Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Yurt Dışına Arabayla Çıkmak İçin Gerekli Belgeler 2019!

Yurt Dışına Arabayla Çıkmak İçin Gerekli Belgeler 2019!

Yurt Dışına Arabayla Çıkmak İçin Gerekli Belgeler 2019!

Avrupa’da en sevdiğimiz ülke çok uzun zamandır Yunanistan. Aslında şanslıyız çünkü Türkiye’den ulaşması da bir o kadar kolay!

Hal böyle olunca ‘Arabayla Yurt Dışına Çıkmak İçin Gerekli Belgeler’ listesi hazırlayalım dedik. Bir sonraki gezi planınız neden özel aracınızla Yunanistan ve hatta oradan da diğer Avrupa ülkeleri olmasın? Hatta o kesmezse arabayla Gürcistan bile olabilir!

3 şeye ihtiyacınız var;

Yurt Dışına Araçla Çıkmak ve Yurt Dışına Araçla Çıkmak İçin Gerekli Belgerler
Yurt Dışına Araçla Çıkmak İçin Gerekli Belgerler

Yurt Dışına Arabayla Çıkmak İçin Gerekli Belgeler

1-) Araç kendi adınıza olmalı

çünkü sınırda aracın ruhsatına mutlaka bakıyorlar. Eğer araç size ait değilse, araç sahibinden vekaletname almanız gerekiyor. Araç sahibi bir kurumsa (örneğin; çalıştığınız şirketin aracıysa) durum yine değişmiyor, vekaletname almanız şart.

Yurt Dışına Arabayla Çıkmak İçin Gerekli Belgerler 2018

2-) Araçlar İçin Yeşil Sigorta

Bu sigorta sizin değil, aracınız için. Yeşil sigorta, Türkiye sınırlarında aracınızın trafiğe çıkması için yaptırdığınız sigortanın yurtdışı versiyonu. Yaptırması da çok basit. İnternetten bu sigorta için yetkili mercii olan Turing ofislerinin adreslerine bakıp size en yakın olana gidiyorsunuz ve aracınızın ruhsatıyla birlikte Türkiye’deki sigorta fotokopisini (Geçerli Trafik Sigortası Fotokopisi) gösterip Yeşil Sigorta’nızı kapıyorsunuz.

Araçlar İçin Yeşil Sigorta Nedir?

Eğer size yakın bir Turing ofisi bulamazsanız ya da seyahat tarihinden önce yeşil sigorta yaptırmaya zamanınız kalmadıysa çoğu sınır kapılasında Turing’in ofisi var, oralardan da yaptırabiliyorsunuz. Şu linkten hangi sınır kapılarında Turing ofisi olduğuna bakabilirsiniz.

Sigortayı 15 gün ile 1 yıl arası bir süre için yaptırabilirsiniz. Ücretleri için şuraya Turing resmi sitesinin linkini bıraktık.

3-) Uluslararası Geçerliliğe Sahip Ehliyet (Çipli Ehliyet)

Önceden arabayla yurt dışına çıkmak için yıllık Uluslararası Ehliyet almanız gerekiyordu ve hem uğraşmanız hem de üstüne para vermeniz gerekiyordu. Neyse ki Türkiye’de çipli ehliyetler çıktı da artık buna gerek yok!

Yurt Dışına Arabayla Çıkmak İçin Gerekli Belgerler 2018 & Araçlar İçin Yeşil Sigorta Nedir?

2016’dan beri dağıtımda olan çipli ehliyetler ile herhangi bir ek işlem yapmaya gerek kalmadan aracınızla yurtdışına çıkabiliyorsunuz. Eğer ehliyetinizi hala yenilemediyseniz Nüfus Müdürlüğü’nden randevu alıp 15 TL karşılığında yeniletebilirsiniz(tabii sağlık raporu da almak gerekiyor).

Bu yeni çipli ehliyetler artık neredeyse dünyanın her yerinde geçerli. O yüzden şu anlık arabayla yurtdışına çıkma planınız yoksa bile yeniletmenizde fayda var.

Yurt Dışına Arabayla Çıkmak ve Yurt Dışına Arabayla Çıkmak İçin Gerekli Belgerler 2018 ve Turing Ofisleri Hakkında Bilgiler & Arabalar için Yeşil Sigorta Nedir?
Araçlar İçin Yeşil Sigorta Nedir?

Yukarıda saydıklarımızın istisnası Gürcistan ve Bulgaristan. Gürcistan’a araçla girmek için ehliyet sahibi olmanız gerekmiyor. Hatta pasaportunuz yanınızda olmasa bile olur. 🙂 Tek ihtiyacınız geçerli bir ehliyet ve kimlik. Bu kadar kolay!

Bulgaristan ise yine çipli ehliyet istemiyor ama sınır polislerden birisi bunu farkederse rüşvet isteyebiliyor. Buna dikkat.

Tüm bunlara ek olarak tabii bir de gittiğiniz ülke için geçerli vize ve geçerli bir pasaporta ihtiyacınız olacak. İşte arabayla yurtdışına çıkmak bu kadar kolay!

Herkese kazasız güzel geziler dileriz!

Herkese Sevgiler!

Biz, Instagram’da ve Facebook’ta da varız ve bekleriz.

https://www.instagram.com/yoldabiblog/

https://www.facebook.com/yoldabiblog/

1 comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close