyesi – KODLAMA ÖĞRENMEK

Le Wagon Kodlama Atölyesi & Kodlama Öğrenmek

Uzun zamandır söz verdiğimiz bir konuydu, biraz gecikmeli de olsa geldi, buyrun! 🙂 Le Wagon Kodlama Atölyesi & Kodlama Öğrenmek

Pandemi hepimizin hayatında bir şeyler değiştirdi. Biz bir yandan yıllar sonra gezilerimize ara verip bir süre evde oturmaya başlarken, diğer yandan çalıştığımız şirketlerin 3 ayda nasıl dijitalleştiğini hayretler içerisinde izledik. Herkesin bir anda evden çalışması, tüm toplantıların online’e taşınması…derken bir baktık işler iyice hızlanmış! Krizi fırsata çevirip, bu süreçte yeni iş başvuruları yaptık ve Berlin’deki yeni işlerimizden kabul aldık bile. Eylül sonu Berlin’deyiz! 🙂

Pandemi’nin kötü anlamda etkilediği şirketler bir yana, Almanya için konuşursak bu süreçte dijital şirketler beklenmedik bir hızda büyümeye devam etti ve ne olduklarını bile anlamadan bir anda acaip bir iş gücü ihtiyacı ile karşılaştılar. Şöyle bir örnek verelim; benim (Asya) Berlin’deki şirketim, dünya çapında bir online yemek siparişi şirketi, ve Mart 2020’den itibaren tam olarak dört katı büyüdü. Kendi büyüme hızına o bile şaşırıyor..

Bunları anlatıyoruz çünkü biliyoruz ki Avrupa’da, özellikle Almanya’da iş bulmak isteyen ve nereden başlayacağına emin olmayan çok fazla kişiyiz. Sonuçta bunu yazan ben de avukatlıktan finansal teknoloji alanına geçmiş bir insanım, isteyince oluyor biliyorum. 🙂

Kodlama Atölyesi & Kodlama Öğrenmek
Le Wagon Kodlama Atölyesi & Kodlama Öğrenmek

Peki, bu dijitalleşmenin bir ucundan yakalamak, bunu fırsata çevirmek ve hatta yeni beceriler öğrenip yurtdışında iş bulmak isteyenler ne yapmalı, biraz ondan bahsedelim. Bu süreçte Avrupa’da değiştiğinigözlemlediğimiz şeyler şöyle;

  • Avrupa’da, özellikle Almanya’da ülkelerin kendi dillerinden ziyade İngilizce ağırlık kazandı
  • Dijital şirketler uçtu gitti, acaip bir büyümeye gittiler bu da çok sayıda insan işe almaları gerekiyor demek. Bunların kimisi bankalar, kimisi AI şirketleri, kimisi yazılım, kimisi de SaaS şirketleri.
  • En büyük açık ise kodlama alanında, çünkü kod bilen insanlara çok çok büyük bir ihtiyaç doğdu! Burada kodlama bilen arkadaşlarımız CV’sini havaya atıyor, inanın birisi gün bitmeden o CV’ye atlıyor..biz de şaşkınız.

Diyelim ki, dijital işlere yatkınlığınız var ve kodlama öğrenip kendinize yeni fırsatlar yaratmak istiyorsunuz. Nasıl olacak bu kodlama işi, ondan bahsedeceğiz.

Kodlama Atölyesi & Kodlama Öğrenmek

Nasıl Kodlama(coding)öğrenebilirim?

Bunun için size son yıllarda keşfettiğimiz, tam da bahsettiğimiz gibi yazılım ve kodlama öğrenmek isteyenler için kurulmuş yazılım okulu Le Wagon’dan bahsedeceğiz. Hatta bahsetmekle kalmayacağız, çünkü Le Wagon’dan ücretsiz atölye bile ayarladık! 14 Ağustos saat 7’de hepinizi online atölye’ye bekliyoruz! 🙂

Son 4 yıldır SwitchUp tarafından en iyi Bootcamp ödülüne layık görülen Le Wagon’un online atölyesinde program tam olarak şöyle olacak;

Atölye programı:

Ücretsiz ve Türkçe olan e atölyemizde, 2 saat içerisinde web sitenizi nasıl kodlayacağınızı ve tasarlayacağınızı öğreneceğiz. HTML, CSS ve Bootstrap kullanarak kendi açılış sayfası yaratacağız. Ayrıca bu atölyemizde tasarıma dair püf noktalarını, görselliği güzelleştirmek için, simgeler, yazı tipleri ve renklerin kullanımını da ele alacağız.

  • Atölyenin ilk 1 saatinde temel kavramları öğreneceğiz.
  • Ardından sizi Le Wagon’un e-öğrenme platformuna dahil edeceğiz.
  • Bu platformda; sunuma ve özetine, atölye sonrası kendinizi daha da geliştirmek için egzersizlere erişeceksiniz.
  • Atölyemiz kodlama deneyimi olmayanlar için uygundur ve 100 kişi ile sınırlıdır.

Atölyeye katılmak için;

  • @Lewagonist hesabını takip etmek
  • paylaşımın altına, atölyeden faydalanabileceğini düşündüğünüz birarkadaşınızıetiketlemek.
  • Ve buradaki linkten kaydınızı yapmak, işte bu kadar! 🙂
Kodlama Atölyesi & Kodlama Öğrenmek
Le Wagon Kodlama Atölyesi & Kodlama Öğrenmek

Bootcamp & Le Wagon Hakkında

Geçmişte, kodlama öğrenmek için bilgisayar bilimleri bölümüne başvurup 4 yıl içinde lisans diplomanızı almanız gerekirdi.

Bunun yerine, bugün alternatif bir eğitim biçimi olan Yazılım Bootcamp’leri size haftalar içerisinde yoğunlaştırılmış bir program ile, yazılım dillerinde ve tekniklerinde uzman olmanızı sağlar. Bu bağlamda  ödüllü bir yazılım Bootcamp’i olan Le Wagon, hızlı bir küresel başarı elde ederek, 5 yıl içerisinde 8.300’den fazla mezuna ulaşmıştır.

Bugün dünyanın 39 şehrinde kampüsleri bulunan Le Wagon,  1 Mayıs tarihinde İstanbul Galata kampüsündeki ilk öğrencilerini mezun etti. Le Wagon’un Web Geliştirme Bootcamp’inde, yazılıma yeni başlayanlar, sadece 9 haftada hayallerindeki işi bulmak veya bir sonraki Unicorn’u kurmak için gereken önemli becerileri öğrenebilirler.

Her öğrenci, teknoloji endüstrisinde çok önemli olan pratik ve problem çözme becerilerinde ustalaşmak için her gün eğitmen eşliğinde 9 saatlik  kodlama görevlerini üzerine çalışırlar. Yazılım işinde çalışma ortamını simüle edebilmek adına, öğrenciler her gün farklı bir öğrenci ile eşleştirilir, böylece interaktif bir şekilde öğrenimlerini sağlarlar ve iletişim becerilerini geliştirirler.

Birinci sınıf eğitmenler, kendinizi rahat hissedebileceğiniz bir ortamda eğlenceli slaytlar ve hikayelerle sabah derslerinde size temel teorik prensipleri öğretirler. Gün boyunca eğitmenler, verilen kodlama görevleri sırasında yardım isteyen öğrencilere cevapları hemen vermeden, uygulamalı ve kodlama mantığını anlamaya dayalı bir şekilde yardım eder.

Her günün sonunda live-code bölümü altında grup ile belirli bir konu üzerine kod yazılır, böylece kolektif bir şekilde akıllı kodlama çözümleri sunarak öğrenciler beraber öğrenir. Le Wagon aynı zamanda ürün odaklıdır ve her öğrenci son 2 hafta boyunca sıfırdan bir proje geliştirerek Startup kurarlar.

Bu startup’lar Demo Gününde teknoloji camiasındaki önemli kişilere sunulur. Bu güne kadar Mezunlarımız 100 den fazla Startup oluşturdu ve toplamda 60 milyon dolarlık fon topladılar. Öğrenciler, Le Wagon’un çevrimiçi öğrenme platformuna hayat boyu erişebilirler. Bu platformun amacı ise sürekli yenilenen teknoloji trendlerine hakim olmak için eğitim fırsatı sunmaktır.

Le Wagon’un 55’den fazla milliyete sahip 8.300 fazla mezundan oluşan topluluğu, birbirlerinin kariyerlerine veya startup’larına başlamalarına yardımcı olmak için sürekli iletişim halindedirler.

9 haftalık eğitim kampının yanı sıra 10. Hafta’da Le Wagon ücretsiz bir “Kariyer Haftası” sunuyor. Bu hafta, öğrencilerin teknoloji sektöründeki kariyerlerine başlamalarında yardımcı olmak içindir. Öğrencilere harika bir CV ve LinkedIn profili yaratma konusunda pratik tavsiyeler verilir. Ayrıca Le Wagon’un dünya çapında mezunlarını işe almak isteyen şirket ağıyla tanışlar. Le Wagon’un platformunu kullanan öğrencilerimiz Facebook, Uber, Amazon, Microsoft ve diğer ülkelerde çalışan mezunlarımız ile de konuşabilirler.

Le Wagon, takım çalışması, proje yönetimi ve eleştirel düşünme gibi insani becerileri front-end be back-end  gibi teknoloji odaklı beceriler ile beraber öğretmek üzere tasarlanmıştır. 21. yüzyılda teknolojik yenilikler iş dünyasını o kadar hızlı değiştiriyor ki, insanların gerekli becerilere sahip olduğundan emin olmaları çok zordur. Bu aynı zamanda yeni üniversite mezunları, işsiz kalan, ya da sadece kariyerlerini değiştirmek isteyen insanlar için de geçerlidir .

Eğitimciler, insanlara endüstrinin ihtiyaç duyduğu becerileri öğreterek, değişen iş dünyasında herkesin başarılı olması için yardımcı olmalıdır.Le Wagon gibi Yazılım Bootcamp’leri  buna çözüm olabilir. 9 haftalık süren Bootcamp’e katılmak için buradan başvurabiliirsiniz.

Atölyemiz 14 Ağustos, saat akşam 7’de başlayacaktır.

Atölyeye katılım şartını sağlamak için Le Wagon’un Instagram sayfasını (burada) takip etmeyi unutmayın!

Sevgiler ve bol şanslar! 🙂

Almanya’da Uçak Mühendisliği ile ilgili yazımız da burada

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close