Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Pasaportsuz ve Vizesiz Sadece Kimlikle Girilen Ülkeler

Pasaportsuz ve Vizesiz Sadece Kimlikle Girilen Ülkeler

Kimlikle Girilen Ülkeler

Pasaportsuz ve Vizesiz Girilen Ülkeler

Pasaport harçlarınına gelen son zamdan sonra düşündük ve dedik ki, pasaportsuz vizesiz girilen ülkeler veya diğer bir deyişle sadece kimlikle girilen ülkeler de var, niye gezmeye bu ülkelerden başlanmasın!

Gerçekten de, sırf pasaport ve vizeye vereceğiniz ücreti ulaşım ve konaklamaya vererek yurtdışında bir tatil yapmanız mümkün. Hem böylece vizeye başvurma, vize alma stresinden de kurtulmuş oluyorsunuz.

Listeyi hemen hazır ettik!

sadece kimlikle girilen ülkeri listesinden dileğinize elinizi kolunuzu sallayarak girebiliyorsunuz. Pasaporta veya vizeye gerek olmadan.

Kimlikle Girilen Ülkeler:

Türk Vatandaşlarının Kimlikle Seyahat Edebileceği Ülkeler

1-) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)

Vize sorunu nedeniyle Kıbrıs’s bizden başka tanıyan olmasa da, aslında tanısalar çok sevecekler!

Eğlence, deniz, kum, güneş (isterseniz kumar) ne ararsanız Kuzey Kıbrıs’ta var ve sık sık Kıbrıs’a ucuz uçak bileti kampanyaları düzenleniyor.

Ayrıca oldukça ılıman, sıcak bir iklime sahip olduğu için yaz mevsimi uzun sürüyor, bu da Kıbrıs’ı deniz tatili için oldukça uygun bir destinasyon haline getirmiş.

Kimlikle seyahat edilebilen ve pasaport gerekmeyen ülkeler arasındaki Kıbrıs’a yalnızca nüfus cüzdanınız ile seyahat ederseniz 30 gün, pasaport ile seyahat ederseniz 90 gün kalabiliyorsunuz.

Peki bu kimliksiz girilen ülkeler hangileri? evet çok fazla değiller ne yazık ki ama yine de hiç yoktan iyidir. İşte pasaportsuz vizesiz kimlikle girilen ülkeler

2-) Ukrayna

Türkiye ve Ukrayna arasında yapılan ve 2017’de yürürlüğe giren anlaşma ile iki ülke vatandaşları karşılıklı ziyaretlerinde kimliklerini göstererek seyahat edebiliyor. Vize yok, pasaport yok, sadece kimlik var!

Bu gelişmeden sonra Ukrayna’nın Türkiye’den akın akın ziyaretçi kabul ettiğini tahmin etmişsinizdir. Özellikle son yılların ucuzluğuyla parlayan şehri Lviv, başkent Kiev, liman kenti Odessa Türkiye’den bol ziyaretçi alıyor. Sonuçta pasaportuz vizesiz ve ucuz, daha ne olsun.

Hemen ekleyelim, Ukrayna’ya kimlikle girmek için kimliğinizin yeni çipli kimlik olması gerekiyor. Eski usul yenilenmemiş TC kimliği yahut ehliyet gibi belgelerle giremiyorsunuz.

Ukrayna’ya kimlikle yapılan seyahatlerde 90 gün kalış hakkınız var.

Ayrıca eğer daha önce hiç yurtdışına çıkmadıysanız ve ilk tecrübeniz olacaksa Lviv bu ilk yurtdışı tecrübesi için çok uygun bir şehir. Dilerseniz tüm şehri bir haftasonuna bile sığdırabilirsiniz.

seni de unutmadık güzel insan!

3-) Gürcistan

En sevdiğimiz komşularımızdan Gürcistan da, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının pasaportsuz, yalnızca kimlikle seyahat edebildiği ülkelerden birisi. Biz Gürcistan’ı gerçekten çok seviyoruz. Hem insanı, hem doğası güzel hem de hala ucuz.

Türkiye’den Tiflis ve Batum’a doğrudan uçabileceğiniz gibi, Hopa’dan Batum’a ‘Sarp Sınır Kapısı’nı kullanarak da geçebilirsiniz. Hatta bundan yıllar önce gittiğimizde Batum’da yaşayıp Hopa’da çalışan onlarca insan olduğunu görmüştük. Propoganda filmindeki Kemal Sunal misali hop bir ayak bir ülkede, diğer ayak diğer ülkedeydi! Bir ülkeden diğerine yürüyerek geçmek deneyimini ilk defa Gürcistan’la yaşamıştık.

Gürcistan’a pasaportsuz ve çipli kimlikle girebiliyorsunuz. Ülkeye giriş tarihinden itibaren 1 yıl süreyle kalabilirsiniz.

4-) Moldova

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kimlikle girebildiği ülkeler listesine son eklenen ülke Moldova oldu! Ekim 2018 itibariyle, iki ülkenin karşılıklı anlaşması sonucu Moldova’ya kimlikle seyahat dönemi başladı.

Artık pasaporta ihtiyaç duymadan kimlikle de ülkeye giriş yapabiliyorsunuz.

Yurtdışına Kimlikle Nasıl Çıkılır?

Yurtdışına Kimlikle Nasıl Çıkılır?

Öncelikle çıkış noktasında (havalimanı, sınır kapısı) Türk polisi tarafından verilen çıkış formunu eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekiyor. Bir de 15 liralık yurt dışı çıkış pulunu alınca çıkış işlemleriniz yapılıyor.

Gürcistan ve KKTC’ye eski usul, eski tip nüfus cüzdanı ile girebiliyorken (yeni çipliler de geçerli tabii ki), Ukrayna ve Moldova’ya girerken yeni tip çipli kimlik kartınız olması gerekiyor.

Türkiye’den çıkışta doldurulan formun, seyahat ettiğiniz ülkeye girişte ülke polisine gösterilmesi ve polis tarafından damgalanması gerekiyor. Seyahat boyunca bu formu kaybetmemelisiniz, ülkeden çıkışta sizden isteniyor.

İşte hepsi bu kadar, herkese bol keyifli seyahatler!

Türkiye’den vize istemeyen ülkeleri merak ediyorsanız onu da yazmıştık, işte burada.

Herkese güzel geziler!

Instagram’da varız ve bekleriz.

https://www.instagram.com/yoldabiblog/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close