Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Yeni Normalde Seyahat ve THY Uçak Bileti İade Seçenekleri

Yeni Normalde Seyahat ve THY Uçak Bileti İade Seçenekleri

Yeni Normalde Seyahat ve THY Uçak Bileti İade Seçenekleri

Thy Uçak Bileti İade Seçenekleri

Herkese Merhaba,

Son haftalarda kavuştuğumuz ‘yeni normal’ ile biz de yavaş yavaş seyahatlerimize geri döndük ve ilk uçuşlarımızı geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdik bile.

Almanya henüz turistlere kapılarını açmamış olsa da, bizim gibi Almanya’da yaşayanlara sınırlar açıldı ve biz de soluğu Türkiye’de aldık. Henüz uçağa binmeye cesaret edememişlere güzel bir haberimiz var, önlemler güzel! 🙂 Uçuş kurallarında ise değişiklikler şöyle;

  • Havaalanlarında maske zorunlu, uçuş süresince de zorunlu.
  • Çoğu havayolu uçak içine kabin bagajı almıyor, kabin bagajları uçağın bagaj kısmına gidiyor.
  • Uçağa binerken hijyen seti veriliyor, ve ateş ölçülüyor. Orta koltuklar ise kural olarak boş değil fakat uçuşlar tam dolmadığı için orta kısımlar çoğu zaman boş kalıyor.
  • Uçak içerisinde hostesler maskelerini düzgün takmayanları sürekli uyarıyor.
  • Teması minimuma indirmek için uçak içi ikramlar tekrar düzenlenmiş, menü yemek yerine sandviç tarzı yemekler veriliyor.

Tüm bu önlemleri düşününce, açıkçası bize uçakta olmak markette olmaktan veya kafede oturmaktan çok farklı gelmedi, ve kendimizi tedirgin hissetmedik. Yani tam anlamıyla yeni normalde gezmeye hazırız!

Gelelim THY uçak bileti iadelerine; bizi THY bu süreçte iptal olan biletlerimizde hiç üzmedi ve tüm biletlerimizi ya istediğimiz tarihe erteledik ya da Seyahat Çeki veya Mil olarak geri aldık. Yani var bir hayalimiz, gezileri hayal etmeye devam! 🙂

Peki nasıl oluyor? Türk Hava Yolları korona virüs salgınından dolayı iptal olan uçuşların iadelerini Seyahat Çeki ya da Mil olarak veriyor. Yani, bilet iptali olan yolcular eski bilet ücretlerinden %15 daha değerli bir seyahat çeki alarak iki yıl içerisinde uçak bileti alımlarında kullanabiliyorlar. Biz de bundan yararlandık ve iptal olan toplam 200 Euroluk iki uçuşumuz için, toplamda 330 Euroluk seyahat çeki aldık. İsteseydik, Miles and Smiles hesabınıza daha değerli şekilde mil de yükleyebiliyorduk. Bu konuyla ilgili detaylı açıklamayı şu sayfada bulabilirsiniz.

THY ile gittiğimiz Lizbon gezi rehberi yazımı burada. Buyrunuz!!! 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close