Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Sri Lanka Gezi Rehberi: Sri Lanka’ya Hazırlık ve Gezi Rotası

Sri Lanka Gezi Rehberi: Sri Lanka’ya Hazırlık ve Gezi Rotası

Sri Lanka Gezi Rehberi ve Sri Lanka’da Gezilecek Yerler

Sri Lanka Gezi Rehberi Hazırlıkları ve Sri Lanka Gezi Rotası

İki aylık blog suskunluğumuzu ilk Sri Lanka Gezi Rehberi, Sri Lanka’da Gezilecek En Güzel 10 Yer ve Sri Lanka Gezi Rotası Hazırlık yazımızla bozmanın artık zamanı gelmişti, bu iki ayda ne çok özlemişiz blog yazmayı!

6 ayda bir yaptığımız ‘uzak rota’ yolculuğumuz için rota seçerken, oturduk ve dedik ki; biz artık Sri Lanka’nın o meşhur mavi tren yolculuğunu yapmak, çay tarlalarında gezinmek, Sri Lanka’nın en ünlü şelalelerinden atlamak ve En Güzel Sri Lanka sahillerinde başımız boş yürümek istiyoruz dedik ve daha fazla dayanamadan biletimizi aldık. Eylül’de 11 günlüğüne Sri Lanka’daydık!

Sri Lanka Gezi Rehberi ve Sri Lanka’da Gezilecek Yerler

Bir kez daha Asya kıtası ve Asya insanı bize kendisini çok sevdirdi. Sanal hayatın bu kadar içindeyken, bir anda gerçek hayata dönmüş gibi olduk. Kimisi buna kaos diyor, bizim için gerçek hayat! Asya kıtasını güzel yapan da bu hali…

Sri Lanka Gezi Rehberi hazırlık yazımızda Öncelikle Sri Lanka rotamız nasıldı ve Sri Lanka rotamızı nasıl planladık, Sri Lanka’ya ne zaman gitmeli, Sri Lanka’da yeme–içme ve Sri Lanka hazırlıklarımız nasıldı, bu yazıda bunlardan bahsettik. Gezdiğimiz yerleri ayrıntılı bir şekilde başka bir rehberde yazacağız pek tabii.

Sri Lanka Gezi Rehberi ve Sri Lanka’da Gezilecek Yerler – Nuwara Eliya Çay Tarlaları

Sri Lanka Nerede?

Sri Lanka Hindistan’ın Güneyinde, okyanusta bir damla gibi bir ülke. Aslında pek minicik fakat görülecek çok şeyi var. Zamanında Hindistan’dan Sri Lanka’ya köprüyle geçebiliyormuşsunuz ama köprü sonradan yıkılmış. Hindistan’la bu kadar içli dışlı olmasının bir getirisi olarak insanları ve kültürü aynı Hindistan gibi. Bunu olumlu bir şey olarak söylüyoruz çünkü biz Hindistan’a bayılıyoruz!

Bir de gezdiğimiz diğer Asya ülkelerine göre Sri Lanka’yı biraz az gelişmiş ve daha az turistik bulduk. Daha az turistik olması bir gezgin için her zaman kötü anlama gelmiyor çünkü bu demektir ki, her yerde sizi kazıklamaya çalışan insanlar yerine sizi kucaklamaya çalışan, size değer veren insanlar bulacaksınız. Yahut turist kazığı restoranlar yerine daha çok yerel yemek yiyecek, halka karışacaksınız! Bir Asya ülkesini gezerken de zaten bundan daha güzel bir şey olamaz. 🙂

Sri Lanka’ya Gitmeden Önce Yapılması Gerekenler

Sri Lanka Vizesi nasıl alınır?

Sri Lanka, Türkiye’den vize istiyor ama telaşa gerek yok, 5 dakika içinde alabiliyorsunuz! Şu siteye gidiyorsunuz, formu dolduruyorsunuz, 35 Usd vize ücretini ödüyorsunuz ve 5 dakika sonra vize mailinize geliyor.

Sri Lanka’da bir de ‘kapıda vize’ uygulaması varmış, kapıda da aynı ücreti ödeyerek alabiliyormuşsunuz ama internetten almak bizim kolayımıza geldi açıkçası.

Sri Lanka Gezi Rehber ve Sri Lanka'da Gezilecek Yerler
Sri Lanka Gezi Rehberi: Sri Lanka’nın En Meşhur Treni Kandy-Ella Treni

Sri Lanka ucuz mu?

Aklınıza gelen bir diğer soru da bu olacak haliyle! 🙂 O zaman güzel bir haber verelim, Sri Lanka oldukça ucuz, bu kura rağmen ucuz, hatta gezdiğimiz en ucuz Asya ülkesiydi, tabii bir şartla; turistik yeme-içme aktivitelerinden ve ‘tourist trap’ aktivitelerden uzak durursanız! Sri Lanka’nın para birimi ‘Rupi’, fakat biz fiyatları Euro cinsinden yazacağız.

Bir de Sri Lanka’da her yerde pazarlık şart. Pazarlık derken öyle ‘narin nazenin’ bir pazarlıktan bahsetmiyoruz, size hangi fiyatı söyledilerse bilin ki o fiyat sıkı bir pazarlıkla en az yarıya inecektir, inmezse bir acaiplik vardır…gerisini siz düşünün(size güveniyoruz)..!

Sri Lanka’ya ne zaman gidilir?

Sri Lanka’ya gitmeden önce bizim de ilk aklımıza gelen soru buydu Sri Lanka’ya ne zaman gidilir? Bize sorarsanız Sri Lanka’ya her zaman gidilir, çünkü tropik iklimin sağı solu yılın hiçbir döneminde beklenene uymuyor.

Sri Lanka Gezi Rehber ve Sri Lanka'da Gezilecek Yerler
Sri Lanka Gezi Rehberi ve Sri Lanka’da Gezilecek Yerler – Pidurangala Rock

Sri Lanka’da Mayıs – Eylül arası ıslak sezon, Aralık ile Mart arası ise kuru sezon olarak geçiyor. Biz Eylül ayında gittik ve sadece bir kez yağmur yağdı. Daha önce ‘kuru sezon’da gittiğimiz Bali’de daha çok yakalanmıştık. Bu işler gerçekten hiç belli olmuyor!

Turistik açıdan ise Temmuz, Ağustos ve Aralık ayları kalabalık aylarmış ve bu dönemde fiyatlar birazcık yükseliyormuş. Yağmur yağsa bile sıcaklık düşmediği için geziniz yağmurlu sezona geliyorsa tedirgin olmanıza gerek yok. Sadece her koşuldaki iklime hazırlıklı gitmekte fayda var.

Sri Lanka’da Sörf Yapmak

Sri Lanka’da sörf yapmak istiyorsanız ve ideal zamanda gitmek istiyorsanız ise, Sri Lanka’nın en popüler sörf noktası olan Arugam Bay’ın ideal zamanı Mayıs – Eylül arası-imiş. Bu dönemde Güney sahillerindeki Yoga – Sörf merkezleri bir tık daha pahalı oluyordur fakat sonuçta Sri Lanka’dan bahsediyoruz, sizi üzmeyecek sörf yerleri bu tarihte de mutlaka bulursunuz. Bununla ilgili daha detaylı yazımız da yolda 🙂

Sri Lanka Gezi Rehberi ve Sri Lanka'nın En Güzel Sahilleri
Sri Lanka Gezi Rehberi: Sri Lanka’nın Güneyi = Yoga ve Sörf

Sri Lanka’da Ulaşım

Açıkçası Sri Lanka’da gezginler ikiye ayrılıyor, şöförle gezenler ve gezmeyenler. Biz şöförle gezmek istemedik, hem pahalıydı (günlük 60 Usd’den başlıyor) hem de Asyaya kadar, o kadar yol gitmişken şehirlere, kaosa karışmadan olmazdı. Sonuçta Asya’da olduğumuzu hissetmeliydik! Bu kıtanın güzelliği de burada değil mi?

Yine de kısa zamanınız varsa gitmeden önce planınızı çıkartıp, internetten kolayca bir şöför bulabilirsiniz ve az zamanda çok yer görmek böylece mümkün olur. Tavsiyemiz eğer şöför tutacaksanız, planınızı kendiniz yapmanız ve şöförlerden sadece minik yerel tavsiyeleri almanız. Sonuçta herkes gibi onlar da para kazanmanın peşinde ve şöförlere bırakırsanız kolaya kaçma ihtimali yüksek.

Sri Lanka’da en büyük pişmanlığımız Pinnawala Fil Yetimhanesi!

Peki Sri Lanka rotasını nasıl belirleyeceğim derseniz, yazının devamında Sri Lanka rotasından detaylıca bahsedeceğiz. Tabii ki herkesin rotası kendine, fakat Sri Lanka gezi sırasında çok sayıda gezginle tanıştık ve fark ettik ki herkesin rotası az çok (kuzeyden güneye) benziyor. Hatta farklı şehirlerde tesadüfen tekrar tekrar karşılaştığımız gezginler oldu ve anladık ki doğru yoldayız! Herkes aynı yere doğu gidiyor. Anlayacağınız rotamız konusunda kendimize güvenimiz tam! 🙂

Sri Lanka’da Ulaşımda Kazıklanmamak için en iyi seçenek rome2rio internet sitesi(reklam değildir 🙂 kullandık ve en işimize yarayan internet sitesiydi)

Ulaşım konusuna geri dönersek; rehberli araç bize göre pek değil demiştik, araba kiralamak ise inanın kimseye göre değil. Bir kere trafik sağdan akıyor ve tam bir keşmekeş, o riske girmeye değmez. Çok zorda kalırsanız, bir şehirden diğerine taksiyle gidebilirsiniz, kazıklanmamak için ise rome2rio’dan yol tarifi alıp, ortalama taksi ücretine bakabilirsiniz. Biz Sri’ye vardığımız ilk gün Colombo Havaalanı’ndan, ilk durağımız olan Dambulla’ya taksiyle gittik ve tüm gezi boyunca ulaşıma verdiğimiz en yüksek ücreti (45 Euro) ödedik. Yolun yaklaşık 3,5 saat sürdüğünü düşününce taksi ücreti yine de uygun geliyor.

Sri Lanka’da Otobüs ile Seyahat

Sri Lanka’da otobüs kullanımı da çok popüler fakat önden bir iki şeyi kabul etmeniz gerekiyor. Klimalı otobüs çok nadir (hatta biz karşılaşmadık) ve otobüsler her daim çok kalabalık! Bir de bizdeki ‘dolmuş’ gibi, ‘dolunca’ kalkıyor. Yani internetten bir şekilde otobüslerin saatini bulmuş olsanız bile güvenmemek gerek. Otobüsün yerini sora sora bulup, sora sora biniyorsunuz, her şey Asya usulü. Biletler ise oldukça ucuz. Otobüs biletine en çok 6 Usd ödemişiz.

Sri Lanka'da Gezilecek Yerler
Sri Lanka Gezi Rehberi: muhabbetsiz bir tuktuk yolculuğu düşünülemez!

Taksiye gerek yok dedik, otobüs kalabalık dedik, şöförlü taksiye yine gerek yok dedik, diyeceksiniz ki siz peki neye bindiniz, biz tuktuk’tan inmedik! 🙂 Sri Lanka’da hayatımızı kolaylaştıran araç tuktuk oldu diyebiliriz. Bu üç tekerli, çoğunlukla Asya kıtasına özel motorsikletlerin arkasına atlıyorsunuz ve sizi uçuruyor! Ciddi anlamda biraz uçuruyor, efil efil her yeriniz açık gidiyorsunuz ve o açıdan biraz tehlikeli olsa da tuktuksuz bir Sri Lanka düşünemiyoruz. Tuktuk’a kısa mesafeler için binmek ideal olsa da, biz 1 saatlik mesafelerde bile tuktuk tuttuk ve oldukça ucuza geldi.

Tuktuka binmeden önce pazarlık şart, çoğunlukla fiyat, tuktuk şöförünün söylediğinin yarısına pazarlıkla kolayca inebiliyor. O yüzden ilk söylenen fiyatı kabul etmeseniz iyi olur. 🙂

Sri Lanka’da Kandy – Ella Treni

En güzelini en sona bıraktık, Sri Lanka’nın Kandy – Ella arası giden meşhur panoramik mavi treni! Sri Lanka’da başka rotalarda da tren yolculuğu yapabilirsiniz tabii ama en meşhuru bu ve Sri Lanka’dan tek bir aktivite önerecek olsak bu tren yolculuğu olurdu. Sri Lanka’da yapılması gereken en güzel şeyler yazımızda daha detaylı bahsedeceğiz fakat burada da şöyle bir giriş yapalım; bu trende ayakta gitmeye razıysanız (biz öyle yaptık), önceden rezervasyona ihtiyacınız yok ve tren yolculuğu yaklaşık 7 saat sürüyor. Trenin kalkışından yaklaşık 1 saat önce tren istasyonuna gidip gişeden 3. sınıf biletinizi alabiliyorsanız. Bilet fiyatı yaklaşık 2 Usd, tren yolculuğu ise paha biçilemez! 🙂

1. Sınıf tren bileti içinse önceden arayıp rezervasyon yaptırmanız gerekiyor ve bu biletler çok önceden bitebiliyormuş. Bir de 1. Sınıf vagonda camlar açılmıyor ve klima var. Camdan sarkmalı, kapıdan kol bacak uzatmalı ve bol fotoğraflı bir tren yolculuğu için 2. Veya 3. Sınıf bilet şart!

Sri Lanka gezi rehberi ve Sri Lanka’nın en meşhur treni Kandy – Ella(sarkmak serbest aman kimse görmesin) 🙂

Ulaşım konusu da işte böyle, herkesin zevkine, zamanına, bütçesine göre değişiyor. Biz iki kez şehirler arası taksi, çok kez tuktuk, iki kez şehirlerarası tren ve kalan rotalarda da otobüs kullanarak gezdik ve toplu taşımayla zaman kaybetmeme/ taksiyle bütçeyi delmeme dengesini bulmuş olduk.

Nasıl yolculuk edeceğimizi de böyle çözdükten sonra, sıra geldi yeme – içme kısmına.

Sri Lanka’da Yeme – İçme, Sri Lanka’da ne yenmeli?

Aslında biz Sri Lanka yazdık ama bu ülkenin mutfağı bildiğiniz Hint mutfağı! Bunu iyi anlamda söylüyoruz çünkü biz Hint mutfağına bayılıyoruz. Hamur ve pirinç ağırlıklı, bol kalorili, bol baharatlı ve bol lezzetli bir mutfak. Baharat sevenler için cennet, baharat sevmeyenler içinse her yer pizza / makarna gibi alternatifler bulabileceğiniz mekanlarla dolu. Yani Sri Lanka’da aç kalır mıyız diye gerilmenize hiç gerek yok.

Sri Lanka Gezi Rehberi: Mirrisa’da Shady Lane

Bizi şu ana kadar Asya ülkelerinde en çok zorlayan şey tüm yemeklere katılan ve tüm sokakları kokutan baharat kokusuydu. Özellikle bu ağır baharat kokusu yüzünden Tayland’da sadece fast-food ile beslenmiştik fakat Sri Lanka farklı. Baharatları bizim baharatlarımıza benziyor ve o kadar da ağır değil. Hele biz Münih’ten baharatlı yemek özlemiyle gittiğimiz için, çok mutlu olduk.

Sri Lanka’nın en yerel yemeklerinden birisi ‘roti’. Bizdeki börek gibi düşünebilirsiniz, içine avakado, domates, kıyma ne bulurlarsa koyuyorlar. Her yerde denediysek de en güzeli Mirissa’daki ‘No1 Dewmini Roti Shop’ oldu.

Roti’nin ince ince doğranıp pilav gibi yapılmışının adı ise ‘Kotti’. Biz Roti’yi daha çok sevdik ama tabii herkesin rotisi kendine. Kotti’yi de oldukça ucuza Sri’de her yerde bulmak mümkün. En pahalı Roti ve Kotti’nin tanesine 2 Usd ödemişiz.

Roti ve Kotti dışında diğer milli yiyecekler tabii ki pirinç ve yanında bilimum lezzetler. Menüde ‘curry rice’ olarak geçiyor ve pirincin yanında ufak kaselerde soslar ve seçtiğiniz aperatifler geliyor. Roti bulamadığımız zamanlar ‘curry rice’ ile beslendik çünkü hem çok lezzetli hem de çok ucuz. En pahalı tabağa 5 Usd ödemişiz. Tüm bunların dışında bir de olmazsa olmaz ‘noodle’ var, çünkü noodle Sri Lanka’da her yerde! Ayrıca hep çok ucuz.

Dağa taşa tırmanmalı bir aktivite, ya da uzun bir yolculuk yapacaksanız tavsiyemiz yanınıza bol bol meyve almanız. Tropik meyvelerin ve muzun çoğu yerde sokakta satıldığını göreceksiniz. Hem çok tok tutuyor, hem de yine çok ucuz. Muz varsa biz de varız diyor ve artık Sri Lanka rotamızı nasıl hazırladığımız kısmına geçiyoruz! Zira en zoru o oldu. 🙂

Sri Lanka Gezi Rehberi: Sri Lanka gezi rotamız

Sri Lanka Rotası Nasıl Hazırlanır?

10 günlük Sri Lanka Rotası

Yazının başında da dediğimiz gibi, Sri Lanka’da yapılacak onlarca şey var ve kısıtlı zamana hepsini sığdırmak imkansız. Ayrıca insanların zevkleri de bambaşka.

Kimisi gittiği ülkelerdeki parkları gezmekten hoşlanıyor, kimisi tapınak gezmekten. Kimi insan sadece sokak yemekleri denemek ister, kimisi sokak yemeğine ağzını sürmez… O yüzden biz buraya kendi zevkimize göre oluşturduğumuz Sri Lanka rotamızı yazacağız ve sonuna da zamanımız yetmediği ya da rotamıza uymadığı için es geçmek zorunda kaldığımız noktaları ve bir de bilerek gitmediğimiz popüler noktaları ekleyeceğiz. Anlayacağınız, Yolda bi’ blog, size ilham vermesini fakat karine teşkil etmemesini diler. 🙂

Biz geziye 10 gün ayırdık ve bizim için yeterli oldu. 2-3 gün daha ayırıp daha yavaş gezebilir ya da 2 gün daha az ayırıp biraz acele edebilirdik fakat bizce Sri Lanka gezisi için 10 – 12 gün arası oldukça ideal bir süre. 7 günden daha az sürede ise mutlaka bir şeyler yarım kalır gibi geldi. Yine de tabii hepsi sizin kararınız.

Sri Lanka Gezi Rehberi: Sri Lanka Gezilecek Yerler – Lion’s Rock

10 günlük Sri Lanka rotasını oluştururken önce Kuzeydeki Sri Lanka’nın ‘kültür üçgeni’ni gezmeye başladık ve hep Güneye doğru indik. Bu sırada Nuwara Eliya’daki çay tarlalarını, Ella’daki şelaleleri ve köprüleri gezdik. Son 3 günümüzü ise Güney’de dinlenerek geçirdik. Bir günümüz daha olsa araya safari eklerdik ama demek ki safari bize 2019’daki Afrika gezimizde kısmetmiş. 🙂

Sri Lanka Gezi Rehberi ve Sri Lanka Rotamız

Detaylı Sri Lanka Rotası ise şöyleydi;

1. Gün: Colombo – Dambulla – Dambulla Cave Temple

Colombo Havalimanı’na varış. Havaalanından taksiyle Dambulla’ya varış. Dambulla Cave Tapınak’ını ziyaret ve Dambulla şehir merkezinde ‘Mango Mango Restaurant’ta akşam yemeği yedikten sonra otelimiz Jetwing Lake’e dönüş. Otelimizin linki burada.

2. Gün: Sigirya – Lion’s Rock ve Pidurangala Rock

Sabah erkenden Dambulla’daki otelimizden tuktukla Sigirya’daki meşhur Lion’s Rock’a gidiş (tuktuk 10 Usd). Tırmanış ve öğleden sonraya kadar çevrede zaman geçirme. Öğleden sonra hemen karşısındaki Pidurangala Rock’a yürüyüş ve tırmanış. Burada gün batımı (günün en güzel anı)! Akşam yemeği için Sigirya’da Rithu Restaurant’a gidiş ve kapanış.

Sri Lanka Gezi Rehberi: Sri Lanka Gezilecek Yerler – Pidurangala Rock

Bize sorarsanız Pidurangala, Lion’s Rock’tan çok daha güzeldi. Buralara ayrıca başka bir yazıda değineceğiz.

3. Gün: Dambulla – Pinnawala – Kandy

Sabah erkenden otobüsle Pinnawala’ya geçiş. Burada Pinnawala Fil Yetimhanesi’ni ziyaret (gezimizin tek pişmanlığı ve kimseye önermiyoruz). Pinnawala’dan Kandy’deki otelimiz ‘Theva Residance’ a gidiş. Otelimizin linki burada.

4. Gün: Kandy – Kandy Lake

Dördüncü gün dinlenme günü. Tüm gün Kandy Lake ve çevresinde gezinme. Akşam yemeğini otelde yeme. Kandy’de gidilecek bir de botanik bahçeler var ama biz bu kısmı pas geçtik. Münih’te (yani neredeyse dağda) yaşadığımızı düşününce.

5.gün: Kandy – Nuwara Eliya – Meşhur tren yolculuğu – Çay Tarlaları

Beşinci gün büyük gün, çünkü meşhur Kandy – Nuwara Eliya trenine biniyoruz! Sabah 7’de tren istasyonundan biletleri alma ve 7:30’da trene binme. 12’de Nuwara Eliya’ya inme. Bu meşhur tren Ella’ya kadar devam ediyor fakat biz yarı yolda indik çünkü Nuwara Eliya’daki çay tarlalarını gezmeyi kafaya koymuştuk! Burası Sri Lanka’nın ‘İngiltere’si olarak geçiyor.

Sri Lanka Gezi Rehberi: Sri Lanka Gezilecek Yerler – Nuwara Eliya çay tarlaları – Dambro

Nuwara Eliya’da günün kalanında tuktukla meşhur çay tarlalarını gezme. Biz ilk önce Dambro Tea Factory’i (eski adı Macwood Tea Factory) sonra da Pedro Tea Factory’i gezdik. Dambro çok daha güzeldi. Çay tarlalarına uzaktan bakmak yerine tuktukla tarlalara girebilirsiniz. Biz öyle yaptık. Detaylar sonraki yazılarda.

Öğle yemeği ‘Grand Indian’daydı. Sri ortalamasına göre biraz pahalı fakat oldukça iyiydi. Iki kişi için toplam 18 Usd ödemişiz.

5. gün Nuwara Eliya – Ella

Beşinci gün tren yolculuğuna devam! Sabah erkenden istasyondan aldığımız biletlerle trene yetişme ve Ella’ya kadar üç saat süren bir panaromik tren yolculuğu.

12 gibi Ella’ya varış. Bavulları otele bırakıp tüm gün Ella’da gezinme. İsteyen Ella’nın merkezine yürüme mesafesindeki ‘Little Adam’s Peak’e tırmanabilir fakat biz es geçtik. Öğle ve akşam yemeği ‘Chill Restaurant Bar’da.

6. gün Ella – Nine Arch Bridge – Diyaluma Falls

Sabah erkenden taksiyle Nine Arch Bridge’e gidiş. Burada öğlene kadar zaman geçirme. Sonrasında aynı taksiyle Diyaluma Falls’a gitme (yol 1,5 saat). Taksinin sizi bıraktığı yerden sonra şelalelere ulaşmak için yaklaşık 45 dk tırmanmanız gerekiyor.

Diyaluma şelalelerinde 2-3 saat geçirdikten sonra aynı taksiyle Ella’ya dönme. Taksiye tüm gün için toplam 30 Usd ödemişiz.

Sri Lanka Gezi Rehberi: Sri Lanka Gezilecek Yerler – Diyaluma şelaleleri

Akşam yemeği 360 Ella’da.

7. Gün Ella – Mirissa

Sabah erkenden Ella’dan Mirissa’ya geçiş. Bir gece önce Ella’da tanıştığımız 5 gezgin daha Güney’e gidiyordu ve dolmuş şöförüyle anlaşıp, toplaşıp dolmuşu kapattık ve ücreti böldük. Böylece kişi başı 12 Usd’ye Güney’e ulaşmış olduk. Dolmuş 4 saat sürdü, otobüsle gitseydik 8 saat sürecekti.

Günün kalanında Mirissa’da sahilde zaman geçirme. Akşam yemeği ‘No1 Dewmini Roti Shop’. Sri’de yediğimiz en güzel yemek buradaydı. Kişi başı içecek dahil 3 Usd.

Otelimiz Hotel Vacanza’ya gecelik oda başı 20 Usd ödedik. Oldukça memnun kaldık.

8. Gün Mirissa – Coconut Tree Hill – Dalawella Swing (meşhur ip salıncak)

Sabah kahvaltı sonrası kokonat ağaçlarıyla dolu sahil kenarına gitme. Öğlene kadar burada zaman geçirme. Öğleden sonra tuktukla Dalawella’daki Sri Lanka’nın en meşhur salıncağına gitme. Salıncak ‘Dream Cabana’ hostelinin önünde. Burada günü batırma ve Mirissa’ya dönme.

Yol üstünde özellikle Koggala’da sahil kenarında balıkçılar göreceksiniz. Fotoğraf çektirmek için durmayın çünkü onlar balıkçı değilmiş ve tamamen turistlerden para kopartmak için poz veriyorlarmış. Fotoğraf çekmek istediğiniz anda para istiyorlar.

Akşam yemeği Mirissa Sahil’de ‘Zephyr Bar’da. İçkiler güzel ama yemekler kötü ve pahalı.

Sri Lanka Gezi Rehberi: Sri Lanka’da Gezilecek Yerler – Mirissa Secret Beach
9. Gün Mirissa Secret Beach – Tangelle Sahil

Dokuzuncu gün yine biraz dinlenme günü. Kahvaltı ‘Shady Lane’ de. En sevdiğimiz kahvaltı buradaki oldu. Sonrasında sırf içimizde kalmasın diye tuktukla Secret Beach’e gidiş. Biz beğenmedik, belki siz beğenirsiniz.

Günün kalanında ise yine tuktukla Tangelle’ye gidiş. En güzel güney sahili bizce burası. Günün kalanında sahilde sörf yapanları izleme, biraz güneşlenme ve dinlenme.

Sri Lanka Gezi Rehberi: Sri Lanka’da Konaklama – Theva Residency
10. Gün Mirissa – Galle – Colombo

Onuncu gün yine Mirissa’da Shady Lane’de kahvaltı. Gün boyu Mirissa sahillerinde dinlenme, akşam Galle’ye, oradan da gece taksiyle Colombo havalimanına gidiş. Ve mutlu son! Münih’e dönüş.

İşte bizim rotamız buydu! Gittiğimize pişman olduğumuz tek yer Pinnawala Fil Yetimhanesi oldu. Fillerin hür ortamında değil, zincirle yaşadığını bilsek asla gitmezdik. Gitseydik iyi olurdu dediğimiz ise Yala Ulusal Parkı’nda safari yapmak oldu.

Onun dışında sörf-severler için Arugam Bay, yoga merkezleri için Güney sahilleri idealdir.

Bir Asya gezisi daha bizim için böylece bitmiş oldu. Soğuk ve yağmurlu Münih’e geri döndük. Olsun, ‘Yaz geçer, yine gelir…Yaz geçer, iyi gelir sözcükler..’ demiş zamanında Murathan Mungan. 🙂

Herkese Sevgiler!

Biz Instagram’da ve Facebook’ta da varız ve bekleriz.

https://www.instagram.com/yoldabiblog/

https://www.facebook.com/yoldabiblog/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close