Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Regensburg Gezi Rehberi & Regensburg Noel Marketi

Regensburg Gezi Rehberi & Regensburg Noel Marketi

Regensburg gezi rehberi geldi! 🙂 Regensburg minicik bir kasaba diyeceğiz ama aslında kendisi Bavyera’nın en büyük dördüncü şehri! Geçtiğimiz hafta artık kendisini daha fazla bekletemedik ve Noel pazarlarını da fırsat bilip günübirlik bir Regensburg gezisi yaptık. Kimisinin Prag’a, kimisinin Üsküp’e kimisinin de Adana’ya benzettiği Regensburg, Münih civarına yolu düşenler için çok ideal günübirlik bir rota. Hatta zamanınız varsa daha bile çok kalınır.

Bu sefer konuyu uzatmadan hemen lafa gireceğiz. Buyurun Regensburg Gezi Rehberi‘mizde Regensburg’a nasıl gidilir, Regensburg’ta konaklama, Regensburg’ta gezilecek yerler ve Regensburg’ta yeme içme’den bahsettik.

regensburg gezi rehberi
Regensburg gezi rehberi ve gezilecek yerler

Regensburg’a Ulaşım

Regensburg Bavyera sınırlarında olduğu için en kolay Bavyera biletle gidilir. Özellikle 2 ve daha fazla kişiyseniz toplamda 32 Euro (4 kişi toplam 48 Euro)’ya gidip gelebilirsiniz. Hem de istediğiniz lokal trene binebileceğiniz için önceden bilet almanıza da gerek kalmaz. Bavyera bilet kalp biz! Münih’ten Regensburg trenle yaklaşık 1,5 saat sürüyor, unutmadan onu da söyleyelim.

Onun dışında Münih ve çevre şehirlerden Flixbus’la da oldukça ucuza gidilebiliyor. Otobüsle gitmeye karar verirseniz omio.com‘dan tüm otobüs alternatiflerine bakabilirsiniz.

Regensburg Gezi Rehberi – Regensburg Konaklama

Biz Regensburg’ta konaklamadık ama konaklama düşünürseniz Altstadt bölgesiyle ciddi düşünün deriz.. 🙂 Eğer bütçenize uygun otel bulamazsanız Airbnb tutmayı düşünebilirsiniz. Bavyera’da Airbnb gün geçtikçe yaygınlaşıyor.

Eğer Airbnb’de konaklamak isterseniz şöyle bir link bırakalım. Bu linkle Airbnb’ye üye olursanız ilk konaklamanızda geçerli 130 lira gibi bir kredi kazanıyorsunuz ve Airbnb kullanmaya devam ettikçe, Airbnb sizi daha çok sevmeye başlayıp bir anda hesabınıza süpriz krediler yükleyebiliyor.Yer bulma konusunda bol şans! ☺

Regensburg Gezi Rehberi – Regensburg Gezilecek Yerler

1-) Steinerne Brücke (yani Taş Köprü)

Regensburg’un simgesi desek yeridir. Hatta ciddi ciddi Adana’daki Taş Köprü’ye benziyor. 🙂 Önceden söyleyelim, köprünün görüntüsü sizi öyle ahım şahım etkilemeyecek, fakat tam köprünün dibindeki ‘Dünya’nın En Eski Sosisçisi’ Wurstkuhl etkileyebilir! 😀

2-) St. Peter Cathedral – Regensburg Katedrali

Regensburg’un bir diğer simgesi, gotik mimarisiyle Regensburg Katedrali! Biz içini gezmedik ama sabah saatlerinde meydandaki o görkemli haliyle çok güzel gözüktüğünü söyleyebiliriz.

3-) Old Town

Sonucta tarihi bir Alman sehrinden bahsediyoruz, tabii ki Old Town`suz olmaz! Regensburg gibi, eski şehir meydanı da minicik. Zaten sürekli nereye giderseniz gidin eski şehir meydanına çıkıyor olacaksınız.

4-) Haidplatz

Regensburg’un bir diğer meydanı da burası. Noel zamanı burada çok sayıda Noel pazar kuruluyor. Biz meydandaki binaları çok sevdik. Zaten Regensburg’a Ortaçağ ruhunu veren de hala ayakta duran bu binalar.

5-) Don Juan D’Austria Heykeli

Bundan hoşlanacak mısınız tam emin değiliz.

Tarih derslerinden belki hatırlayan vardır. Don Juan diye Avusturyalı bir komutan vardı. Bu Regensburglu komutan İnebahtı Savaşı‘nda Osmanlı Devleti’ni yenmiş ve bir adet heykeli de Regensburg’ta meydanın ortasında duruyor. Heykelin etrafında İnebaht savaşının ayrıntıları da çizilmiş.

Bu ana noktaları gitmeden önce işaretlerseniz, minik bir yuvarlak çizerek Regensburg’u rahatça yürüyerek keşfedebilirsiniz diye düşünüyoruz. İşaretlemenizi önerdiğimiz diğer noktalar ise şöyle; St. Ulrich Kilisesi, Dachauplatz, eski Dompropstei, Kornmarkt, Porta Praetoria ve Geschlechtertürme. Ve tabii eğer Noel pazar zamanı giderseniz Romantische Christmasmarkt!

Regensburg gezi rehberi’ne devam. Sırada yeme içme kısmı var.

regensburg gezi rehberi

Regebsburg Gezi Rehberi – Regensburg’ta yeme içme önerileri

Regensburg Bavyera mutfağını doyasıya tadacağınız bir yer, hiç süphe etmeyin..

En turistik yeri, Dünyanın en eski sosisçisi olan Wurstkuchl var. Burayı denemenizi şiddetle öneririz. Fiyatları da uygun.

Eğer klasik bir Bavyera restoranı isterseniz Weltenburger am Dom‘u önerebiliriz. Fiyatları ortalama gibi.

Kahve içinse yeni açılan Urban Coffee ve Cafe Jolie‘yi kaydedebilirsiniz.

Bavyera keşiflerimiz devam edecek, herkese güzel keşifler. 🙂

Münih gezi rehberimiz için buraya tık tık.

Biz Instagram’da ve Youtube’ta da varız ve bekleriz.

https://www.instagram.com/yoldabiblog/

Yolda bi’ Blog Youtube

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close