Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Ürdün Gezi Rehberi: Ürdün Gezilecek Yerler

Ürdün Gezi Rehberi: Ürdün Gezilecek Yerler

Ürdün’de Gezilecek Yerler: Amman, Petra, Wadi Rum, Jerash, Akabe, Ölüdeniz

Bir önceki Ürdün gezi rehberi yazımızda Ürdün’e bir bakış atmış, Ürdün gezi rotamızı anlatmış ve Ürdün’de konaklama, Ürdün’de ulaşım, Ürdün’de yeme-içme gibi ana şeylerden bahsetmiştik. Sıra geldi Ürdün’de gezilecek yerler kısmına! 

Ürdün, neresinde olduğunuza bağlı olarak çok uçları yaşayabileceğiniz bir ülke. Amman’da bir toz bulutunun içine girebilir, Wadi Rum’da bir çölde olmanın ıssızlığını dibine kadar yaşayabilirsiniz. Ürdün’ü bu kadar güzel yapan da bu zıtlıklar olduğuna göre, bu ülkede nereyi gezersek gezelim değişik bir o kadar da güzel olacak demek. 

Ürdün’de gezilecek yerler ve Ürdün’de görülmesi gereken yerlerden detaylıca bahsettik ki, aman gözlerden bir şey kaçmasın!

Jerash Antik Kenti
Ürdün Gezilecek Yerler: Jerash Antik Kenti

Ürdün Gezi Rehberi – Ürdün Gezilecek Yerler 

Amman Gezi Rehberi ve Amman Gezilecek Yerler

Amman tam da gitmeden önce hayal ettiğimiz gibi. Bolca kaotik, çok ama çok kalabalık, gürültülü fakat mistik bir yanı da var. Zamanında İstanbul gibi 7 tepeye kurulmuş, sonradan 20 tepeye genişlemiş. O yüzden de bol inişli çıkışlı, gezmesi biraz zahmetli bir şehir. 

Amman’ın tam 10 bin yıllık bir tarihi var. Önce Amon Prensesi’nin başkenti olarak geçen şehir, bir zaman sonra Romalıların eline geçiyor. Romalılardan sonra Filistin toprakları, sonra Bizansın bir parçası, en sonunda da Arapların oluyor. İlk saatler bir kültür şoku yaşayıp sonra alışıyorsunuz. Değişik bir şehir demiştik..

Amman Gezi Rehberi ve Amman Gezilecek Yerler: Amman Citadel

Amman Gezi Rehberi ve Amman Gezilecek Yerler

Amman’da gezilecek yerler 1 güne rahatlıkla sığar. Bizim önerimiz Ürdün’ü gezmek için araba kiraladıysanız onu güvenli bir park yerinde bırakıp gideceğiniz yere yürüyerek ya da taksiyle gitmeniz. Sorun tabii ki trafik. 

Amman’da Konaklama

Amman’da konaklama için Rainbow Street’i ya da 3-4 yıldızlı merkeze yakın bir otel seçmenizi önereceğiz. Rainbow Street Amman’ın en turistik sokağı ve oteller daha yeni. Biz eski şehir merkezinde ‘Amman Boutique Hotel’ de kaldık ama önermiyoruz. Çok basık bir oteldi, Amman’ın kaosu üzerine bir de otel odası üzerinize üzerinize gelince hiç hoş olmuyor! ☺

Amman’daki bütün oteller için linki buraya bırakıyoruz.

Amman Citadel
Amman gezilecek yerler: Amman Citadel ve Amman şehir manzarası

Amman’da bir gününüz varsa gezmeye Al Balad bölgesinden başlayabilirsiniz. Burası Amman’ın en kalabalık, en kaotik ama en ‘gerçek Amman’ bölgesi. Etrafta biraz dolandıktan sonra ilk yemek molanızı burada verebilirsiniz. 

Al Balad’daki en ünlü geleneksel restoranlardan birisi Hashem Restaurant. Burada humus, falafel, şarma deneyebilirsiniz. 

Amman’da gezilecek en önemli yerlerden birisi Amman Citadel

Buradan sonra zamanınız varsa Roma Amfitiyatrosu’nu ve Amman Kalesi’ni gezebilisiniz. Zamanınız yoksa tek bir durak önereceğiz; Amman Citadel. Amman’ın tepesindeki bu bir zamanların antik kentten açıkçası geriye pek bir kalmamış fakat burada tepeden Amman’a bakınca aslında şehrin güzel bir dokusu olduğunu görüyorsunuz ve bu manzara size Amman’ı değişik bir şekilde sevdiriyor. Citadel’in girişi kişi başı 4 Euro civarı. 

Amman'da gezilecek yerler
Ürdün gezilecek yerler: Amman – Citadel

Amman’ın en güzel sokağı

Amman’ın en güzel sokağını sona bıraktık; Rainbow Street. Burası modern kahvecileri, güzel sokak yemeklerini, barları (hatta rooftoplar) ve birbirinden güzel restoranı bir arada bulabileceğiniz Amman’ın en güzel sokağı. Şehrin üniversite öğrencileri, expatları ve turistlerle dolduğunu göreceksiniz. Şimdi önereceğimiz ‘Amman’da yeme – içme’ mekanlarının birçoğu bu sokakta. 

Ürdün'de ne yenir?
Ürdün Yeme-İçme Rehberi: Hepsi tanıdık tatlar; humus, köfte, salata

Amman Yeme – İçme Faslı

Amman’da aç kalmak zor, her yer yemek her yer künefe ve her yerden falafeller fışkırıyor ama yine de en güzel yerleri yazalım..! 

Sufra Restaurant

Sufra Restaurant bizim akşam yemeği favorimiz oldu. Amman ortalamasına göre fiyatlar biraz yüksek ama kesinlikle hak ediyor. Özellikle mezeler. 

Ürdün Yeme-İçme Rehberi: Sufra

Hashem Restaurant

Lokal ve uygun fiyatlı bir tecrübe için Hashem Restaurant. Yalnız şaşırmayın halktan insanların çoğu çatal bıçak kullanmıyor, her şeyi elle yeniyor. Özellikle istemezseniz çatal bıçak gelmiyor. 

Al Quads Falafel

Al Quads Falafel de bir başka efsane Amman restaurant. Falafel için doğru adres. 

Turtle Green Tea Bar ve Caffe Strada

Kahveci için Turtle Green Tea Bar ve Caffe Strada’yı deneyebilirsiniz. Turtle Bar’da iki kahve iki tatlı için 16 Euro ödemişiz. Amman’ın tek tük hipster mekanlarından olduğu için biraz pahalı. 

Amman yeme-içme rehberi
Amman Yeme-İçme Rehberi: Amman’nın kahvecileri: Turtle Green Tea Bar

Duke’s Diwan

Eski şehir merkezinde, Amman’aki en eski konut olan Duke’s Diwan herkese açık ve içinde oldukça nostaljik bir kafesi var. Burayı da şiddetle önereceğiz. 

Amman’ı bu saydığımız şekilde 1 güne, o da yoksa rahat bir şekilde yarım güne sığdırabilirsiniz. Oradan da Romalılardan kalma antik şehir Jerash’a geçebilirsiniz.

Jerash’a giriş yaklaşık 12 Euro. Salı günleri hariç, günde 2 defa 45 dakikalık bir gösteri (http://jerashchariots.com/index.html)  oluyor. Romalılar, atlarıyla zırhları ve kalkanlarıyla Ceraş tiyatrosunu dolduruyor. ☺ Katılmak isterseniz ücreti yaklaşık 14 Euro’ymuş.

Ürdün Gezi Rehberi
Jerash

Ürdün Gezilecek Yerler: Jerash (Ceraş) Gezi Rehberi

Romalılardan kalma bir antik kent. Amman’a arabayla sadece bir saat mesafede olduğu için Amman’a kadar gelmişken görmenizi kesinlikle öneriyoruz. Araba kiralamadıysanız Amman merkezden kalkan otobüslerle de ya da taksiyle ulaşabilirsiniz.

Biz Jerash’ı yavaş yavaş, yaklaşık 5 saatte gezdik. Biraz Efes’e benziyor fakat Efes’in sakin ve boş halini düşünün, işte öyle bir yer. Bir de antik şehir, yeni şehirin tam dibinde olduğu için kafanızı çeviriyorsunuz ve karşınızda yeni dünya, kaos, fakirlik ve gerçeklik. Tuhaf bir duygu. 

Ürdün gezilecek yerler
Jerash Antik Kenti

Jerash’ı gördüğümüz an Ürdün’ü ne kadar çok seveceğizi anlamıştık, yanılmamışız. ☺ Jerash’tan sonraki durak Ölüdeniz’di. 

Jerash’ta konaklamayı düşünenler için link burada 🙂

Ürdün Gezilecek yerler yazısının en ilginç ve güzel yerlerinden birisi de Ölüdeniz diğer bir adıyla Lut Gölü.

Ölüdeniz sahilleri
Ölüdeniz – Lut Gölü

Ürdün Gezilecek Yerler: Ölüdeniz (Lut Gölü) Gezi Rehberi

Ürdün fotoğraflarına bakarken, insanların suda batmadan durduğu ve gazete okuduğu fotoğraflar görmüşsünüzdür, işte burası orası! İsrail ve Ürdün sınırlarında kalan, deniz seviyesinden 450 metre alçakta olan Dünya’nın en alçak noktası ve aynı zamanda %35 tuz oranıyla en tuzlu gölü. Haliyle su sizi havalara uçuruyor ve batmanız imkansız! ☺ Su o kadar tuzlu ki gözünüze su kaçırmamanız ve vücudunuzda yara varsa girmemeniz gerekiyor(canınız yansın istemeyiz). Ayrıca tuz oranı sebebiyle Lut Gölü’nde hiç canlı yaşamıyor. Vikipedilik bilgiler bittiğine göre…

Lut Gölü’ne giden herkesin niye gazete okuyası geliyor, onu bilmiyoruz açıkçası. Bize tuz yoğunluğundan ziyade, herkesin gazete okumaya çalışması ilginç gelmişti. ☺

şahitlerim var uçtum!

Ürdün Ölüdeniz(Lut Gölü) Konaklama

Hem Ürdün hem de İsrail tarafında Ölüdeniz’e girebileceğiniz plajlar ve Spa oteller bulunuyor. Biz son dakika rezervasyonuyla Deadsea Ramada’da kaldık ve oldukça memnun kaldık. Geceliği oda başına kahvaltı dahil 60 Euro civarı ödemişiz. Otelin kendi sahili olduğu için ücretli sahillere para ödemek zorunda da kalmadık. 

Yok bu otel bizim istediğimiz değil derseniz de seçenekler var. Daha bütçe dostu bir otel isterseniz burada,

Ürdün gezi rehberi ve Ölüdeniz hakkında herşey
Çamura bulanmadan geri dönmek olmazdı

Ürdün Ölüdeniz Sahil ve Çamur Maskesi

Eğer Ölüdeniz’de konaklamıyorsanız ve günübirlik geldiyseniz belli bir ücret karşılığında otellerin plajlarına girebiliyorsunuz. Ölüdeniz aslında geniş bir alana yayılmasına rağmen, otellerin tamamı 8 km’lik bir alana toplanmış. Mövenpick, Kempinski ve Marriot Hotel’in plajlarından birisini seçebilirsiniz. Bu plajlarda aynı zamanda ücretsiz çamur havuzu da oluyor ve kendinizi Ölüdeniz’in çamuruna bulayabiliyorsunuz. Bize açıkçası biraz vıcık vıcık geldi ama aşırı şifalı olduğu söyleniyor, o yüzden denemekten zarar gelmez diye düşündük..! 

Ürdün Ölüdeniz Tuz Kayalarına Nasıl Gidilir?

Gölde biraz havalara uçtuktan sonra arabaya atlayıp tuz kayalarını görmeye gidebilirsiniz. Oteller bölgesini geçtikten sonra yaklaşık 40km Güney’e inip Wadi Mujib’i geçince 1 km daha ilerleyip arabayı kenara çekiyorsunuz ve otoyoldan göl kenarına inmeniz gerekiyor. Sahilde bembeyaz kayaları göreceksiniz. ‘Salt Rock’ olarak geçiyorlar. Bizi Ölüdeniz’in kendisinden çok bu manzaralar etkiledi diyebiliriz.

Lut Gölü nerede?
Ürdün Ölüdeniz nam-ı değer Lut Gölü

Yolda bi’ Blog’dan dev hizmet. 🙂 O güzel güzel fotoğraflarını gördüğünüz tuz kayalarına ulaşmak birazcık(!) zor. Size vereceğimiz Google koordinatlarıyla o tuz kayalarına kolayca ulaşabilirsiniz. Ürdün Ölüdeniz(Lut Gölü) güzel tuz kayaları koordinatları için Linki buradaya bırakıyoruz.

Ürdün Gezilecek Yerler: Wadi Mujib

Wadi Mujib’e Ne Zaman Gidilir? Wadi Mujib’de Kanyoning

Wadi Mujib; Ölüdeniz’in güneyinde bulunan bir doğa harikası kanyon. Burada bazı yerlerde belinizi geçen sular içerisinde bol bol tırmanış yapıp dağ içerisinde ilerleyerek zirveye ulaşıyorsunuz. Kanyoning’e ilgisi olanlar için mükemmel bir deneyim olmalı. Olmalı diyoruz çünkü biz Aralık ayında gittiğimiz için kapalıydı (Kasım – Nisan arası kapalı)ve Ürdün’de içimizde kalan tek yer burası oldu.

Eğer ilgilenirseniz Wadi Mujib’de yapılan bu kanyoning aktivitesinin adı ‘Siq Trail’ olarak geçiyor ve ücreti yaklaşık 30 Euro.

Ma’in Hot Springs

Ma’in Hot Springs: Wadi Mujib’e gidemedik ama Ma’in Hot Springs’i kaçırmadık! Ma’in Hot Springs Ölüdeniz bölgesinde bir kaplıca tesis ve 18 Euro karşılığı tesisin sıcak su havuzunu kullanabiliyorsunuz. Eğer zamanınız ve bütçeniz varsa otelinde de konaklayabilirsiniz. Açıkası buraya hayran kalmadık ama geldiğimize pişman da olmadık. 

Ma'in Hot Springs Hotel
Ürdün’de Gezilecek Yerler: Ma’in Hot Springs Hotel

Ölüdeniz’de bir gününüz varsa sabahtan plajda zaman geçirip öğleden sonra Ma’in Hot Springs’e gelebilirsiniz. Otelin linkini de şuraya bıraktık. 

Ölüdeniz bölgesini geçince yol üzerinde bir de ‘Dana Milli Parkı’ var. Trekking severler için muhteşem bir trekking rotası olarak geçiyor. Biz bir an önce Wadi Rum’a gitmek istediğimiz için Dana’ya gitmedik ama zamanınız varsa Dana’yı da Ürdün programınıza ekleyebilirsiniz. 

Ürdün Gezilecek Yerler: Petra Antik Kenti Gezi Rehberi

Ürdün Tehlikeli mi?
Ürdün gezi rehberi: Ürdün’de görülmesi gereken yerler

Sizi, bizi, ve her yıl yaklaşık 1 milyon insanı Ürdün’e taşıyan 2200 yıllık antik kent Petra’ya uzuun zamandır hislerimiz vardı, sonunda tanıştık!

Gitmeden önce fotoğraflarına o kadar uzun baktık ki, gitmiş kadar olduk diye düşünüyorduk ama hiç öyle değilmiş. Petra bizim düşündüğümüzden çok daha fazlasıymış..

Petra antik kenti, Nebatiler tarafından kurulmuş bir antik kent. Kocaman ama kocaman bir vadiye kayalar insan eliyle oyularak yapılmış ve bugün Roma mimarisi hala Petra’yı gezerken tüm heybetiyle sizinle. Nebatiler zenginleştikçe Petra daha büyük bir kervan kentine dönüşmüş. Bugün antik kentin içinde gezinirken kendinizi tarihin karşısında ufacık hissediyorsunuz. 

Ürdün'de Nerelere Gidilmeli?
Ürdün gezi rehberi ve Ürdün gezilecek yerler

Petra antik kenti o kadar büyük ki, hakkını vererek gezmek için en az 1 gün, hatta varsa 2 gün ayırmanız gerekiyor. Biz ilk gün Petra’nın içinde tam 30 km yürümüşüz, mutlaka rahat ayakkabılarla gelmeniz gerekiyor. 

Petra Gezi Rehberi: Petra’ya Gitmeden Önce Bilinmesi Gerekenler

Petra’da konaklama kısmına geçmeden önce Petra’ya gitmeden önce bilinmesi gereken bir iki bilgiyi hap hap yazarsak; 

  • Her yeriniz ama her yeriniz kum olacak, hazırlıklı olun. Biz Ürdün’den Bodrum’a, Oradan da Münih’e döndüğümüzde hala kum silkeliyorduk.
  • Petra’yı yaz zamanı geziyorsanız yanınızda her daim su ve atıştıracak bir şeyler olsun. 
  • Petra sabah 6 buçuk’ta açılıyor ve en güzel anları sabah erkenden henüz kimse gelmeden gezdiğiniz anlar. 
  • Şu ana kadar bir yere girerken ödediğimiz en yüksek ücret Petra’ya giriş ücretiydi. Tek günlük bilet kişi başı 65 Euro ediyor. İki günlük bilet de 70 Euro. 
  • En önemlisi ödediğiniz o 65 Euro’ya ve yorgunluğa sonuna kadar değiyor! ☺

Petra’da gezilecek yerlere geçmeden önce gelelim Petra’da konaklama kısmına; 

Petra ne zaman açılıyor?
Petra ne zaman açılıyor? bu sorunun cevabını hemen verelim 6.30’da açılıyor. 🙂

Petra Gezi Rehberi: Petra’da Konaklama 

Petra’nın hemen yakınlarında çok sayıda konaklama imkanı mümkün. Biz ilk gece Petra’ya 5 dakika yürüme mesafesindeki La Maison Hotel’de, ikinci gece ise Petra’ya arabayla 15 dakika uzaklıkta olan Little Petra’daki Seven Wonders Bedevi Kampı’nda kaldık. 

Petra’da kaldığımız Bedevi kampı haliyle Wadi Rum’da kaldığımızdan çok daha farklıydı. Daha komforlu ve daha kalabalıktı ve yemekleri daha lezzetliydi. Gecelik iki kişi için kahvaltı dahil 50 Euro ödemişiz. Oldukça memnun kaldık ve geceyi Petra’dan dönmüş olmanın yorgunluğuyla, kampta yakılan ateşin etrafında diğer gezginlerle muhabbet ederek bitirmiş olmak bizi çok mutlu etti. Böyle deneyimler genel olarak bizi çok mutlu ediyor. 

İlk gece kaldığımız otelin ve Bedevi kampımızın linkini de bıraktık. Gelelim Petra’da gezilecek yerlere.

Petra Gezilecek Yerler 

The Siq

Antik kentin girişinde biletinizi alıp yaklaşık 1 km yürüdükten sonra dar bir vadinin içerisine giriyorsunuz. The Siq adı verilen bu yol Petra’nın en etkileyici bölgelerinden birisi. 

Her iki tarafında su kanalları, suyu kontrol altında tutabilmek için yapılmış barajları ve turuncu – sarımsı bir rengi var vadinin. Ve biliyorsunuz ki yolun sonunda ‘The Treasury’, yani Hazine, yani Petra’nın en ünlü yapısı sizi bekliyor!

Petra için en uygun zaman
Petra’da öğlen saatlerine doğru inanılmaz bir kalabalıkla birlikte yürümek zorundasınız

The Treasury (Hazine)

Petra’nın başlangıcı kabul edilen ‘Hazine’, Nebatilerin Roma mimarisinden etkilenerek ve yıllarca kızıl kayaları elleriyle oyarak yaptığı muhteşem yapı. İçine girmek artık yasak fakat zaten kimse içiyle ilgilenmiyor, sizi dışarıdan yeterince büyülüyor. 

Güzel fotoğraflar çekmek için buraya erkenden gelmek şart, sabah 7 buçuktan sonra kalabalıklaşıyor. 

Ürdün gezilecek yerler: Petra’nın en önemli ikinci yapısı “Monastry”

The Monastry (Manastır)

Petra’nın en çok ilgi çeken ikinci yapısı, gidip gelmek için Hazine’den itibaren 11km yürümeniz, tırmanmanız ve 800 basamak çıkmanız gereken, fakat sonunda her şeye değen, ve  ‘Dünya’nın Sonu’ adı verilen ‘The Monastry’. 

Manastır’a isterseniz belli bir ücret karşılığında eşek sırtında da çıkabiliyorsunuz fakat biz hiç aklımızdan geçirmedik. Gücünüz kuvvetiniz yerinizdeyse ve bir sağlık engeliniz yoksa eşeğe binmenize hiç gerek yok. Zaten Manastır’a ulaştığınızda her şeye değdiğini görüyorsunuz. 

Bizans Kilisesi (Byzantine Church) ve kentin içindekiki Palace ve Obelisk anıt mezarlar da kesinlikle görmeye değer. Zaten Hazine’den Manastır’a yürürken aslında Petra’yı baştan sona yürümüş oluyorsunuz. Geriye keşfedilmesi gereken Petra’nın en özel anlarından birisi Petra by Night kalıyor! 

Petra by night

Petra Gezi Rehberi: Petra by Night

Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe akşamları Petra’da Petra by Night etkinliği düzenleniyor. 

Petra by Night için Petra’nın girişinden Hazine’ye kadar olan tüm geçit ve Hazine’nin önü mumlarla süsleniyor. Hazine’ye kadar mum ışığında yürüyorsunuz, sonra da Hazine’ye ulaşınca sizin için yerlere serilmiş kilimlere oturuyorsunuz. Her zamanki Bedevi çayından ikram ediliyor ve kalabalık toplanınca ufak bir konuşma yapılıyor. Konuşmanın ardından da müzik dinletisi var.

Konuşma ve müzik dinletisi değil ama Petra’nın o mumlarla çevrilmesi, mumların eşliğinde Hazine’ye kadar yürümek ve Hazine’yi mum ışığında izlemenin kendisi gerçekten çok güzel. 

Biz sırf Petra by Night’a denk gelebilmek için tüm gezi planımızı değiştirmiştik, yine olsa yine yaparız! ☺ Petra by Night kişi başı yaklaşık 20 Euro ve akşam 8 gibi başlıyor. İnternet sitesini şuraya hemen bırakıyoruz. http://www.petrabynight.jo/

Ürdün Gezilecek Yerler: Wadi Rum Gezi Rehberi

Biz Ürdün’e Petra’nın fotoğraflarına bakarak ve Petra’nın hayalini kurarak gitmiştik, taa ki Wadi Rum’u görene kadar! 

Bir günlüğüne de olsa çöl hayatını yaşamak, bir geceyi bedevi kampında, sürekli ikram edilen bedevi çayını içerek ve çöl sessizliğinin tadını çıkartarak geçirmek o kadar değişikti ki…! Daha önce gittiğimiz hiçbir yere benzemiyordu, gerçekten çok özeldi. Ürdün’ü yıllar sonra bile Wadi Rum’la hatırlayacağız.  

Wadi Rum çöl safarisi
Ürdün gezi rehberi ve Ürdün gezilecek yerler: Wadi Rum’da çöl safarisi

Wadi Rum’dan kısaca bahsedersek; Wadi Rum, eşine ender rastlanır renkte kızıl turuncu karışımı kumlarla ve kayalarla bezenmiş, ve koruma alanı olarak ayrılmış 720 kilometrekarelik bir çöl. Wadi Rum’u Mars’a benzetenler çok, hatta The Martian (Marslı) filminin Mars sahneleri burada çekilmiş! ☺Çölün esas sahipleri ise binyıllardır burada yaşayan bedeviler. Hatta burada o kadar uzun süredir yaşıyorlar ki çoğu Ürdün kralının koyduğu kuralları kabul etmiyor, ondan önce biz vardık diyorlar. 

Wadi Rum birçok yerde ‘Arabistanlı Lawrence’in Çölü’ olarak geçiyor. İngiliz ajanı Lawrence bir ajan olarak bu coğrafyada yaşadıktan sonra isyan çıkartmayı başarıyor ve sonra da Wadi Rum’a sığınıyor. O günden sonra Wadi Rum Lawrence’in çölü olarak anılıyor. Hatta Lawrence’in Wadi Rum’daki evini şu an bile ziyaret etmek mümkün. 

Wadi Rum Bedevi Kampları

Wadi Rum Bedevi Kampları

Wadi Rum Bedevi Kamplarına Rezervasyon Nasıl Yapılır?

Çölde irili ufaklı bir sürü gerçek Bedevi kampı var ve az bir ücret karşılığında bu kamplarda kalabiliyorsunuz. Wadi Rum bedevi kampları turistler için oldukça güvenli ve hatta rezervasyonuzu Booking.com üzerinden yapabiliyorsunuz. Siz rezervasyonunuzu yaptıktan sonra sizinle iletişime geçip geliş saatinizi öğreniyorlar ve çölün girişinden sizi alıp kampa götüyorlar. 

Wadi Rum Bedevi Kamplarına Ulaşım

Çölün girişinden kampınıza ulaşana kadar Jeepin üzerinde geçen o yarım saat çölle ilk tanışma anınız oluyor. Önünden geçtiğiniz güzelliklere zaten burada kapılıveriyorsunuz. Sonra kampınıza ulaşınca o kampın sessizliği ve güzelliği sizi bir kere daha büyülüyor. 

Kamplarda genelde çadırlar iki kişilik ve kampta bir de ortak duş & tuvalet alanı oluyor. Tabii bir de ortak kullanım amaçlı büyük Bedevi çadırı. Bu çadırda sabah kahvaltısı, dilerseniz öğle yemeği ve akşam yemeği çıkıyor. Aynı zamanda ne zaman giderseniz gidin Bedevilerin çayı her daim kaynıyor. Akşamları kampta kalan insanlar bu çadırda toplanıp ateşin başında Bedevi çayı içip sohbet ediyor. 

İşte bizim sevgili kampımız 🙂

Genelde çöldeki tüm kamplar birbirine benzese de arada birkaç tane aşırı lüks kamp bulmak mümkün. Biz tercihimizi Booking’de oldukça yüksek puan almış ‘Wadi Rum Sky Camp & Tours’dan yana yaptık ve çok memnun kaldık. Hem çok ilgililerdi hem de fiyatı çok uygundu. Gecelik çadır başına kahvaltı dahil 15 Euro ödedik. Aralık ayı olmasına rağmen gece kalın giyindiğimiz için üşümedik de.

Wadi Rum’da Çöl Safarisi

Wadi Rum’da günübirlik jeep safari turları ve trekking yapılıyor. Size çöldeki kanyonları, en güzel manzaraları ve geçitleri gösteriyorlar. Wadi Rum’a kadar gitmişken günübirlik ya da en azından yarım günlük çöl safarisini mutlaka yapın. Dönüşte de gözünüze kestirdiğiniz bir yerde güneşin batışını izleyin. 28 yıllık hayatımızın en güzel günbatımını Wadi Rum’da izledik. Bu arada biz yarım günlük jeep safarisine iki kişi toplam 60 Euro ödemişiz. 

Wadi Rum, Marslı filminin çekildiği yer

Wadi Rum bizim ilk çöl deneyimimiz olduğu için mi, Bedevilerin sıcakkanlılığı yüzünden mi, yoksa çölün rengi mi, havası mı, suyu mu bilmiyoruz ama Wadi Rumu asla unutmayacağız. 

Ürdün Gezilecek Yerler: Akabe Gezi Rehberi 

Ürdün’de Dalış Yapabileceğiniz Yer Akabe

Ürdün’ün Kızıldeniz’e bakan tarafı Akabe, bizim Ürdün planlarımızda yoktu fakat dalışa ilginiz varsa ve Ürdün gezinizin sonuna ekleyecek 1 – 2 gününüz varsa çok ideal. 

Akabe’nin karşısı İsrail ve aşağısı Mısır. Tahmin edebileceğiniz gibi en büyük atraksiyonu ise dalış. 

Ürdün’den İsrail’e Nasıl Geçilir?

Ayrıca Ürdün’den İsrail’e geçme planınız varsa Akabe’den İsrail’in Eilat şehrine sınırdan yürüyerek geçebiliyorsunuz. Ürdün gezisini İsrail ile birleştirmek isteyenlerin adresi burası. 

Eğer tırmanışa ilginiz varsa Ürdün’de araştırabileceğiniz bir yer de ‘Nebo Dağı. Biz Akabe ve Nemo Dağı’nı gezi planlarımıza almadık, ama siz alırsanız tecrübelerinizi bekliyoruz! 

Ürdün’ün sizi, en az bizi etkilediği kadar etkilemesi dileğiyle. 

Ürdün Gezilecek Yerler Rehberi bitti ama okumak isterseniz. Ürdün’e Hazırlık Rehberi ve Ürdün ile ilgili genel bilgiler rehberi burada

Ürdün Gezi Rehberlerimiz devam edecek.

Herkese güzel geziler!

Instagram’da varız ve bekleriz.

www.instagram.com/yoldabiblog/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close